Kdaj za volan

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
matej1
GE: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a matej1 »

E kategorijo lahko opraviš takoj ko narediš C kat. in ni potrebno čakati 2 leti.

L.p. Matej
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Sem preveril in imaš prav. Se opravičujem :wink:

Kot sem napisal, se mi tudi za D-kategorijo samo zdi... Mogoče me bo tudi tu kdo popravil :roll:
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

rafter napisal/-a:Sem preveril in imaš prav. Se opravičujem :wink:

Kot sem napisal, se mi tudi za D-kategorijo samo zdi... Mogoče me bo tudi tu kdo popravil :roll:
Za D imaš prav :!:

Potrebno je imeti dve leti izkušenj na C kategoriji :!:
Vsaj tako so mi zatrdili lansko leto na podjetju kjer sem se zanimal za službo! Celo zahtevali so potrdilo od nekoga, da sem tam res dve leti opravljal vožnjo na vozilih C kategorije :!:

Čeprav po pravici povedano, sem pred leti opazil, da so sprevodniki, ki so jih ukinili na avtobusih, čez noč postali vozniki le teh :!: Izkušnje :roll:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Pomojem ne bi bilo slabo ce bi se nekaj voznikov gasilskih vozil udeležilo treninga varne voznje, ceprav je tukaj spet tezava z financiranjem, pomagalo pa bi.
Sam sem delal v podjetju, kjer so zaposleni vecino casa na cestah+to da prevazajo ljudi, zato morajo biti se toliko bolj izuceni vozniki.kakor sem opazil, ta tecaj varne voznje resnicno pomaga.

Zanima pa me ce ima ze kdo od vas opravljen ta tecaj, in ce, ali se ga splaca delat??
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Tečaj za vožnjo intervencijskih vozil sem jaz vedno podpiral, in ga še sedaj zagovarjam :!: :!: :!:

Takšno vozilo pač ne more voziti vsak, zato smo sedaj prepuščeni na milost in nemilost samemu sebi, in iznajdljivosti ter znanju vodilnih v društvih, da zadevo vodijo, ali vodimo uspešno in dokaj varno :!:

Ne podpiram pa obnovitvenih tečajev tako pogosto kot je bilo to takrat mišljeno, mislim, da na dve leti :shock: :?:

Če si je voznik enkrat ta naziv pridobil, z uspešno opravljenim tečajem, ga nima smisla preizkušati vsaki dve leti, saj ga ostali, kot so vozniki avtobusov in podobni tudi ne opravljajo :!:
V tem primeru velja, kar se Janezek nauči to Janezek zna, do seveda določene starosti voznika intervencijskega vozila, pri katerem je smoterno obnoviti tečaj ter preveriti njegove psihofizične sposobnosti :!:

Vsezkozi se pojavlja problem, ker bi bilo za tečaj potrebno zagotoviti denarna sredstva :!: Kateri pa je brez :shock:
Saj ostali tečaji ravno tako zahtevajo kar nekaj denarja, pa se najde, ker je obvezno in, ker je nujno potrebno :!:
A mislite, da tu pa ni tako, ravno tako so vprašljiva življenja, v večini primerov celo v večjem številu kot na sami intervenciji :!:

Pojavi se tudi težava, ko veš, da imaš v skupini voznika, ki mu ne moreš 100% zaupati, pa ga zaradi pritiska ostalih ne moreš rezati :!:
Ta tečaj bi omogočil selekcijo, če bi bil zasnovan tako koz je treba, s testi, s spretnostno vožnjo na vozilu kategorije, ki jo upravljaš, veliko vzratne vožnje, hitre vožnje, nenadnih reakcij, itd. :!:

Med drugim bi jaz uvedel tudi obvezno preverjanje alkoholiziranosti pred vožnjo vozila, ki je v lasti prostovoljnih in poklicnih gasilcev :!:
Vem, da boste rekli, kdo pa ima čas delati še to ko pa nekje gori :?:
Če voznik ne kaže že navzven znakov alkoholiziranosti naj pelje, vsekakor pa bi bila kontrola ob vrnitvi v enoto :!:
Voznik, ki je zavestno sedel za volan pod vplivom alkohola naj za to nosi tudi posledice :!: Res, da se ni nič zgodilo, saj smo se vrnili, vendar po toči zvoniti je prepozno :!:
Škode na vozilih so lahko velike, zavarovalnica v primeru prisotnosti alkohola ne pokriva stroškov, da o morebitnih žrtvah ne govorimo, ugled gasilstva pa bo upognjen kot vrbino vejevje :cry:

Samo v razmislek in opozorilo :wink:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Odgovori