Požar v naravi

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Urska21

Požar v naravi

Odgovor Napisal/-a Urska21 »

Torej, prevajam tekst in imam požar v naravi, kjer goreči kosi lesa in iskre in to "skačejo" čez čelo požara. Kako se reče temu procesu po naše, temu "skakanju"? Prosim za pomoč!!!
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odg: Požar v naravi

Odgovor Napisal/-a gobi »

Požarni preskok :wink:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

Ponavadi pride do tega pojava v zaprtem prostoru.Ko temperatura v prostoru doseže 500 do 600 stopinj celzija se naenkrat vnamejo vsi izpostavljeni vnetljivi materiali.Pri Flashoverju sta prisotna tako kisik kot gorljiva snov.Ko se požar razvija se vroči dim ter plini nabirajo pod stropom ter sevajo toploto na predmete v prostoru.Ga pa je malce težje odkriti kot Backdraft.

To kar sm napisal zgoraj,simulacija in teorija za nastanek Backdrafta ali požarnega preskoka :!:

Toliko malo v vednost :D
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Urška, najbolje bo, da kopiraš celoten odstavek in s skupnimi močmi bomo našli primeren prevod.
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

NH30 napisal/-a:Ponavadi pride do tega pojava v zaprtem prostoru.Ko temperatura v prostoru doseže 500 do 600 stopinj celzija se naenkrat vnamejo vsi izpostavljeni vnetljivi materiali.Pri Flashoverju sta prisotna tako kisik kot gorljiva snov.Ko se požar razvija se vroči dim ter plini nabirajo pod stropom ter sevajo toploto na predmete v prostoru.Ga pa je malce težje odkriti kot Backdraft.

To kar sm napisal zgoraj,simulacija in teorija za nastanek Backdrafta ali požarnega preskoka :!:

Toliko malo v vednost :D
Tipkarska napaka Flashover ali požarni preskok :!:
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Urska21

Odgovor Napisal/-a Urska21 »

Hvala, fantje. =D> Sicer sem tudi sama prostovoljna gasilka, a se nismo spuščali v take podrobnosti. :D
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

NH30 mislim da sploh ni imela v glavi tega požarnega preskoka.
Če sem prav razumel gre za pojav, ko požar preskoči čelo. Na hrvaškem se to dogaja, ko se recimo vžgejo storži, in letijo kot rakete po zraku tudi par 10m daleč. Tako se ti prav lahko zgodi , da ti tak storž preleti glavo, in ti užge negoreči gozd za hrbtom. In potem se znajdeš v zelo nevarnem "sendviču".
Ni mi pa jasno kako bi kosi lesa "skakali" okoli :D

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odgovori