Sazas, ipf...

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
gasilcek

Sazas, ipf...

Odgovor Napisal/-a gasilcek »

pozdravljeni!

v letošnjem letu smo v našem društvu po dolgem času organizirali gasilsko veselico...vse lepo in prav, kar na enkrat pa so se na naše društvo začele usipati položnice, prva je prispela iz Sazasa, katero smo poravnali, po dobrih treh mesecih pa nas je zadela še Zveza IPF....WTF... :?: :?: :?:
zanima me, ali se komu sanja, kaj pokriva ta organizacija, in za kaj plačujemo te prispevke???
ali lahko danes v naši državi, vsak ki ima 5 minut časa odpre neko organizacijo, ki pošilja položnice, in pri tem obira PROSTOVOLJNE gasilce?? ne zdi se mi pošteno, da se gasilci, ki svoje delo opravljajo prostovoljno, trudijo, da si "naberejo" nekaj lahko rečem ne ravno podarjenega denarja, potem pa jim ga (oprostite izrazu) banda voluharjev, ki sedi v pisarnah in si praska j*** evro po evro pobira...

zanimajo me vaše izkušnje in mnenja glede tega, in pa če mi lahko prosim kdo razloži, koga, kaj, zakaj plačujemo....

hvala...
Uporabniški avatar
filius

Odg: Sazas, ipf...

Odgovor Napisal/-a filius »

Preden odpiraš novo temo, bi lahko malo pobrskal.
viewtopic.php?f=45&t=11998&hilit=ipf
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odg: Sazas, ipf...

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Nekaj o Sazasu že iz leta 2008 (viewtopic.php?f=14&t=1211&hilit=sazas), o IPF-u (novotariji) pa je link podal že moj kolega zgoraj.

Lepo, da ste ponovno organizirali veselico, vendar vas je doletela ista usoda, kot že mnoge, ki dolgo niso organizirali takega dogodka in so se zadeve lotili po starem kopitu - pripeljemo ansambel, pečemo hrano, strežemo pijačo, dobiček pa gre nam v žep za namene PGD... Časi so se (žal) spremenili in organizacija prireditve, kot je gasilska veselica ni več mačji kašelj oz. 5 min dela. Poleg tega, da moraš dobiti en kup dovoljenj za glasnost, pa higienski minimum v "kuhinji", najem varnostnikov...se je pojavila še določena skupina ljudi (IPF, SAZAS), ki so uspeli pristaviti lonček pri vseh javnih prireditvah, kjer se igra glasba. Na žalost morate njihova navodila upoštevati, če ne sledi položnica in že tako težko zasluženi profit odteče v tuje žepe. Seveda se poraja vprašanje, ali se potem sploh splača organizirati veselico, ali je vse skupaj samo en velik kup dela za malo denarja? Odgovor na to prepuščam vsakemu posamezniku.

LP David
Odgovori