Inštalacija digitalne televizije

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odg: Inštalacija digitalne televizije

Odgovor Napisal/-a Primoz »

jmiro napisal/-a:Počakaj, da Lizika opazi, da ima znak tudi plamen. Mogoče te bo prosila, da ji potem hodiš še kurit v peč!?

L.p. Miro
Bognedaj da imaš na delovni obleki značko specialnosti upor.radio zvez-te bo še za iskanje na radiu najela :D
Uporabniški avatar
pimi

Odgovor Napisal/-a pimi »

No danes je tudi k nam poklicala krajanka glede problemov z preklopom na digitalno.
Problematika je v tem, da "Radiotelevizija Slovenija obvešča, da bo ta konec tedna zamenjala kanal na DVB-T oddajniku na Pohorju in sicer s 66. na 27. kanal" in ljudje imajo težave ker baje" DIgitalni signal bo iz Pohorja oddaja na kanalu 27, ki ni ojačan s trenutno konfiguracijo. Tako da ti samo pretvornik na pomaga absolutno nič. Pomeni stari ojačevalci dol, in novi gor + antene, ki niso enake"

Ker operaterka ni znala rešit problema je rekla obrnite se na krajevne gasilce.pa smo tam... :roll:
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

Postaja vedno bolj zanimivo. Kaj bo šele jutri ko dejansko prenehajo oddajati analogni signal.
Naš poveljnik na Ptuju pravi, da je to totalna bedarija in se tem vrstam klicev sploh ne mislimo odzvati. Jaz mu dam popolnoma prav.
:wink:
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

stkalec napisal/-a:meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
ampak v tem primeru tudi gasilci ne morejo pomagat, a ne?
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Primoz napisal/-a:
stkalec napisal/-a:meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
ampak v tem primeru tudi gasilci ne morejo pomagat, a ne?
Mogoče bo sprožen pa državni načrt in bomo pričeli signal dovažati z GVC-ji. :lol: (Malo digitalnega heca ne škodi.)
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

jaz sem mojim rekel, da naj vse klice v PGD glede tega preusmerijo na številko 112 :D
itak ne smemo ven, če nam ne odperejo intervencije :D
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Na področju uvajanja digitalnega signala in s tem netaktno zasnovano reševanje nastalih problemov posameznikov, ki si sami ne morejo pomagati, se kaže kratkovidnost odgovornih v RS, nacionalke in ostalih, ki so zakuhali "šmorn" okrog agažmaja upokojenskih in gasilskih društev.
Lahko bi predhodno inštruirali nezaposlene in stvar rešili preko javnih del. Ali pa animirali prostovoljce, ki bi jim v zameno nacionalka za posamezne posege dala boniteto ali neko stimulativno nagrado!?

L.p. Miro
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

mundat napisal/-a:jaz sem mojim rekel, da naj vse klice v PGD glede tega preusmerijo na številko 112 :D
Res je 1.12. podoben 112, ampak ne bi smeli operaterjev v ReCO-jih obremenjevati zaradi stvari, ki jo je zakuhala GZS. Pokličejo naj na GZS na telefonsko številko 01 241-97-50. Verjamem, da imajo tam dovolj znanja, da jim bodo pomagali.
sprejemnik

Odgovor Napisal/-a sprejemnik »

Pozdravljeni!

Ne boste verjeli, danes smo že imeli 5 klicev direktno na poveljnika in so spraševali, kdaj bomo prišli priklopit sprejemnik,...nor haus,.....predlagam, da kdor si je izmislil, da bomo gasilci opravljali to storitev, da izda naročilnico,....mi pa bomo opravili strokovno montažo in izdali račun za storitev,...samo ne vem komu in za kakšno storitev naj gre,... Ne morem verjeti no, kaj se gredo na Tržaški v LJ,....
Odgovori