pha nehaj sanjati, saj si ženska!!!

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
nikinika

Odg: pha nehaj sanjati, saj si ženska!!!

Odgovor Napisal/-a nikinika »

Bronchi…da ti slučajno na kraj pameti ne pade, da nehaš sanjati in se truditi. Res je, da boš porabila kup energije da se dokažeš in pokažeš svojim fantom v društvu, da si jim enakovredna. Sama sem operativna članica društva, s trudom, trmo, voljo in vsem skupaj sem prišla do operativno (zame zelo) pomembne funkcije, kar mi je v čast in ponos (čeprav potem ugotoviš, da lahko sebe in posteljo preseliš v gasilski dom in imaš včasih vsega skupaj polno glavo).
Na prvi svoji vaji, ki sem jo vodila, sem se malce na glas "pogovorila" z dvema članoma in jima ob negodovanju povedala svoje (kdo od nas pa eje prišel pameten na svet), doživela pohvale in vse kar sodi zraven. Na živce mi je šlo, ker sem na vseh operativnih vajah vedno imela vlogo "samo" bolničarke oz. asistentke. In potem mi uspelo izrazit željo tudi na glas, da bi pa sama poskusla še kaj drugega. In je šlo korak za korakom, vse do zdajšnje funkcije.

In če danes pomislim je bilo vredno delati (in biti "samo" prva pomoč), včasih zgubljati živce, vmes že obupati, poslati vse skup nekam – da ne rečem kam, da sem prišla do tega mesta kjer sem. Ne rečem, da je vedno lepo, še vedno se od časa do časa s kom pogovorim "bolj na glas", ker mu kaj ni prav, pa pošljem vse skupaj v tri krasne. Ampak je vredno.
In s časoma ugotoviš da tudi najbolj trdim bučam prebije, da je tudi ženska lahko dobra operativka. Včasih verjetno celo boljša kot kakšen predstavnik nasprotnega spola. Ti pa tudi – ne obupaj in sledi svojim sanjam in željam. Včasih boš mogla požreti en kup dreka, da te potem čaka torta s smetano :) Samo pogumno naprej, pa nikar obupat!
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

Ojej pa sem šel skozi bralni maraton...nimam kaj za dodat razen to da kar se tiče zadev pri nas lahko rečem da vedno spodbujamo članice da bi bile zravn pri vseh aktivnostih...pa ni tistega pravega odziva...same od sebe sicer pridejo na vaje...zadnje leta so edine katere grejo na dirke...kar se intervencij tiče pa hm...se mal potuhnejo....tko da malce v šali malce za res ..... pridi k nam pa boš lahko počela vse...(seveda po pravilih GS)
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

Samo ena stvar, ne poslušat starejše gasilke, v operativi je "gazda" poveljnik, če je on tak reko (praviš da vam je blo obrazloženo drugače), potem verjetno že tak je ...

Pridno naret vse potrebne izpite, tečaje, zdravniškega, pol pa enostavno na zvok sirene prit v gasilski dom, če so pubeci pravi, boš zraven, če ne (če pač mislijo, da intervencije niso za ženske), boš pač mogla vztrajat, se dokazovat, magari prosit (pojest ženski ponos), da te vzamejo na kako intervencijo, tam boš pač potem mogla "harat" jim dokazat da si iz pravega testa, pa boš vidla da bo ...

Aja, pa svetujem ti, da se pač začneš družit z operativo, da ko operativa dela, si tam, ko so vaje (ne trodelc) si tam ... z vsem spoštovanjem do starejših, ampak njih z rezervo, piše se leto 2010.
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Đuro napisal/-a:,v operativi je "gazda" poveljnik, če je on tak reko (praviš da vam je blo obrazloženo drugače), potem verjetno že tak je ...
No Đuro, ta pa je bosa. Sam veš kako je če ga poveljnik "serje" in tudi večina problemov v operativi naredijo nesposobni poveljniki ali bolje rečeno zavirajo razvoj enote s starinskimi prijemi. Torej: kar reče poveljnik je treba preverit ! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori