Cerkev in gasilci

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Pa kdo je rekl da GZS ne sodeluje s cerkvijo?

SLAVNOSTNI OBISKI

V sklopu prazničnih obiskov bomo danes, dne 22.12.2004 obiskali tudi nadškofa Alojza Urana.

http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2004&id=213
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Upam , da bo v delegaciji gasilcev tudi ekspert za nevarne snovi Milan Dubravac.
Uran -izotop -razred 7 :D :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Ja fantje, tle ste pa bolj slabo podkovani :lol: . Vsaj enkrat na leto je pa treba k spovedi :lol: . Za ta male grehe greš lahko v domačo cerkev, za ta velke moraš pa k škofu :wink: .

Naš Jožko Broz je šel celo k papežu :wink:

Oh, ja, sam da bo kaj nucal :?

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

No ja k ministru že 8) toda k nadškofu ....... :o :shock:
Janez Koncilija napisal/-a: Oh, ja, sam da bo kaj nucal :?
A misliš Janez, da bomo dobili gasilci več denarja, ali da bo manj požarov :?: :!: če nas bo nadškof priporočil ...........
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Marjetica napisal/-a: A misliš Janez, da bomo dobili gasilci več denarja, ali da bo manj požarov :?: :!: če nas bo nadškof priporočil ...........
Ne, ne, pravim, da morajo eni pač na višjo inštanco k spovedi :twisted: , denarja ne pričakuj, gorelo bi pa res lahko malo manj.

LP
Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Janez, Janez, nekaterim lahko da samo še Al Capone odvezo...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Primoz_K
Kraj: Prožinska vas

Odgovor Napisal/-a Primoz_K »

Pozdravljeni!
Sicer nisem prebral vseh odgovorov v tej temi (lenoba), lahko pa vam povem, kaksno je sodelovanje pri nas (na deželi) -> največ je odvisno od ljudi (župnika in gasilcev). Pri nas smo se s prejšnjim lahko marsikaj dogovorili (pranje okoli župnišča pred birmo, postavitev mlaja), tudi on se je spomnil na nas, ko smo ga obiskali s koledarjem (pa mislim da je dal tud za žebljiček na praporu) tk da ni blo problemov. Meni osebno pa se je najbolj ustregel s tem, ko mi je (sicer protizakonito->mogoc pa to ni greh, kaj pa vem :) dal naslove otrok, ki so hodili k verouku, da smo jih lahko potem h gasilcem povabli...
Zdaj imamo pa novega župnika, o katerem pa je slišati, da ni ravno pripravljen sodelovati...
Za vsak problem pod soncem je rešitev,ali pa je ni.
Če je, jo poišči, če je ni, pa naj te ne skrbi.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Včlanite ga v PGD pa bo ! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Jaz osebno nimam nič proti ,da se sodeluje z cerkvijo samo ,da se ne vtika v naše delo. Sicer pa gledam bolj z stališča kako na to gledajopobožni občani,zato ne branit ker imamo lahko koristsamo ,če jo znamo izkoristit. Najbolj se pokaže na blagoslovih. [-o< [-o< [-o<
jezen član

Odg: Cerkev in gasilci

Odgovor Napisal/-a jezen član »

Zanima me kaj bi vi storili v situaciji da določeni člani Uo, ki hočejo nameniti gasilski denar za obnovo vaške cerkve.Sem član Uo pgd-ja in obstaja možnost da te člani preglasujejo ostale člane uo ki so proti.

Kakor berem je po vseh zakoni ki se tičejo gasilstva to protizakonito, bilo zadevo če bo seveda sprejeta, kam prijaviti?

Zadeva se mi zdi skrajno neumna, razmišljam da če bi zadevo sprejemi to društvo zapustil.
dfbe

Odgovor Napisal/-a dfbe »

vsa sredstva, ki jih pridobite kot gasilci morajo biti porabljena v gasilske namene, usposabljanje, nakup opreme, obnove, ...

če je denar namenjen za bilo katero drugo zadevo, se zadeva prijavi na krajevno pristojni davčni urad in bo potrebno po vsej verjetnosti denar vrniti, predsednik in NO pa bosta še denarno kaznovana
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

jezen član napisal/-a:Zanima me kaj bi vi storili v situaciji da določeni člani Uo, ki hočejo nameniti gasilski denar za obnovo vaške cerkve.Sem član Uo pgd-ja in obstaja možnost da te člani preglasujejo ostale člane uo ki so proti.

Kakor berem je po vseh zakoni ki se tičejo gasilstva to protizakonito, bilo zadevo če bo seveda sprejeta, kam prijaviti?

Zadeva se mi zdi skrajno neumna, razmišljam da če bi zadevo sprejemi to društvo zapustil.
Daj reči, da se hecaš? Z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak tisti člani UO, ki tak razmišljajo niso gasilci, nikoli niso bili in nikoli ne bodo! Ne moreš denarja, namenjenega gasilcem dati nekomu drugemu.

Jaz na tvojem mestu, na naslednjem sestanku UO pridem z vso zakonodajo, z vsemi pravilniki in jasno in glasno razložim, kam denar mora it. V naslednjem stavku pa tudi jasno in glasno povem, da v kolikor bodo finance šle tja, kamor niso namenjene, podam prijavo na policijo in ustrezne inštitucije zoper predsednika in poveljnika ter vse člane UO (tudi sebe), ker si vseeno del tega. Če se pač čutite dolžne pomagat pri obnovi, pa ponudite svoj kader, opremo, definitivno pa ne denarja, društvenega!

Ampak, to je samo moje mnenje...
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
MartinV

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Pozdravljeni!

Pozabljate, da tudi društvo lahko da prostovoljni prispevek nekomu drugemu.

Lep dan še naprej!

Martin
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

ja samo ne denarja ki je namenjen namensko za obnovo gasilskih domov !
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

mali_tona napisal/-a:ja samo ne denarja ki je namenjen namensko za obnovo gasilskih domov !
Kaj pri vas ves denar nameniite za obnovo gasilskega doma? Mi imamo v proračunu tudi druge postavke, med drugim tudi namenjenih 20 € za gasilsko mašo v začetku meseca maja!
Me pa res zanima koliko hočeju nameniti za obnovo cerkve? Saj na koncu je cerkev ne samo sakralni spomenik, ampak tudi kulturni spomenik ter odsev celotne vasi.
Pri obnovi naše cerkve smo gasilci oprali kompletno fasado ( cerkev in zvonik ) seveda brezplačno in tako prispevali pri obnovi svoj del.
:huh:
Priponke
Sv. Marjeta.jpg
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Odgovori