Pri nas v (GZ Kočevje) smo tudi kar zaspali z izobraževanjem. Baje vodstvo GZ obljublja, da bomo letos intenzivno pristopili k izvedbi tečajev. Glede predavateljev pa je moje mnenje, da se glih ne bi strinjal, da morja biti vsi "gasilski prfekti" in najboljši operativci. Meni je pomebno, da je predavatelj "prfekt" na področju, ki ga predava. Zaradi mene-karikiram, lahko temo "organizacija gasilstva in pravne osnove" predava tudi odvetnik iz sosednje vasi, ki niti ne ve kje je gasilski dom, samo, da se kvalitetno pripravi na predavanje. No tako je moje osebno mnenje in vem, da se vsi ne boste strinjate z njim.
Glede gasilcev, ki jih naša zveza ali društva pošiljajo na tečaje specialnosti na Ig je stanje nekoliko boljše, saj imamo veliko nosilcev IDA, veliko tehničnih reševalcev, nevarne snovi ITD. Je pa dejstvo, da treba intenzivno izpeljat nadaljevalne tečaje za gasilce, da sploh pridobimo gasilce, ki lahko nato pristopijo k tečajem za razne specialnosti.
Janez tebe pa naprošam, da mi na meil pošlješ gradivo, ki ga imaš, da ga mal prečekiramo in uporabimo seveda.
LP
Izobraževanje po gasilskih zvezah
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Izobraževanje po gasilskih zvezah
BITI "DOBER PROSTOVOLJNI GASILEC" JE POLNA ZAPOSLITEV!!!
Se popolnoma strinjam z tabo "perfekt" na svojem področju, naj predava svojo temo!
Kaj pa storit, ko ti na nadaljevalnem tečaju za gasilca predavajo sami častniki organizaciske smeri in častniki, ki nimajo nobenih specialnosti IDA, TR, NS in bodobno??? Ali je tak tečaj sploh relevanten??? In potem poslušaš taktiko v notranji napad iz 1979 leta, ter papirniške fraze ki nimajo nobene zveze z realnostjo v kontejnerju

Kaj pa storit, ko ti na nadaljevalnem tečaju za gasilca predavajo sami častniki organizaciske smeri in častniki, ki nimajo nobenih specialnosti IDA, TR, NS in bodobno??? Ali je tak tečaj sploh relevanten??? In potem poslušaš taktiko v notranji napad iz 1979 leta, ter papirniške fraze ki nimajo nobene zveze z realnostjo v kontejnerju
Hec,kaj naj ti rečem-katastrofa, če se ti to zgodi. In veš kaj je še problem? Društvo pelje svoje gasilce-operativce na enodnevne vaje na Ig. Tam jim kvalitetni inštruktorji pokažejo določene stvari in marsikaj probajo v praksi. Kateri od teh gasilce opravi še v kratkem tečaj specialnosti na igi (IDA....). Potem pa se jim zgodi to, da gredo na tečaj za vodjo skupine ali karkol že in poslušajo taktiko iz leta - predpotopnega. In ker je predavanje za njih čist mimo, je udeležba slaba ITD. Pol so pa slušatelji krivi in ne predavatelji. Sam tako je trenutno in kaj čmo.
LP
LP
BITI "DOBER PROSTOVOLJNI GASILEC" JE POLNA ZAPOSLITEV!!!
To smo začeli prakticirati nekaj časa nazaj in se super obnese (pohvala).Simona napisal/-a:Drugače pa, če bi malo brali Razpis, Smernice za občne zbore, Letni gasilski priročnik bi vedeli naslednje: da se da iz statusa prijave v Vulkanu razbrati na kater tečaj ste razporejeni, natančno iz šifre tečaja. In to že več kot leto in pol!
LP
Suzi
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
zanima me: Katere občine, imajo v svojem proračunu planirana oz. zagotovljena namenska finančna sredstva samo za izobraževanje opertivnih gasilcev?
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Naša Javna gasilska služba v mestni občini Maribor ima planirana sredstva za izobraževanje. Zneska pa žal ne vem. 
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Naša ima planirana sredstva za usposabljanja in izobraževanje.dragom napisal/-a:zanima me: Katere občine, imajo v svojem proračunu planirana oz. zagotovljena namenska finančna sredstva samo za izobraževanje opertivnih gasilcev?
Stati inu obstati. /Trubar/