Višji gasilski častnik

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

se pravi, da vsak ki ima opravljeno višjo šolo ali več (VI. stopnja ali več), je operativni član vsaj tri leta , uspešno opravi sprejemno testiranje, se lahko udeleži tečaj za VGČ (org. smeri) !
Torej nekdo ki ima faks in staž min. 3 leta je npr. enakopraven nekomu, ki je šel čin za činom, leto za leto itd.
Če gledamo tako, bi potem operativci stari okrog 23 let že imeli čin VGČ. S takim činom pa bi lahko postal poveljnik PGD-ja, ali ne??
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Matej:

Funkcija poveljnika v PGD (katerekoli kategorije) prav gotovo ni organizacijska naloga, se strinjaš ? Višji strokovni svetovalci (VGČ org:) nimajo sprejemnih izpitov (je povedal že Jaka) pa še vprašanje zate Matej: Kako pa ti ceniš ta čas, ki ga sedaj prebijaš na faksu ?

lp DC
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Matej:
VGČ org. smeri so ''muzičarji'' in ne gasilci.
Za malico nositi in ne ogenj gasiti!!!!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Milan:

Jaz sem sicer oboje vendar, če želiš "plesati" (kjerkoli že) je pač potrebna tudi "muzika" :lol: :lol: aha, pa še na DDV se spomnimo :shock: kaj ne pogrešamo kakega zares dobrega "organizatorja" :?: če bi bil, bi bilo vse lažje, kaj ? Tako pa ...(ooooo INFO-DAN :lol: )

lp
Zadnjič spremenil Drago, dne 1. November 2002, 1:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Matej B.
Kontakt:

A zdaj pa že dojemam pravi pomen tega čina.
Pa ne mislit, da hočem postati poveljnik. A a, to pa ne. :wink: Bi bil prevelik napor. Lahko pa vi poveste, kateri ste.
Kar se pa tiče študentskega življneja pa moram reči, da so kar precejšnji stroški. Hvala bogu da si je nekdo omislil študentske bone za prehrano . Tako še vsaj država primakne kakšen tolar za malico. Drugače pa pestro (veliko "čag", popitih in pokajenih substanc :lol: :lol: in še bi lahko našteval). Kdor je bil, ve kako je?
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Matej:

Noo substanc v mojih časih še sicer nismo poznali :D je bilo pa šmarnice v čajni kuhinji kolkor hočeš (kar je konc koncev isto) :lol: pa da ne bova zašla iz teme, če v "gasileriji" kdo želi delati, se izobraževati pa tudi prinašati "malico" operativi je vsak zelo dobrodošel :P ker počasi nas bo zmanjkalo (si mislim).

lp
Uporabniški avatar
Matej B.
Kontakt:

OK se strinjam. Kdor se želi izobraževati, pridobivati nove izkušnje v gasilstvu je dobrodošel. Nikomur ne otežujem in ne mislim. Vsak je pomemben, tudi nosač malice :lol: :lol: !
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Drago:
VGČ (pa naj bo katerekoli smeri) preneseno v vojaške čine pomeni major. Zato sem malo skeptičen veš.
So pa med ''muzičarji'' in operativci po vseh uniformiranih formacijah v svetu take vrste hecnih komunikacij. Saj če se naše bivše armije spomniš je blo isto a ne, al pa naše policije.
V slovenski uniformirani policiji imajo fantje v policijskem orkestru benificirano delovno dobo(4 mesece na leto). Ja ni hudič, da ga operarivec ne bo vsaj zafrkaval, če drugega ne.

Moram operativce zagovarjat, ni kaj.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Milan:

Ti le zagovarjaj operativce :!: samo tu na forumu so zihr u manjšini (še posebej med gosti) :lol: pa še nekaj ti (na uho) povem: če veš zakaj so pri specialnosti INFORMATIK na P GZS popustili in znižali zahtevano stopnjo izobrazbe iz V. na IV. :?: , če ne veš ti povem po ZS :lol: :lol: (ker drugače boš "popenil" - čeprav si izredno umirjenega karakterja) :lol: :lol:

lp DC
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Drago je povedal vse. :P :P :P

Čeprav sam, kakor sedaj gledam ne priporočam takšnega preskoka, kot sem ga naredil jaz. Predvsem za operativno smer.

Zakaj???

Premalo izkušenj in skoraj nič treninga (mislim tistega pravega na Igu).

Tako se kdaj pa kdaj "priključim" nižjim častnikom in častnikom na njihovih praktičnih vajah, da še jaz malo potreniram z njimi.

Za VGČ ni praktičnih vaj, teorijo lahko dokaj hitro obvladaš, problem pa je praksa. Meni jo je na začetku manjkalo, sedaj je že malo bolje, ampak se bom moral še truditi.

Metod G. :D :D :D
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Izkušnje, izkušnje, izkušnje! To je tisto kar šteje :!: K sreči se večina gasilcev strinja s tem.
Tisti, ki lahko "preskočijo" kakšen čin zaradi svoje formalne izobrazbe, naj bi itak spadali med "pametnejše" gasilce in bi MORALI poznati svoje meje - torej, da jim čin ni dal izkušenj. Če pa ima človek s fakultetno izobrazbo svoje ambicije tudi v gasilstvu, je to vsekakor hvalevredno in je potrebno nekako "stimulirati".
Verjamem pa tudi, da se nekemu "čistemu" operativcu, ki je opravil po vrsti vse možne tečaje in je rabil za čin VGČ desetletje ali dve, zdi takšna pot vsaj malo "krivična". In noben sistem ni popoln. Tako po eni kot po drugi poti lahko pride do čina VGČ tudi nekdo brez vsakih PRAVIH izkušenj... Tako kot fakulteta mu jih tudi tečaji ne dajo! Upam in verjamem le, da takšnih ljudi ni dosti ali pa vsaj, da so zadovoljni s tem, da se lahko s činom pokažejo na kakšnem občnem zboru ali paradi. Vodenje intervencij pa prepustijo IZKUŠENEJŠIM!
Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
JozeR
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a JozeR »

Ah te prijave... :oops: Se opravičujem...
Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
BraneS
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BraneS »

"Morda bi lahko prepričal Braneta (Jaka ga pozna...), ki ima program za izdelavo testov preko web-a in ves potreben hardware. Morda bi poskusno naredili tak test."

Ker se bil že omenjen, se veselo pridružujem forumu. Ker se nekaj malega spoznam na izobraževanje in predvsem na uporabo informatike pri njem, bi z veseljem pomagal (seveda v okviru mojega znanja) pri tem, da se sodobna tehnologija uveljavi tudi pri izobraževanju gasilcev na vseh nivojih. Metod mi je že omenil, da ste pripravljali predteste za tečaj VGČ. Mogoče bi jih lahko poskusno spravili v elektronsko obliko.

lp

Brane
Znanje je največji zaklad, a na žalost ga moramo vse življenje negovati.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

BraneS:

V tem predvolilnem času so zelo redki trenutki, ko se nam lahko obrazi "razvlečejo" v nasmeh zaradi česa lepega. No in zdaj, ko si se nam pridružil na našem forumu je eden takih trenutkov. Zares si nam potreben še bolj pa DOBRODOŠEL :!: :D

lp DC
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

No in zdaj je čas, da pripravimo kar se da kvalitetne teste za vse nivoje in specialnosti gasilskega izobraževanja (vsekakor boljše od "uradnih") :shock: in zadeva bo (v to sem prepričan) stekla :D videli boste, da bo še več "gostov" :lol: :lol:

lp
Odgovori