Zdaj se moram pa res potrudit Boby, kot si napisal v oklepaju, v nekaj dnehBobby napisal/-a: .....ostale upam, da sledijo v kratkem (v nekaj dneh)....
lp
LP
Janez
Moderator: Vrsho

HvalaMitja napisal/-a:Vaja je bila več kot očitno skrbno dobro načrtovana in pripravljena
BRAVO!!! Bravo Bobby!!!
Po sami vaji je bila pred domačim gasilskim domom podana ocena vaje, na kateri je bilo opozorjeno na nekaj večjih napak (postavljanje lestve), nihče pa ni bil imenovan kdo je storil to napako (ime društva).Mitja napisal/-a:Zanima me pa če ste imeli (poveljstvo vaje) po vaji tudi analizo in če je le ta pokazala kake izsledke ....torej...pohvale,pripombe,napake kaj je treba odpravit kaj spremenit izboljšat....itd...itd....
Najverjetneje da ste analizo vaje imeli.
Najbolj žalostno je to da so enote vedele kaj jih čaka, v samem opisu vaje je tudi navedeno naslednje:Mitja napisal/-a:Sprašujem zato ker mi je padlo v oči namreč kar nekaj stvari ko sem si ogledal slike v galerji....in jih malce analiziral .
Na slikah je vidno da je med vajo "manjkalo" kar nekaj "detaljev" kot so:
Uporaba pasov,rokavic,podkp, celo brez uporabe IDA mask pri napadalcih,itd.....
Ker ne vem kako je bilo lahko samo sklepam da mogoče pa je bilo tako pred samo izvedbo vaje dogovorjeno ........nevem...
Zdaj se pa lahko samo vprašamo naslednje: Ali so bili vodje enot nepismeni ali pa jim je škoda opreme?Vse enote morajo biti uniformirane po predpisih, imeti morajo predpisano opremo, člani ekip morajo spoštovati disciplino, ki velja za požarišča.
Slike pa povedo vse.....
Ja Tona imaš prav....zaenkrat sem še gasilec pripravnik........o poveljniku pa tudi ne bi rad izgubljal besed.....jih ne bi rad poslušu......na kratko povedano se mu v bistvu ne da kej dost ukvarjat s temi taktičnimi vajamiTona napisal/-a:Kar dobro zastavljena vaja , za katero upam da bo uspela kot je zamišljena . Me pa pri tem nekaj zanima . Kolikor sem zasledil - popravi me če se motim - si gasilec pripravnik in kot tak pripravljaš sektorsko vajo . Nič nimam proti , mislim da si za svojo aktivnost zaslužiš vse pohvale , samo za vraga , kaj pa dela poveljnik ? Ali skriva svojo nedejavnost z tem da se ostali trudijo ali pa je kaj drugega ( sposobnost oz . nesposobnost ) ?
Miki napisal/-a:Po hitrem preletu skice:
- Voza 4 ne bi pustil na cesti, razen v primeru če je dovolj široka za istočasen prehod še enega GVC-ja. V nasprotnem primeru imata pot zaprta voz 2 in 3.
Ja po svoje imaš prav.....zaenkrat sem se tako zamislil, bom upošetval pri naslednji vajiMiki napisal/-a:- Pri črpanju vode z MB 8/8 bi bilo smiselno izkoristiti kapacitete, ki jih lahko in napeljati po dva B cevovoda iz vsake MB do požarišča (iz vsakega izliva na MB po enega) in zagotoviti napajanje GVC-jev(po potrebi) iz katerih bi nato šli nadaljni napadi na sam objekt.
Glede na to, da nimaš zagotovljenega napajanja GVC-jev in da nimaš nobenega v rezervi bi bilo to smiselno.
Moja napaka....Miki napisal/-a:Opazka - pri moštvu za GV-V1 si navedel 1+8, na skici imaš označena vozila GV-1 (voz 9 in 10)