Oprema za mladinsko vajo

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Mojca
Kraj: Zagrad-Pečovnik

Oprema za mladinsko vajo

Odgovor Napisal/-a Mojca »

Pri nas bomo letos prvič po dolgem času imeli mladinsko ekipo. Mladince smo imeli že prej, vendar nikoli niso trenirali na domačem terenu. Tako bo treba letos pripraviti progo in opremo, ki pa je ni malo. Zanima me kako pri vas pridete do opreme (stojala, lestev, gredi)? Ali je to delo pridnih članov društva ali imate kakšne druge vire. Predvsem me zanima za rov, kje se ga da nabavit in koliko stane? :oops:
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Potrebno je malo iznajdljivosti pa gre stvar skozi. Mislim, da imate v društvu kakšnega mizarja, ki bi vam za simbolično ceno te stvari naredil, kakšne pa morajo biti dimenzije ovir je pa itak napisano v rdeči knjižici, kjer so vse tekmovalne discipline opisane.
Možno je narediti tudi rov, ker mislim, da je brezveze kupovati "originalnega" ki ni prav poceni (cca. 80.000sit, če prav vem - za tadenar pa lahko mlade kam peljete).
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Se strinjam!
Mi smo to sami naredili! V bistvu so tastari, ker sm bil jaz takrat tamlad!
Je pa tko da se te rovi in podobne NE uporablja več!
Vsaj v MO Kranj ne!
Pomoje smo bli mi zadnji ki smo jih uporabljal! Pa to je že huh kar nekaj nazaj!
Za 8let lahko povem da se ne uporabljajo, ker sem mentor!
Bomo pa gred zdej člani začeli uporabljat....
tuneli pa samevajo in zavzemajo prostor!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator

Zabavko napisal/-a:Se strinjam!
Je pa tko da se te rovi in podobne NE uporablja več!
Vsaj v MO Kranj ne!
Pomoje smo bli mi zadnji ki smo jih uporabljal! Pa to je že huh kar nekaj nazaj!
A potem imate tekmovanja samo z MB in štafeto? V naši GZ (Škofja Loka), bo letos ta vaja z rovom, pa mislim, da v naprej tudi. Po mojem je ta vaja tista, ki pokaže kako dobro so mladi res pripravljeni - pri oni vaji z MB je veliko odvisno tudi od tehnike, kako dobra je. Po drugi strani pa je vaja z rovom po CTIF-u ki se izvaja na olimpijadi, zato predvidevam da bo ta vaja v prihodnje tudi na regijskih in posledično tudi na državnem tekmovanju.
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

Nekdo naj nariše načrte, potem pa jih nesite nekomu ki se ukvarja z izdelovanjem podobnih stvari. Vsak bo to opravil dokaj poceni ker gre za gasilce še posebej ker gre za mladino.

Pri nas pa imamo na srečo ljudi teh strok tako da ni bilo težav.
V naši GZ (Škofja Loka), bo letos ta vaja z rovom, pa mislim, da v naprej tudi. Po mojem je ta vaja tista, ki pokaže kako dobro so mladi res pripravljeni - pri oni vaji z MB je veliko odvisno tudi od tehnike, kako dobra je. Po drugi strani pa je vaja z rovom po CTIF-u ki se izvaja na olimpijadi, zato predvidevam da bo ta vaja v prihodnje tudi na regijskih in posledično tudi na državnem tekmovanju.
Kako na regijskih in posledično na državnem? Sam sem tekmoval štiri leta, zdaj pa sem mentor že četrto ravno za to vajo.
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator

Pri nas je bilo do sedaj tako, da je bila tisto leto, ko je bilo tekmovanje GZ izbirno za uvrstitev na regijskega, tista vaja, ki je bila potem na regijskem.
Če pa je bilo samo tekmovanje GZ (na dve leti, ko ni potem naprej državnega), pa je bila ponavadi vaja z MB.
Uporabniški avatar
Estera

Se pravi da malo popestrite in še malo za haceta povadite?
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Izdelava proge za mladinsko vajo je smoterna , če se nekaj društev združi in naredi eno orodje, ki je potem vsem na razpolago !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Estera

Samo mislim da je že sama psihološka pripravljenost ekipe boljša če imajo svojo progo, saj se dejansko samo eno leto ne uporablja. Pa tudi mentorjem je lažje brez stalnega dogovarjanja. Pri nas trenirajo dve naši ekipi in vsake toliko časa že kakšni sosedi in je včasih že kar "gusto".
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
NATALIJA
Kraj: PARIŽLJE

Odgovor Napisal/-a NATALIJA »

" Izdelava proge za mladinsko vajo je smoterna , če se nekaj društev združi in naredi eno orodje, ki je potem vsem na razpolago ! "

Žal se je pri tem zelo težko uskladiti z termini.
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Zabavko napisal/-a: Za 8let lahko povem da se ne uporabljajo, ker sem mentor!
Bomo pa gred zdej člani začeli uporabljat....
tuneli pa samevajo in zavzemajo prostor!
Vaja o kateri govorite je bila pred dvema letoma na državnem, letos pa je v razpisu tudi v naši GZ. Mislim pa, da ima Mojca v mislih tudi štafeto na 400 metrov, saj sprašuje tudi po lestvi.

Pri nas si progo, podobno kot ostali, postavimo sami. Nekaj desk, pa količkov, pa vijakov in se vse da narediti (tudi rov). Pazite pa na postavljanje ovir (lestev), da ne pride do poškodb pri vajah.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Tudi mi smo se v preteklosti soočali s podobnim problemom. Po premisleku smo dali izdelati lestev (štafeta na 400m), stojala za orodje in vezanje vozlov (mladinska vaja) ter oviro za preskakovanje (štafeta na 400m) :D
Kar se pa tiče rova...možgančke na plano. Z malo domišljije se to vse reši. Mi se največkrat poslužujemo miz, katere prav fino nadomestijo rov. Namesto gredi pa uporabimo kakšno klop ali kaj podobnega 8) 8)
Nekako že improviziramo, kajti če se še tako trudimo, nas vedno ta tekmovalni progi preseneti kaj novega :twisted:

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
Estera

Saj sem imel tudi lojtro v mislih. Drugače je pa tarapa za pionirje enaka tisti pri mladini na vaji. Mi imamo sicer dve.

Osebno mislim da je največji problem proga za štafeto sama saj večina nima na voljo štadiona, pa tudi finančno ne bi bilo ravno dobro če bi dvakrat na leto 400 m črto vleku.
Sero venientibus ossa.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Morda sem nor, ampak:

- tarapa :?: :?: :?:
- grd :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Rafter napisal/-a:Morda sem nor, ampak:

- tarapa :?: :?: :?:
- grd :?: :?: :?:
Podnapise prosim :twisted: :twisted:

Kar se pa tiče stadiona...tudi mi ga nimamo :D ampak vseeno se da nekako naredit. Enkrat se nam je celo zgodilo, da štafete sploh nismo trenirali (je bila sama vaja bolj zanimiva) :oops: a so jo mladinke in mladinci vseeno odtekli brez kazenskih točk.
Drugače pa uporabljamo kar Pot spomina in tovarištva, katera poteka 500m stran od gasilskega doma (pa še sprehajalci so navdušeni :D).

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Odgovori