Dobra ideja Aleksander.
zastavoslovec, če želiš navezati kontakt z uredništvom Revije 112, jim piši na urednistvo@revija112.si
Gasilski in državni simboli, jih poznamo in spoštujemo?
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Aleksander Golež
- Kraj: Maribor
Odg: Gasilski in državni simboli, jih poznamo in spoštujemo?
Hvala.Peter napisal/-a:Dobra ideja Aleksander.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Naj se še jaz malo oglasim v tej temi.
Pri izobešanju zastav je potrebno spoštovati Uredbo o uporabi zastave in himne Evropske unije v Republiki Sloveniji (Ur.RS, št. 38/04). Prilgo te Uredbe prlagam.
Pa če povem še to, zelo sramotno je, da ko se takole vozim po naši ljubi državi, pa kje na "državnih" objektih opazim da so zastave narobe izobešene, kot sem rekel SRAMOTNMO.
Pri izobešanju zastav je potrebno spoštovati Uredbo o uporabi zastave in himne Evropske unije v Republiki Sloveniji (Ur.RS, št. 38/04). Prilgo te Uredbe prlagam.
Pa če povem še to, zelo sramotno je, da ko se takole vozim po naši ljubi državi, pa kje na "državnih" objektih opazim da so zastave narobe izobešene, kot sem rekel SRAMOTNMO.
-
p.v. Boris 1
Naj na kratko zapišem nekaj besed na to temo.Z zastavami se ukvarja veksilologija oziroma veda o zastavoslovju.Vem, da tega znanja vsi nimajo zato priporočam branje zakona o uporabi državnih simbolov.Ker pa gasilci pripravljamo kar nekaj prireditev bi bilo lepo, da se pozanimamo (če že ne vemo) kako se ta reč rešuje saj so včasih rezultati porazni.Ta vikend sem bil na 3 tekmovanjih in na 100 letnici PGD.Rezultat porazen - napačno obrnjena državna zastava,da o zaporedju izobešanja več zastav niti ne govorim.Ne zahtevam,da je vse po moje a ker se ukvarjam s podobno vedo (heraldiko), vem kako in kaj.
Morda mnenje, ki me zanima že kje obstaja morda ne, namreč pred kratkim smo nekateri prišli na idejo da bi imeli na domu ( stolpu ) stalno izobešeno državno zastavo. Mnenja o tem so v društvu močno deljena ( za/proti )zato me zanima kaj menite vi in če kje to že prakticirate.
Hvala za odgovore in mnenja!
Hvala za odgovore in mnenja!
Vsekakor bi bil jaz za.
Mislim da pa poleg drževne na GD še bolj paše občinska zastava, nenazadnje opravljamo javno lokalno gasilsko službo in občine so naš financer. No višina financiranaja je pa že druga tema...
Mislim da pa poleg drževne na GD še bolj paše občinska zastava, nenazadnje opravljamo javno lokalno gasilsko službo in občine so naš financer. No višina financiranaja je pa že druga tema...
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Predlagam da obeseite obe zastavi. Na stolpu pa izberete mesto- višino, glede na sredstva ki jih dobite, kje bo katera visela !

Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vprašanje po mnenju sem resno mislil odgovore pa dobil....kakršne pač...
Skratka zravn nebi tiščali še evropske pa občinske najbolš da pol še taborniško pa skavtsko itd. mišljeno je bilo zgolj in samo državno. Žalostno je da je bila večina proti ( kot bi se sramovali ) vmes pa je bila še izjava da s tem ko je**mo folk in da se "kao" nebo vedelo kdaj je praznik....da ne omenim cvetke enega od članov UO ko je dejal da je kaznivo če visi nonstop.....katastrofa kakšno mišljenje imajo nekateri.
Skratka zravn nebi tiščali še evropske pa občinske najbolš da pol še taborniško pa skavtsko itd. mišljeno je bilo zgolj in samo državno. Žalostno je da je bila večina proti ( kot bi se sramovali ) vmes pa je bila še izjava da s tem ko je**mo folk in da se "kao" nebo vedelo kdaj je praznik....da ne omenim cvetke enega od članov UO ko je dejal da je kaznivo če visi nonstop.....katastrofa kakšno mišljenje imajo nekateri.
naše društvo ima sklep uo da skozi visita državna in občinska zastava
na začetku je bilo malo očitkov zakaj pol so se pa navadli
mislim da to ni nič slabega
na začetku je bilo malo očitkov zakaj pol so se pa navadli
mislim da to ni nič slabega
lep pozdrav