Tečaj za vodjo skupine
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Grega , težki so za tistega ki na področju gasilskega izobraževanja spi spanje pravičbnega.Tisti , ki pa ima sposobnega poveljnika ki skrbi za permanentno usposabljanje svojih gasilcev pa bo test z lahkoto opravil .
Snov je iz tečaja za gasilca, malo preberi priročnik in to je to.
Ja pa še to. Nauči se tista vprašanja, ki so bila letos na tekmovanju za pokal Matevža Haceta, pa si general.
Lp, Pa koledar ne pozabi priti.
Snov je iz tečaja za gasilca, malo preberi priročnik in to je to.
Ja pa še to. Nauči se tista vprašanja, ki so bila letos na tekmovanju za pokal Matevža Haceta, pa si general.
Lp, Pa koledar ne pozabi priti.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Kaj je Jure Čokl mislil, da naj porečem v zvezi s "skakalci" ne razumem. Me tudi ne briga!
Pri meni skakalci hitro preidejo v padalce.
Sem pa v zadnjem času sodeloval na nadaljevalnem tečaju za gasilca. Porazno. Bil sem zgrožen. Ne le gasilsko, tudi splošno znanje je bilo katastrofalno. Dijak-inja (četrti razred gimnazije - in to "boljše" v Ljubljani) nima pojma o škripcu. Saj to je vendar osnovno znanje fizike.
Sam sem opravil vse tečaje. Samo iz nižjega častnika v častnika sem napredoval s skrajšanim stažem (izobrazba). Danes mi ni žal.
Literatura je pa problem. V tujini je kar nekaj učbenikov za posamezmne stopnje. Mi kar ne spravimo skupaj ničesar. Za zadnji osnovni tečaj za gasilca sem "mojim" tečajnikom spravil skupaj kar nekaj načečkanega. Na izpitu se je izkazalo kot dobro.
Bo treba našo gasilsko pramater Gasilsko zvezo Slovenije malo pognati v dir, da bo kaj padlo od njih. In treba bo ukiniti fotokopirce. In smo spet pri kvadraturi kroga.
LP.
Janez
Pri meni skakalci hitro preidejo v padalce.
Sem pa v zadnjem času sodeloval na nadaljevalnem tečaju za gasilca. Porazno. Bil sem zgrožen. Ne le gasilsko, tudi splošno znanje je bilo katastrofalno. Dijak-inja (četrti razred gimnazije - in to "boljše" v Ljubljani) nima pojma o škripcu. Saj to je vendar osnovno znanje fizike.
Sam sem opravil vse tečaje. Samo iz nižjega častnika v častnika sem napredoval s skrajšanim stažem (izobrazba). Danes mi ni žal.
Literatura je pa problem. V tujini je kar nekaj učbenikov za posamezmne stopnje. Mi kar ne spravimo skupaj ničesar. Za zadnji osnovni tečaj za gasilca sem "mojim" tečajnikom spravil skupaj kar nekaj načečkanega. Na izpitu se je izkazalo kot dobro.
Bo treba našo gasilsko pramater Gasilsko zvezo Slovenije malo pognati v dir, da bo kaj padlo od njih. In treba bo ukiniti fotokopirce. In smo spet pri kvadraturi kroga.
LP.
Janez
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Jaz mislim, da kočjaž, ki jih priganja ni slab. Konji, konji (v prispodobi) slabo vlečejo. Za vmes se še kdaj spuntajo in gredo ritensko, če kočjaž od njih 'preveč zahteva'.janez napisal/-a:Bo treba našo gasilsko pramater Gasilsko zvezo Slovenije malo pognati v dir, da bo kaj padlo od njih.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi morala društva oz. zveze naročiti toliko kompletov literature, kolikor bodo imela tečajnikov.janez napisal/-a:In treba bo ukiniti fotokopirce. In smo spet pri kvadraturi kroga.
Vsekakor je pa zadnji čas, da se uvede stopenjska razdelitev učbenikov, ker to, da je priročnik za gasilca osnovna literatura za tečaj za vodjo enot, ne pelje nikamor.
Trikrat HURAAAA za Petra!!!!!
Če bodo morali naročiti toliko literature (za enkrat priročnikov) kot je prijavljenih tečajnikov smo ZMAGALI!!!!
1.
Ne bodo prijavljali vse v prek -veletečaj prijavljenih je 45 tečajnkov, hodi in konča pa 15 grešnih duš. Zadeva bo postala resna.
2.
Tečajniki bodo dobili nekaj v pisnega roke.
3.
Izpraznilo se bo skladišče ekonomata. Morda bomo po tem dobili sodobnejšo literaturo. Če imam zaloge starega materiala pač ni interesa pripravljati novega.
Morda bi pa ne bilo slabo razmišljati o digitalnem tisku. Po naročilu stroj izpljune potrebno kolličino izvodov. Zalog ni. Napake in posodobitve so sprotne.
Sem za: en priročnik = eno spričevalo.
Bravo
Janez
Če bodo morali naročiti toliko literature (za enkrat priročnikov) kot je prijavljenih tečajnikov smo ZMAGALI!!!!
1.
Ne bodo prijavljali vse v prek -veletečaj prijavljenih je 45 tečajnkov, hodi in konča pa 15 grešnih duš. Zadeva bo postala resna.
2.
Tečajniki bodo dobili nekaj v pisnega roke.
3.
Izpraznilo se bo skladišče ekonomata. Morda bomo po tem dobili sodobnejšo literaturo. Če imam zaloge starega materiala pač ni interesa pripravljati novega.
Morda bi pa ne bilo slabo razmišljati o digitalnem tisku. Po naročilu stroj izpljune potrebno kolličino izvodov. Zalog ni. Napake in posodobitve so sprotne.
Sem za: en priročnik = eno spričevalo.
Bravo
Janez
Tudi jaz se strinjam s tem, da bi dobili literaturo-ta še nikomur ni škodovala. Vsekakor pa bi to sigurno povečalo resnost med tečajniki in seveda med društvi. Saj če je treba nekje nekaj plačat, potem človek dvakrat premisli preden to stori.
LP
Suzy
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Lep pozdrav vsem skupaj!
Torej jaz sem vec ali manj nov clan na tem forumu, vendar pa trenutno opravljam tecaj za Vodjo skupine v Pekrah. Do sedaj smo imeli 4 predmete in sem kar zalozen z gradivom. edino Vozila in oprema... nekako tovaris Turcin noce dat svojega ucnega materiala. ne vem zakaj
Torej lepo bi bilo, ce bi lahko se kaksno gradivo dobil v elektronski obliki 
Hvala lepa vsem skupaj!
LP
Bostjan
bostjan.bele@gmail.com
Torej jaz sem vec ali manj nov clan na tem forumu, vendar pa trenutno opravljam tecaj za Vodjo skupine v Pekrah. Do sedaj smo imeli 4 predmete in sem kar zalozen z gradivom. edino Vozila in oprema... nekako tovaris Turcin noce dat svojega ucnega materiala. ne vem zakaj
Hvala lepa vsem skupaj!
LP
Bostjan
bostjan.bele@gmail.com