Tatvina v gasilskem domu

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Tatvina v gasilskem domu

Odgovor Napisal/-a Samo »

Tole se je zgodilo danes, pred štirimi urami, tako, da sem še vedno malo razkurjen. Ukradli so mi namreč GSM znamke I-mate SP3i, vreden okoli 120 tisočakov in to kar med intervencijo. Bilo je takole:

Med preoblačenjem v gasilsko začitno obleko sem pustil telefon na klopci pod svojim obešalnikom. Izvozili smo vsi gasilci z dvema voziloma in pustili vrata garaž na stežaj odprta, gospodar pa je ostal v domu, v ločeni sobi na zvezi. Ko pridemo čez kakšne pol ure nazaj, o mojem telefonu ni duha ne sluha, gospodar ni slišal nič.

Poklical sem svojo številko in telefon je bil dosegliv. Za vsak slučaj smo obrnili dom na glavo medtem, ko sem se klical na svoj mobitel, da bi ga slišali, če je kam padel. Čeprav sem bil 100%, da sem ga pustil na klopci, smo šli pogledat tudi na kraj intervencije. Nič. Ko sem telefon zadnjič poklical, je zvezo nekdo prekinil in od takrat naprej je moja telefonska številka nedosegliva. Na Mobitelu sem uredil blokado SIM kartice, jutri še blokado telefona. Seveda sem stvar uredil tudi na policiji.

Baje, da sledenje traja tri mesece, pod pogojem, da telefon kdo uporablja in še to ne morejo odrediti lokacije telefona ampak samo lastnika SIM kartice, ki je v telefonu. Glede na to, da ta telefon zna uporabiti triangulacijo, da določi, kje se nahaja (na ekranu mi vedno piše kje se nahajam) mi je čudno, da Mobitel tega ne razkrije.

Komentarji so dobrodošli, še posebej, če ima kdo kakšne izkušnje s postopki ob kraji mobilnega telefona.
Bogu v čast, ljudem v pomoč
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

Barabe lopovske!!!!! :evil: :evil: :evil: In to grejo kradit gasilcem, k smo tko dobre dušice...
Samo malo mi je pa čudno, da se tujci sprehajajo po domu!
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nejč »

Fire man tisti kateri misli kaj ukrast bo tako ukradel zdaj pa, če so to gasilci so pač gasilci vemo pa da gasilci imajo takšne stvari, ki se marsikomu zasvetijo.
Nema tu dušic :wink:
Barabe so pa vseeno tisti kateri to počnejo :evil:
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Osebki, ki kradejo, so po mojih izkušnjah kar precej "flegma"- po domače rečeno jim dol visi za cel svet, tudi za nas gasilce. Danes je potrebno kar precej paziti na svoje stvari, če ne kar hitro kaj zmanjka. Sožalje glede GSMa Samo... :cry:
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Če ga dobiš ga obesi za j...., pred dom da ga bodo vsi videli.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Naj povem , da je to osebna stvar , ampak vseebno če si jo že dal gor jo predebatirajmo. (meni je žena odnesla 10jurjev za frizera , sem mislo kupit nov GSM)
Samo , mislim da je tu največja napaka in izključna krivda tistega ki je ostal doma v garaži. Bil je dolžan zaščitit vaše osebne predmete. Tu ni izgovora.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: Tatvina v gasilskem domu

Odgovor Napisal/-a Franci »

Zelo neugodno, :x vendar mislim, da bo tole kar krivda tistega ki je ostal v GD - tako kot je napisal Oskar.
Po izvozu se garaže zaprejo - naloga tega gasilca ki je ostal v GD.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Tisti trenutk ne razmišljaš preveč o zapiranju vrat :!:
Na take dogotke pa ne bi pomislil saj jaz :oops: :evil:

Res so flegma 2 tedna nazaj smo doma imeli obiske :twisted: na srečo je nesel le mamimo torbo :twisted:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Sicer žalostna informacija, vendar se pridružujem mnenju kolegov, ki pravijo da je to na grbi dežurnega. :(
Se tudi pri nas zgodi, da izvozimo in GD ostane prazen, ampak vsaj vrata zapremo za sabo, da se kakšni nepridipravi ne sprehajajo prosto po objektu.

Storilcu tega dejanja bi pa človek res najraje kar roko zlomil, pol pa naj z mavcem krade, baraba. :evil: :evil:
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

Tako daleč smo prišli, da se moramo zaklepati v lasten dom, da nam kdo kaj ne odnese... V takih situacijah počasi izgubljaš zaupanje v ljudi in hkrati željo, da jim pomagaš.

Če je odgovoren tisti, ki je pazil GD, je posledično odgovorno celo društvo - lahko torej od društva zahtevam povračilo?
Bogu v čast, ljudem v pomoč
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Žalostno, da se take stvari dogajajo in to ljudem, ki pomagajo drugim in v vsej ihti in želji po čim hitrejši pomoči kdaj pozabijo na kakšno svojo stvar.

Drugače vsak mobilnik oddaja tudi svojo kodo in ga je možno dokaj pricizno izslediti. Je pa predpogoj, da se nahaja v Mobitelovem omrežju, da ga Mobitel lahko sledi.

LP
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Oskar je že napisal in se z njim popolnoma strinjam, vendar je del krivde tudi na lastniku GSM-a, ki je aparat pustil ležati v garaži.

Bo treba v bodoče bolj paziti na osebne stvari (GSM, denar, dokumenti...).
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Gasilski domovi bodo iz dneva v dan večja tarča dolgoprstnežev!! Skoraj 100% sem, da so na delu narkomani, ki kradejo vse kar pride mimo, da imajo za dnevni odmerek, mi gasilci pa imamo za naše hitrejše posredovanje še v steklo uokvirjen ključ! S časom bo potrebno razmisliti o elektronskih klučavnicah na kodo...
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Pri nas so tudi enkrat meli "bandimo"....

sedaj ostane dežurni(največkrat kak med tazadnjmi oz. mlajši gasilec) v gd in poskrbi da je vse pod kontrolo in zaprto....
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
svoper
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a svoper »

Samo, zadeva je taka.
Stvar si prijavil policiji in uredil blokado telefona, to je v redu. Verjetno so ti na policiji kaj rekli, da bodo na mobitel zaprosili, ali je telefon v uporabi, seveda z drugo vstavljeno SIM kartico, vendar se telefon kljub temu še da izslediti preko IMEI številke. Je res, da zadeva traja nekaj časa (par mesecev), vendar se je kar nekaj telefonov na ta način že našlo (odvisno predvsem kako tečni so policisti v smislu pisanja dopisov na Mobitel).
Sam sem pred dvema mesecema po nekaj mesečnem delu raziskal tatvino mobitela na ta način in telefon vrnil lastnici.
Predlagam ti, da v kolikor imaš znance na Policijski postaji, da jim malo "težiš", tako da bodo oni težili na Mobitel. Na žalost je veliko papirne vojne, ampak nekaj se pa potem le reši.
Upam da se ti bo zadeva ugodno rešila.
Lp
Odgovori