Stevčijevi dnevi - vtisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Stevčijevi dnevi - vtisi
Pozdrav s Stevčijevih dnevov.
Prosim , če nam malo napišete vtise s teh dnevov (tisti, ki ste bili prisotni seveda).
Ali Vam je bilo všeč?
Kaj vam ni bilo všeč?
Katero predavanje vam je bilo najbolj všeč?
Katere predavanje naj se drugo leto ponovi?
Ali se boste drugo leto udeležili?
Prosim , če nam malo napišete vtise s teh dnevov (tisti, ki ste bili prisotni seveda).
Ali Vam je bilo všeč?
Kaj vam ni bilo všeč?
Katero predavanje vam je bilo najbolj všeč?
Katere predavanje naj se drugo leto ponovi?
Ali se boste drugo leto udeležili?
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Najprej se opravičujem vsem , ki so pozabili , da ima 1. aprila god.
Oparvičilo velja predvsem receptorki in pa Jaku iz Bleda, pa družini Aleša Juga, ki so mi bili pripravljeni pomagat v težkih trenutkih.
Glede samih strokovnih dnevim BS pa naj najprej kaj napišejo tisti z rumenimi karticami okrog vratu.
Oparvičilo velja predvsem receptorki in pa Jaku iz Bleda, pa družini Aleša Juga, ki so mi bili pripravljeni pomagat v težkih trenutkih.
Glede samih strokovnih dnevim BS pa naj najprej kaj napišejo tisti z rumenimi karticami okrog vratu.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Kaj naj rečem; vsa pohvala organizatorjem za odlična dva dneva na Rogli imeli smo se odlično in odnesli kup novih informacij, ki jih bom z veseljem posredoval našim operativcem.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
Vtisi z Rogle so sama pozitivna presenečenja, pa lepo po vrsti.
Že ob prihodu v recepcijo hotela na Rogli takoj vidim tri člane naših sosednjih dveh zvez, ki jih nisem pričakoval.
Naslednja zelo pozitivna stvar se mi je zdela, da so se tega posveta udeležili tudi ljudje iz vodstva GZS (M. Klarič, T. Podobnik, T. Koren) in mogoče še kdo ki ga pač nisem poznal.
Milanov uvod v srečanje se mi zdel zelooo dober. Ostali predavatelji na nivoju.
Showman z zelenim kartončkom (Oki) pa se je zelooo trudil že v soboto zvečer pri kvizu najšibkejša cev, uf pa na prvega zjutraj. Nekaj mu jih je celo nasedlo.
Za zaključek naj rečem še takšnih srečanj vsaj enkrat na leto. Moram rečt, da že debate, ki sem jih imel s člani naših sosednjih zvez so bile zelo pozitivne, ker na nekih sestankih se zmeniš samo formalnosti in takoj po sestanku se vsakomur mudi nekam, tu pa je bil čas .....
Že ob prihodu v recepcijo hotela na Rogli takoj vidim tri člane naših sosednjih dveh zvez, ki jih nisem pričakoval.
Naslednja zelo pozitivna stvar se mi je zdela, da so se tega posveta udeležili tudi ljudje iz vodstva GZS (M. Klarič, T. Podobnik, T. Koren) in mogoče še kdo ki ga pač nisem poznal.
Milanov uvod v srečanje se mi zdel zelooo dober. Ostali predavatelji na nivoju.
Showman z zelenim kartončkom (Oki) pa se je zelooo trudil že v soboto zvečer pri kvizu najšibkejša cev, uf pa na prvega zjutraj. Nekaj mu jih je celo nasedlo.
Za zaključek naj rečem še takšnih srečanj vsaj enkrat na leto. Moram rečt, da že debate, ki sem jih imel s člani naših sosednjih zvez so bile zelo pozitivne, ker na nekih sestankih se zmeniš samo formalnosti in takoj po sestanku se vsakomur mudi nekam, tu pa je bil čas .....
Stati inu obstati. /Trubar/
Rafter, vozilo GVC 16/25 PGD Vižmarje - Brod si očitno srečal, ko se je vračalo od izdelovalca nadgradnje (Marjan Pušnik). V preteklem tednu je bilo tam na dodelavi nadgradnje zaradi dodanih nekaj novih kosov opreme in pa zaradi izvedbe nekaj manjših popravil.Rafter napisal/-a:Danes, ko smo se vračali, celo GVC PGD-ja Vižmarje - Brod - na terenu PGD Sl. Konjice.![]()
![]()
lp iz Vižmarij
No delegacija iz Gasilske zveze občine Radovljica, je očitno kompletna srečno prišla domov.
In naj dopolnim Razby-a....
V veliko veselje mi je, da sem bil (smo bili) prisotni na tem lahko rečem zgodovinskem trenutku - "rojstvu" Stevčijevih dnevov. Dnevov, ko je enkrat za čuda v gasilstvu vse funkcioniralo. Ko je bil alarmni postopek za aktiviranje izbran pravilno in je našemu velecenjenemu atu Milanu uspelo zbrati pod isto streho množico gasilcev, ki je delovala kot eno, ko logistika ni zatajila,......
V prvi vrsti gredo torej vse pohvale njemu (Milanu) in vsem predavateljem in soorganizatorjem, ki so se tako ali drugače trudili in speljali to zadevo. Vsa predavanje, vse teme, so bile skrbno izbrane, aktualne in resnično dobro, če ne že profesionalno predavane. Glede na urnik, ki smo ga imeli je lahko vsak našel nekaj zase. Predvidevam le, da je marsikdo v istem terminu našel dva predavanja, ki sta mu bila zanimiva, vendar na dveh stvareh naenkrat biti...žal ne gre. Tako mi je res žal za Monoksid, ki ga je odpredaval Anton Posavec, vendar se Krasu 2006 nisem mogel odpovedati.
Prav pri slednjem se je pokazalo, da gre še za kako vročo temo. Obema "povezovalcema programa" čestitke za predstavitev svojega pogleda na situacijo, ki se je dogajala v tistih vročih dneh na območju Krasa. Morda sem pričakoval nekoliko več odprte razprave, vendar sem na koncu dobil občutek, kot da nekateri niti nimajo preveč želje o teh zadevah še razpravljati.
In pa glede na to, da naj bi imela oba različna pogleda na situacijo in je en trdil, da je bila zadeva uspešna, drugi pa, da je bila malo manj uspešna oz. neuspešna, bi morala svoja stališča bolj zagovarjati. No, sej Cvetotu je kar šlo...Darko pa se je na koncu že kar v nekaj primerih strinjal z njim. Vsaj tak občutek sem dobil.
Še enkrat res pohvala vsem predavateljem. Težko bi ocenil katera predavanja oz. predstavitve so bile najboljše, saj so bile prav vse zanimive. Zelo zanimiv se mi je zdel Požarni test-Metoda Gabra in pa danes tudi Juretova predstavitev požara v Buncefield-u. Pri prvem zelo lepa predstavitev, podkrepljena z atraktivnimi video clipi, pri drugem pa tudi dobra slikovna predstavitev. Nekako lažje je vse skupaj dojeti, razumeti, če zraven še nekaj vidiš.
No in še...pohvale Oskarju za njegove zabavne vložke in fantom iz Primorskega konca, ki so tako lepo ob zaključki skrbeli za nas. Boštjanu hvala za res konkretne rezine salame in sira...in seveda tudi vsem ostalim, ki ste nas dodatno nafutrali!
Za konec pa aplavziram vsem, ki ste se poleg nas v takem številu odzvali in s tem dodali svoj košček v ta mozaik, ki smo ga v teh dneh pričeli graditi. Upam, da lahko rečem...NASVIDENJE PRIHODNJE LETO.
Matej B.
P.s. Peter ko se spočiješ pa odpri en album v katerega lahko zmečemo slike. Hvala.
V veliko veselje mi je, da sem bil (smo bili) prisotni na tem lahko rečem zgodovinskem trenutku - "rojstvu" Stevčijevih dnevov. Dnevov, ko je enkrat za čuda v gasilstvu vse funkcioniralo. Ko je bil alarmni postopek za aktiviranje izbran pravilno in je našemu velecenjenemu atu Milanu uspelo zbrati pod isto streho množico gasilcev, ki je delovala kot eno, ko logistika ni zatajila,......
V prvi vrsti gredo torej vse pohvale njemu (Milanu) in vsem predavateljem in soorganizatorjem, ki so se tako ali drugače trudili in speljali to zadevo. Vsa predavanje, vse teme, so bile skrbno izbrane, aktualne in resnično dobro, če ne že profesionalno predavane. Glede na urnik, ki smo ga imeli je lahko vsak našel nekaj zase. Predvidevam le, da je marsikdo v istem terminu našel dva predavanja, ki sta mu bila zanimiva, vendar na dveh stvareh naenkrat biti...žal ne gre. Tako mi je res žal za Monoksid, ki ga je odpredaval Anton Posavec, vendar se Krasu 2006 nisem mogel odpovedati.
Prav pri slednjem se je pokazalo, da gre še za kako vročo temo. Obema "povezovalcema programa" čestitke za predstavitev svojega pogleda na situacijo, ki se je dogajala v tistih vročih dneh na območju Krasa. Morda sem pričakoval nekoliko več odprte razprave, vendar sem na koncu dobil občutek, kot da nekateri niti nimajo preveč želje o teh zadevah še razpravljati.
Še enkrat res pohvala vsem predavateljem. Težko bi ocenil katera predavanja oz. predstavitve so bile najboljše, saj so bile prav vse zanimive. Zelo zanimiv se mi je zdel Požarni test-Metoda Gabra in pa danes tudi Juretova predstavitev požara v Buncefield-u. Pri prvem zelo lepa predstavitev, podkrepljena z atraktivnimi video clipi, pri drugem pa tudi dobra slikovna predstavitev. Nekako lažje je vse skupaj dojeti, razumeti, če zraven še nekaj vidiš.
No in še...pohvale Oskarju za njegove zabavne vložke in fantom iz Primorskega konca, ki so tako lepo ob zaključki skrbeli za nas. Boštjanu hvala za res konkretne rezine salame in sira...in seveda tudi vsem ostalim, ki ste nas dodatno nafutrali!
Za konec pa aplavziram vsem, ki ste se poleg nas v takem številu odzvali in s tem dodali svoj košček v ta mozaik, ki smo ga v teh dneh pričeli graditi. Upam, da lahko rečem...NASVIDENJE PRIHODNJE LETO.
Matej B.
P.s. Peter ko se spočiješ pa odpri en album v katerega lahko zmečemo slike. Hvala.
Vse pohvale tebi Milan in pa celotni ekipi, ki je pripravila te Stevčijeve dneve. Na vseh predavanjih na katerih sem bil so bile teme zanimive, predavatelji pa so pripravili tudi zanimivo gradivo poleg samega predavanja (slike, filmčki itd.). Tako kot je že Milan rekel je zelo dobro uspel tudi sobotni večer, kjer smo lahko kako rekli s sotovariši in spoznali nove ljudi.
Tako da res še enkrat vse pohvale in se vidimo naslednje leto.
lp AleŠ
Tako da res še enkrat vse pohvale in se vidimo naslednje leto.
lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Še v mojem imenu vse pohvale organizatorjem, kar se njih tiče je bilo vse tip top.
Predavanja so bila zelo zanimiva in predvsem aktualna. Mogoče sem edino pogrešal malo več časa za razpravo, to bi kazalo popravit naslednjič.
Za ponovitev, bi pa predlagal predavenje o požarnem testu v Radovjici, ker resnično poda veliko zelo koristnih in uporabnih informacij.
Oskarju moram pa čestitati za vso animacijo za katero je poskrbel, da nikoli ni bilo dolgčas, tudi kadar ni bilo predavanj.
Se pa zagotovo vidimo tudi naslednje leto.
LP, Blaž
Predavanja so bila zelo zanimiva in predvsem aktualna. Mogoče sem edino pogrešal malo več časa za razpravo, to bi kazalo popravit naslednjič.
Za ponovitev, bi pa predlagal predavenje o požarnem testu v Radovjici, ker resnično poda veliko zelo koristnih in uporabnih informacij.
Oskarju moram pa čestitati za vso animacijo za katero je poskrbel, da nikoli ni bilo dolgčas, tudi kadar ni bilo predavanj.
Se pa zagotovo vidimo tudi naslednje leto.
LP, Blaž
Tudi jaz se pridružujem čestitkam za izredno uspešno izpeljan "projekt", Milan in ostali "ožji sodelavci" kapo dol
.
Mislim, da se je res vse poklopilo, ( super lokacija, skrbno izbrane in odlično odpredavane teme, nepozaben zabavni del...).
Res odlična iztočnica za drugo leto, ko se bo vsaj po mojem mnenju, število udeležencev močno povečalo, saj toliko gasilskega znanja v tako kratkem času ne pridobiš na vsakem koraku
Upam, da se bo drugo leto ponovilo pradavanje o monoksidu, ker bi se predavanja rad udeležil, saj sem bil tokrat na drugem predavanju.
Še enkrat bi čestital vsem akterjem "prireditve", obenem pa bi se zahvalil vsem predavateljem, da so bili pripravljeni svoje znanje deliti z nami.
Se vidimo prihodnje leto
.
LP BAČO
( srebrna sova )
Mislim, da se je res vse poklopilo, ( super lokacija, skrbno izbrane in odlično odpredavane teme, nepozaben zabavni del...).
Res odlična iztočnica za drugo leto, ko se bo vsaj po mojem mnenju, število udeležencev močno povečalo, saj toliko gasilskega znanja v tako kratkem času ne pridobiš na vsakem koraku
Upam, da se bo drugo leto ponovilo pradavanje o monoksidu, ker bi se predavanja rad udeležil, saj sem bil tokrat na drugem predavanju.
Še enkrat bi čestital vsem akterjem "prireditve", obenem pa bi se zahvalil vsem predavateljem, da so bili pripravljeni svoje znanje deliti z nami.
Se vidimo prihodnje leto
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Upam, da nisem bil jaz glavni krivec za omejeno razpravoLESCE2 napisal/-a: Morda sem pričakoval nekoliko več odprte razprave, vendar sem na koncu dobil občutek, kot da nekateri niti nimajo preveč želje o teh zadevah še razpravljati.Matej B.
Sam sem namreč pridno čakal do konca in dobil ustrezne odgovore, razen na zadnja dva
Ni mi namreč jasno, kako se kljub znanim problemom ob požarih na Krasu prebivalci še vedno lahko senčijo v čudovitem zelenju tik ob svojih stanovanjskih hišah, ko se pa pokadi, je pa panika in nikjer gasilcev, da bi zaščitili njihovo vas. In potem jokajo županu, kako so ogroženi, gasilcev pa nikjer.
Mislim, da bi moral najprej vsak sam poskrbeti za svojo varnost, to pa je, da se na zadostni razdalji od objektov počisti vse, kar bi lahko v danih primerih ogrozilo prebivalce. Res bo nekoliko bolj vroče poleti, a najbrž je to še vedno boljše, kot pa, da ti hišo požre ogenj.
Lahko pa, da se tudi motim
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!