Priročnik na Internetu

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Zadnji del je v tretjem poskusu prevajanja.
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

Že kar nekaj časa spremljam debato o prevodu priročnika .Sam sicer nisem sodeloval, pa se mi vseeno zdi ,da bi ga po tolikem času že lahko skup spravili (vsaj po obljubah sodeč). Upam da res ne bo držal pregovor "dosti babic slaboten otrok"
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Žal tudi tretji poskus ni uspel in bo treba še kakšne babice. :lol:

Torej, če ima kdo interes za prevod zadnjega dela, naj se oglasi v temi ali pa naj mi pošlje zs oz. sporočilo.

Zdi se mi pa tudi, da bo treba poiskati tudi oblikovalca, saj se po odhodu na lanske počitnice ni več oglasil. :-k
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

Zdravo! Kako kaj napreduje prevod knjige. lektoriranje in to? Kaj knjiga se bo prodajala ali jo bo mogoče snet iz interneta?

p.s: Kaj je še potrebno kaj prevest ali je že vse prevedeno?

L.p UROŠ
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

En del je še za prevesti, še vedno pa iščem junaka, ki bo prevzel to nalogo. Priročnik bo seveda na voljo brezplačno v elektronski obliki. Čeprav se pa že resno sprašujem, če bo ob izudu sploh še aktualen.
Uporabniški avatar
RadioaktivniS
GE: PGD Veliki Kamen
Kraj: Veliki Kamen

Odgovor Napisal/-a RadioaktivniS »

Peter, res je da se nisem nič oglasil v tej temi od lani poleti...

Vendar moja ponudba za oblikovanje besedila še vedno velja.

Kot sem napisal par objav nazaj - ko boste potrebovali mi javite in bom uredil. :wink:

LP, Sandi
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Enako še vedno velja, da se išče prevajalec za zadnji del.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Vendarle se je našel junak, pa poglejmo koliko časa bo potreboval. :D
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Tako, dragi forumovci!!!

Z današnjim dnevom (1. november 2007 :shock: :wink: ) so vsi prevedeni deli po elektronski pošti le prišli do mojega računalnika... Čeprav sem v vsem tem času bil že nekajkrat na doooolgih počitnicah (tisti, ki ste spremljali temo veste zakaj se gre 8) )

Sedaj se bom lotil oblikovanja in predelave priročnika iz angleške verzije v slovensko...
Priročnika še nisem uspel pregledati in prebrati - ampak takole "na oko" zgleda zelo koristen...

Petru sem poslal že mail z mojimi vprašanji, pripombami in predlogi... Če želi jih lahko povzame v svojem postu, da boste vedeli zakaj se gre...

Sicer pa me zanima ali ima kdo od ustvarjalcev tega priročnika kakšne posebne želje, pobude, ideje glede končne podobe priročnika...

Zelo zaželjeno... sam menim, da bi po tolikih letih mogoče naredili kakšno posodobljeno verzijo izvirnika...

Sedaj grem pa veselo na delo... :lol:
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Nočem biti "siten" a me vseeno zanima, kaj se dogaja oziroma kako daleč je vsa stvar?

lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Hojla!

Lepo, da se še kdo zanima za ta priročnik 8)

Ja, takole je... urejenih je 80 od 125ih strani... Za to je bilo potrebnih približno 25 ur dela - ampak smo zmogli v treh dneh :D Tako da se zadeva premika in mislim, da bom uspel kmalu dokončati - je pa res, da imam sedajle gužvo za po.... in kaka dva tedna priročnika sploh pogledal nisem - sicer bi že končal...

Ob prvem prostem vikendu se bom usedel in prebedel še noč ali dve...

Največ dela vzamejo preoblikovanje tabel in grafov, ki morajo biti prevedeni v slovenščino in obenem biti čimbolj podobni izvirniku...

Potem pa je še nekaj težavic z različnim izrazoslovjem različnih prevajalcev... tako da usklajujem še to... Nekaj stavkov pa še ni prevedenih pri posameznih poglavjih zaradi zapletenega strokovnega izrazoslovja...
Vendar mislim, da bo to kmalu zaključeno...

Seveda bo priročnik šel še pod drobnogled lektorici... in nato bo čisto in čisto končan! Končno! :lol:

Bojim se reči, da bo končan še letos, ampak drugo leto pa prav gotovo! :twisted: In to v začetku! :wink:

Je pa res zelo dobra in koristna stvar!

LP, Sandi
Uporabniški avatar
skater

Živio!

Kot kaže bo priročnik le zagledal luč sveta.Vsem ki ste kakorkoli sodelovali že vnaprej hvala za trud.Ko bo končan objavite naslov kje ga najdemo.
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Evo ga... dve minuti nazaj sem končal z oblikovanjem priročnika...

Oblikovane so vse strani... Je pa res, da je nekaj delov v priročniku, ki bi jih bilo potrebno vzeti pod drobnogled in še dodatno prevesti oz. ponovno prevesti... Ampak tega ni tako zelo veliko... Tako da se potem ti popravki samo še lepo vnesejo notri....

Potrebno bo še poenotit izrazoslovje in lektorirat....

Od danes naprej to ni več v moji pristojnosti - tak da sedaj "težite" drugim :twisted: Jaz sem zaključil v obljubljenem roku - še letos torej :)

Je pa res veliko dela s tem in človek rabi precej potrpljenja - ampak je ratalo 8)

Če bo potrebna še kakšna kasnejša pomoč pa sem še pripravljen pomagati... da se zadeva čimprej zaključi...

Ko bo končano bomo seveda javili, kje bo možno priročnik "dolvlečt" - a ne Peter? :wink:

LP, Sandi
Uporabniški avatar
skater

Odg: Priročnik na Internetu

Zdravo!
Kako je kaj z priročnikom?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik