Bognedaj da imaš na delovni obleki značko specialnosti upor.radio zvez-te bo še za iskanje na radiu najelajmiro napisal/-a:Počakaj, da Lizika opazi, da ima znak tudi plamen. Mogoče te bo prosila, da ji potem hodiš še kurit v peč!?
L.p. Miro
Inštalacija digitalne televizije
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Inštalacija digitalne televizije
No danes je tudi k nam poklicala krajanka glede problemov z preklopom na digitalno.
Problematika je v tem, da "Radiotelevizija Slovenija obvešča, da bo ta konec tedna zamenjala kanal na DVB-T oddajniku na Pohorju in sicer s 66. na 27. kanal" in ljudje imajo težave ker baje" DIgitalni signal bo iz Pohorja oddaja na kanalu 27, ki ni ojačan s trenutno konfiguracijo. Tako da ti samo pretvornik na pomaga absolutno nič. Pomeni stari ojačevalci dol, in novi gor + antene, ki niso enake"
Ker operaterka ni znala rešit problema je rekla obrnite se na krajevne gasilce.pa smo tam...
Problematika je v tem, da "Radiotelevizija Slovenija obvešča, da bo ta konec tedna zamenjala kanal na DVB-T oddajniku na Pohorju in sicer s 66. na 27. kanal" in ljudje imajo težave ker baje" DIgitalni signal bo iz Pohorja oddaja na kanalu 27, ki ni ojačan s trenutno konfiguracijo. Tako da ti samo pretvornik na pomaga absolutno nič. Pomeni stari ojačevalci dol, in novi gor + antene, ki niso enake"
Ker operaterka ni znala rešit problema je rekla obrnite se na krajevne gasilce.pa smo tam...
Postaja vedno bolj zanimivo. Kaj bo šele jutri ko dejansko prenehajo oddajati analogni signal.
Naš poveljnik na Ptuju pravi, da je to totalna bedarija in se tem vrstam klicev sploh ne mislimo odzvati. Jaz mu dam popolnoma prav.

Naš poveljnik na Ptuju pravi, da je to totalna bedarija in se tem vrstam klicev sploh ne mislimo odzvati. Jaz mu dam popolnoma prav.
meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
ampak v tem primeru tudi gasilci ne morejo pomagat, a ne?stkalec napisal/-a:meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
Mogoče bo sprožen pa državni načrt in bomo pričeli signal dovažati z GVC-ji.Primoz napisal/-a:ampak v tem primeru tudi gasilci ne morejo pomagat, a ne?stkalec napisal/-a:meni se je zgodilo kot pravi pimi-ostal sem brez vsega pretvornik nič ne pomaga signal z pohorja me ne doseže
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
jaz sem mojim rekel, da naj vse klice v PGD glede tega preusmerijo na številko 112
itak ne smemo ven, če nam ne odperejo intervencije
itak ne smemo ven, če nam ne odperejo intervencije
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Na področju uvajanja digitalnega signala in s tem netaktno zasnovano reševanje nastalih problemov posameznikov, ki si sami ne morejo pomagati, se kaže kratkovidnost odgovornih v RS, nacionalke in ostalih, ki so zakuhali "šmorn" okrog agažmaja upokojenskih in gasilskih društev.
Lahko bi predhodno inštruirali nezaposlene in stvar rešili preko javnih del. Ali pa animirali prostovoljce, ki bi jim v zameno nacionalka za posamezne posege dala boniteto ali neko stimulativno nagrado!?
L.p. Miro
Lahko bi predhodno inštruirali nezaposlene in stvar rešili preko javnih del. Ali pa animirali prostovoljce, ki bi jim v zameno nacionalka za posamezne posege dala boniteto ali neko stimulativno nagrado!?
L.p. Miro
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Res je 1.12. podoben 112, ampak ne bi smeli operaterjev v ReCO-jih obremenjevati zaradi stvari, ki jo je zakuhala GZS. Pokličejo naj na GZS na telefonsko številko 01 241-97-50. Verjamem, da imajo tam dovolj znanja, da jim bodo pomagali.mundat napisal/-a:jaz sem mojim rekel, da naj vse klice v PGD glede tega preusmerijo na številko 112
-
sprejemnik
Pozdravljeni!
Ne boste verjeli, danes smo že imeli 5 klicev direktno na poveljnika in so spraševali, kdaj bomo prišli priklopit sprejemnik,...nor haus,.....predlagam, da kdor si je izmislil, da bomo gasilci opravljali to storitev, da izda naročilnico,....mi pa bomo opravili strokovno montažo in izdali račun za storitev,...samo ne vem komu in za kakšno storitev naj gre,... Ne morem verjeti no, kaj se gredo na Tržaški v LJ,....
Ne boste verjeli, danes smo že imeli 5 klicev direktno na poveljnika in so spraševali, kdaj bomo prišli priklopit sprejemnik,...nor haus,.....predlagam, da kdor si je izmislil, da bomo gasilci opravljali to storitev, da izda naročilnico,....mi pa bomo opravili strokovno montažo in izdali račun za storitev,...samo ne vem komu in za kakšno storitev naj gre,... Ne morem verjeti no, kaj se gredo na Tržaški v LJ,....