GASILSKE ŠALE in ANEKDOTE
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Enkrat v železnih časih je Matevž Hace dobil povabilo v Moskvo, na srečanje gasilcev. Na proslavi so vse goste poklicali na oder in jim pripeli medalje. Haceta ni bilo med njimi. Verjetno zaradi spora Tito-Stalin, informbiro imenovanega. Hace se je že sprijaznil z tem da bo domov odšel brez medalje. Ko so bili na kosilu, ga glavni gasilski general, rukne pod mizo z roko in mu izroči medaljo. Nekaj je zamomljal da mu jo ni smel dati prej.
Ta medalja še vedno visi v našem gasilskem domu v spomin in opomin na neke drugačne čase, ki pa mogoče niti niso bili tako drugačni.
Ta medalja še vedno visi v našem gasilskem domu v spomin in opomin na neke drugačne čase, ki pa mogoče niti niso bili tako drugačni.
Z znanjem raste dvom!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Anekdota
TEPIHAR
Skoraj ne meji verjetnega bi vam rad povedal. Zgodilo se je na tečaju za NGČ. Predavatelj taktike je vsem tečajnikom , bodočim vodjem enote, še posebej razložil kako naj izgleda taktična naloga, kakšna vozila in opremo naj uporabijo, kakšen objekt si naj izberejo in podobno.
Bil pa je na tečaju tudi Rudi , ki sicer ni bil nikoli med najboljšimi in najbolj brihtnimi, ampak si je strašansko želel napredovati , in se izobraževati.
Predavatelj je tudi Rudiju svetoval naj za nalogo opiše požar v stanovanjski hiši in naj še posebej pazi , da bo uporabil iz GVC- ja vso opremo, oziroma , da bo izkoristil vozilo , ki ga ima na razpolago.
Na ustnem zagovoru predavatelj obravnava Rudija in hitro opazi, da je med uporabljeno opremo Rudi vpisal tudi požarne metle.
"Ja kje si pa to uporabil ?" ga vpraša in se čudi predavatelj.
Rudi pa odgovori povsem mirno in resno:
" Napadalca sta videla, da gori večji tepih na tleh pa sta ga iznesla in ga pogasila s požarno metlo"

TEPIHAR
Skoraj ne meji verjetnega bi vam rad povedal. Zgodilo se je na tečaju za NGČ. Predavatelj taktike je vsem tečajnikom , bodočim vodjem enote, še posebej razložil kako naj izgleda taktična naloga, kakšna vozila in opremo naj uporabijo, kakšen objekt si naj izberejo in podobno.
Bil pa je na tečaju tudi Rudi , ki sicer ni bil nikoli med najboljšimi in najbolj brihtnimi, ampak si je strašansko želel napredovati , in se izobraževati.
Predavatelj je tudi Rudiju svetoval naj za nalogo opiše požar v stanovanjski hiši in naj še posebej pazi , da bo uporabil iz GVC- ja vso opremo, oziroma , da bo izkoristil vozilo , ki ga ima na razpolago.
Na ustnem zagovoru predavatelj obravnava Rudija in hitro opazi, da je med uporabljeno opremo Rudi vpisal tudi požarne metle.
"Ja kje si pa to uporabil ?" ga vpraša in se čudi predavatelj.
Rudi pa odgovori povsem mirno in resno:
" Napadalca sta videla, da gori večji tepih na tleh pa sta ga iznesla in ga pogasila s požarno metlo"
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Pozno zvečer požar v stanovanjski hiši zapriseženega gasilca Janeza.
Enota izvozi in takoj ko se kamion ustavi Janez skoči oprtan z IDA ven in teče v hišo proti vsem pravilom taktike.
Po nekaj minutah prinese ven ženo, vso osmojeno a sicer nepoškodovano.
Teče nazaj in iznese na prosto že kanarčka v kletki.
Se hitro obrne in teče nazaj, čez nekaj minut priteče ven, brez vsega, se razgleda in steče nazaj not.
To ponovi štirikrat, nakar vodji intervencije le uspe da ga ustavi, ga trdo prime in vpraša: "Ja kaj pa je s tabo!? Tekaš not pa ven brez glave, brez cilja in brez potrebne opreme ter čisto mimo vseh pravil. Razumem, da si prvič rešil ženo in ptiča, ampak čemu vse to, čemu si še štirikrat tekel v hišo brez razloga!?!"
Janez mrtvo hladen: "Ja taščo obračam!"
Enota izvozi in takoj ko se kamion ustavi Janez skoči oprtan z IDA ven in teče v hišo proti vsem pravilom taktike.
Po nekaj minutah prinese ven ženo, vso osmojeno a sicer nepoškodovano.
Teče nazaj in iznese na prosto že kanarčka v kletki.
Se hitro obrne in teče nazaj, čez nekaj minut priteče ven, brez vsega, se razgleda in steče nazaj not.
To ponovi štirikrat, nakar vodji intervencije le uspe da ga ustavi, ga trdo prime in vpraša: "Ja kaj pa je s tabo!? Tekaš not pa ven brez glave, brez cilja in brez potrebne opreme ter čisto mimo vseh pravil. Razumem, da si prvič rešil ženo in ptiča, ampak čemu vse to, čemu si še štirikrat tekel v hišo brez razloga!?!"
Janez mrtvo hladen: "Ja taščo obračam!"
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
Pred pisnim izpitom gasilske taktike je predavatelj pomiril tečajnike:
"Kar brez skrbi bodite. Če ne boste znali, boste pač padli na izpitu. Toda, to ni nič tragičnega. Pred leti je na izpit prišel tudi nekdo, ki ni znal popolnoma nič, pa je padel na izpitu. No, danes ima ta gasilec funkcijo poveljnika GZ!"
"Kar brez skrbi bodite. Če ne boste znali, boste pač padli na izpitu. Toda, to ni nič tragičnega. Pred leti je na izpit prišel tudi nekdo, ki ni znal popolnoma nič, pa je padel na izpitu. No, danes ima ta gasilec funkcijo poveljnika GZ!"
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
- aljoša zver
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
ANEKTODA
jas bom pa opisal kaj se mi je zgodilo dne 21.1.2007!
Bil sem pri punci in njen oče je zvest gasilec tako kot jas. Ker sam nimam pozivnika(beri ker sem še premlad in hodim v srednjo šolo v drugi kraj) imam nastavljen zvok pozivnika na telefonu če me pokliče kateri od gasilcev. No in tako sva bila z mojo punco v njeni sobi nakar mi zazvoni telefon in glej ga zlomka kliče me gasilec. Od punce oče zasliši zvok pozivnika in misli da piska njumu pozivnik. V sobo se zasliši krik očeta GORIIII in on odhiti pogledat kaj piše na pozivniku. seveda jas takoj odhitim do njega in mu povem da je le meni zvonil telefon...
takrat mi ravno ni bilo smešno ampak sedaj ko obujam spomine pa "crkujem" od smeha:D
jas bom pa opisal kaj se mi je zgodilo dne 21.1.2007!
Bil sem pri punci in njen oče je zvest gasilec tako kot jas. Ker sam nimam pozivnika(beri ker sem še premlad in hodim v srednjo šolo v drugi kraj) imam nastavljen zvok pozivnika na telefonu če me pokliče kateri od gasilcev. No in tako sva bila z mojo punco v njeni sobi nakar mi zazvoni telefon in glej ga zlomka kliče me gasilec. Od punce oče zasliši zvok pozivnika in misli da piska njumu pozivnik. V sobo se zasliši krik očeta GORIIII in on odhiti pogledat kaj piše na pozivniku. seveda jas takoj odhitim do njega in mu povem da je le meni zvonil telefon...
Uroš, Uroš, se vidi da si še mlad.
Ti bi pustil "starega" da leti v gasilski dom, pa bi imel doma mir, če si že prišel k njegovi hčerki v goste!
Ali kot pravi ena starejša šala:
Sedi možak v lokalu in srka kavo.
Kar naenkrat mimo pripelje kolona gasilskih vozil, na vseh tulijo sirene in bliskajo modre luči.
Možak hitro vstane in reče natakarju: Hitro, račun, mudi se!
Pa pravi natakar: A ste vi tudi gasilec?
Možak odvrne: Ne, mož od moje ljubice pa je!
Ti bi pustil "starega" da leti v gasilski dom, pa bi imel doma mir, če si že prišel k njegovi hčerki v goste!
Ali kot pravi ena starejša šala:
Sedi možak v lokalu in srka kavo.
Kar naenkrat mimo pripelje kolona gasilskih vozil, na vseh tulijo sirene in bliskajo modre luči.
Možak hitro vstane in reče natakarju: Hitro, račun, mudi se!
Pa pravi natakar: A ste vi tudi gasilec?
Možak odvrne: Ne, mož od moje ljubice pa je!
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

ANEKDOTA ali zgodilo se mi je
Bila ja nedelja 21.1. 07 in v mirnem popoldnevu z dekletom pripravljava kosilo nakar me kliče kolega iz enote :,,Pa kje si ti a nisi slišal sirene!?!?!"
Žal je res nisem ker sem imel prijetno podlago glasbe in zaprta okna plus tega so še izolativna na zvok...
Dva dni po tistem (23.1.) ravno sem povečerjal ko nekaj zatuli presenečeno odprem okno da sem se prepričal če je to to in bilo je.Že smo se basali v avto ko prileti taisti kolega čeprav je 5X bližje GDju nakar se je potem opravičil da pač ni slišal sirene
Tudi najboljšim se zgodi.....
Bila ja nedelja 21.1. 07 in v mirnem popoldnevu z dekletom pripravljava kosilo nakar me kliče kolega iz enote :,,Pa kje si ti a nisi slišal sirene!?!?!"
Žal je res nisem ker sem imel prijetno podlago glasbe in zaprta okna plus tega so še izolativna na zvok...
Dva dni po tistem (23.1.) ravno sem povečerjal ko nekaj zatuli presenečeno odprem okno da sem se prepričal če je to to in bilo je.Že smo se basali v avto ko prileti taisti kolega čeprav je 5X bližje GDju nakar se je potem opravičil da pač ni slišal sirene
Tudi najboljšim se zgodi.....
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Včeraj sem bil v IC IG na nekem seminarju. In zdelo se mi je čudno, da že na parkirišču ne voham cvetače iz kuhinje.
No sem rekel, pa bom doživel tudi to, da ni cvetače pri kosilu.
Joj kako sem se zmotil. Juha, glavna jed, priloga, sladica nikjer cevtače !
Potem ko že pohvalim najstarejšo kuharico mi le ta ponudi solato in reče: "izvolite, ta je brez cvetače!"
Niso se izneverili in so cvetačo porinili kar v sestavljeno solato. bleh !
Juho sem pojedel do zadnje kaplijice ker je bila fantastična. Malo pa sumim, da je bilo notri malo zmiksane cvetače!
Sem pa bil pomirjen, ko sem pri mizi našel pladenj nekoga, ki je jedel pred mano in ni pospravil. Malo sumim oficirje SV, ki so se tisti dan nahajali na Igu in so bolj nemarne vrste. (naj mi hec oprosti )
Vse je pojedel le v skodelici kjer je bila sestavljena solata sta se nahajala dva velika kosa cvetače !
No pa nisem edini !
glavno da se kaj dogaja !
pa LP
No sem rekel, pa bom doživel tudi to, da ni cvetače pri kosilu.
Joj kako sem se zmotil. Juha, glavna jed, priloga, sladica nikjer cevtače !
Potem ko že pohvalim najstarejšo kuharico mi le ta ponudi solato in reče: "izvolite, ta je brez cvetače!"
Juho sem pojedel do zadnje kaplijice ker je bila fantastična. Malo pa sumim, da je bilo notri malo zmiksane cvetače!
Sem pa bil pomirjen, ko sem pri mizi našel pladenj nekoga, ki je jedel pred mano in ni pospravil. Malo sumim oficirje SV, ki so se tisti dan nahajali na Igu in so bolj nemarne vrste. (naj mi hec oprosti )
Vse je pojedel le v skodelici kjer je bila sestavljena solata sta se nahajala dva velika kosa cvetače !
No pa nisem edini !
glavno da se kaj dogaja !
pa LP
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Sveža anekdota
Dobim poziv naj se javim v službi saj je vsa enota na dveh intervencijah. Prispem v nekaj minutah in v komandni sobi je le dispečer. Pogovor je tekel takole:
" Ja kje pa so vsi ?" ga povprašam
" Na psihiatriji " mi odgovori Leon
" O madona , tako daleč smo že ?!
Verjetno veste, da smo imeli požar na Pohorju- grad- bivša psihiatrija!
Dobim poziv naj se javim v službi saj je vsa enota na dveh intervencijah. Prispem v nekaj minutah in v komandni sobi je le dispečer. Pogovor je tekel takole:
" Ja kje pa so vsi ?" ga povprašam
" Na psihiatriji " mi odgovori Leon
" O madona , tako daleč smo že ?!
Verjetno veste, da smo imeli požar na Pohorju- grad- bivša psihiatrija!