Tabor mladih gasilcev v Singen-u

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Tabor mladih gasilcev v Singen-u

Odgovor Napisal/-a Milek »

Mladi gasilci iz gasilske zveze Celje so od 2.8. do 7.8. gostovali na mladinskem gasilskem taboru v Singen-u. Povabljeni smo bili v okviru podpisa listine o prijateljstvu in sodelovanju med gasilci iz Singena ter med GZ Celje. :lol:
V gasilskem taboru je sodelovalo 850 otrok in spremljevalcev iz regije Konstanz (Bodensko jezero). Med njimi smo bili mi edini udeleženci iz tujine. Naša odprava je štela 25 otrok ter 5 spremljevalcev. V taboru smo smo se udeleževali vseh aktivnosti (ki jih ni bilo malo :wink: ), tako, da so naši mladinci in mladinke pridobili mladinsko gasilsko plamenico.
Zagodlo nam je vreme :evil: , saj je skoraj ves čas deževalo. Dež nam ni pokvaril dobre volje :P , tako, da je tabor uspel in prepičan sem, da se bomo naslednje leto tabora ponovno udeležili.
Spoznali smo veliko zanimivosti, spletla so se nova prijateljstva in vsi smo veseli, da smo se odpravili na dolgo pot ter preživeli 5 nepozabnih dni.
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Milek, daj malo bolj opiši kaj vse ste delali, kako je potekal tabor,...pa še kakšno slikco prilepi gor.
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
Milek

singen

kaj smo počeli....
8) če na kratko opišem potek "življenja" v taboru :oops: :
bujenje ob 6.30, do 7.30 umivanje, pospravljanje, nato pa zajtrk. Ob 8.20 smo imeli vodje sestanek in smo bili seznanjeni z dnevnimi aktivnostmi. Vsak dan smo se udeležili olimpijade, ponavadi so bile to različne vodne in druge spretnostne igre (prirejene na gasilsko tematiko z recimo brentačami, vozli, itd). Rezultat vseh olimpijad se je po 5 dneh seštel in dobili smo zmagovalce ali pa poražence. Sodelovalo je 35 enot iz nemčije ter naša enota. Kosilo od 12.00 do 13.00, potem pa spet aktivnosti do 18 ure ko je bila večerja. (zanimivost, vsak udeleženec tabora je moral poskrbeti za svoj jedilni pribor :wink:, tako, da tisti, kateri imajo preveč pridne mamice niso prišli na svoj račun :twisted: ). Po večerji so bili različni družabni večeri z prireditvami in glasbo. Spanje ob 23.30.
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Kje se nahaja mesto Singen (Nemčija)???
Bo objavljeno kaj slik?
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Re: singen

Odgovor Napisal/-a mailo »

Milek napisal/-a: Vsak dan smo se udeležili olimpijade, ponavadi so bile to različne vodne in druge spretnostne igre (prirejene na gasilsko tematiko z recimo brentačami, vozli, itd).
Ali lahko imaš mogoče opise teh vodnih in drugih spretnosti v elektronski obliki ali mogoče v kakšni drugi (mogoče ste dobili razpis tekmovanja oz. tabora, da ste se nanj lako prijavili?
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
Milek

singen

Mesto Singen je od Bodenskega jezera (meja Nemčija - Švica) oddaljeno ca 50 km.

Na tabor se nismo prijavili, temveč smo bili povabljeni v okviru podpisa listine o prijateljstvu in sodelovanju. V 40 letni zgodovini tabora, smo bili mi prvi tujci. Mislim pa, da se bomo tabora udeležili tudi prihodnje leto. Seveda moramo počakati še "uradno povabilo" iz Singna.

Slike bi dal rad na forum, toda ne gre.... zakaj? nevem!

LP
Uporabniški avatar
Milek

slike

no, težave s slikami smo odpravili :P , pomagal bo Gregor K :P .

LP :wink:
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Bi/bom pomagal, samo da dobim slike, ker se je očitno nekaj zalomilo. :oops:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Končno nama je uspelo. :lol:

Evo slik in kratkih komentarjev, kaj več bo pa itak Milek napisal. :)

Tabor iz zraka
Slika

Vhod v tabor
Slika

Načrt orientacijskega pohoda
Slika

Gasilski krst na nemški način
Slika

Končni produkt gasilskega krsta
Slika

Mladina se maščuje mentorjem
Slika
Slika
Slika

Kdo je rekel da gasilska mladina ne utruja?
Slika

Skupinska slika mladih gasilcev in mentorjev
Slika
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Mojca
Kraj: Zagrad-Pečovnik

Odgovor Napisal/-a Mojca »

Tudi sama sem bila mentor v tem taboru in moram povedat, da je bilo res nepozabno. Resnično je bilo brezhibno pripravljeno in organizirano se poznajo dolgoletne izkušnje. Tudi Mileku svaka čast za odlično organizacijo in vodenje slovenske (celjske) skupine. Čeprav nam jo je vreme zagodlo mislim, da smo se dobro znašli in da so otroci prišli domov z lepimi spomini in veliko novimi poznanstvi.

Upam, da bo naslednje leto tabor v Celju prav tako uspešen1
Uporabniški avatar
Milek

No, ker je Mojca omenila tabor v Celju.... :lol:

Odločili smo se, da bomo organizirali mladinski gasilski tabor v Celju od 15. do 21. avgusta 2007. :shock:

V tabor bomo poskušali vnesti novosti, katere smo spoznali v Singen-u in poskušali mladim gasilcem pripraviti nepozaben teden, poln doživetij, novih gasilskih veščin, iger, itd.

Pa naj, ob tej priložnosti povabim vse, kateri bi se tabora radi udeležili, da se obrnete name preko zasebnega sporočila ali emaila, da se dogovorimo, kje, kdaj in kako....

LP
Lidija

Singen

Odgovor Napisal/-a Lidija »

Poleg Mojce, sem tudi jaz opravljala delo mentorice. Že prvi pogled na tabor je bil osupljiv, najbolj zaradi svoje velikosti in vseh zanimivosti, ki so jih gasilci ustvarjali vsak pred svojim šotorom. Kljub slabemu vremenu je bila organizacija zelo dobra, še posebej lepo in prijazno pa so skrbeli za nas (goste). Res so se izkazali!! Tudi Milanu vse pohvale za organizacijo in pomoč, saj nam je pomagal na vseh področjih in nas odlično vodil vse dni taborjenja. :D Pohvale pa si zaslužijo tudi naši otroci, ki so bili pridni in so se kljub slabemu vremenu znašli. :lol: Še posebej so se potrudili, ko je bilo treba narediti dve vrsti. Zadnje dni pa so si v taboru našli nova prijateljstva, zaradi katerih so ob odhodu potočili kakšno solzico. Meni, in upam da tudi ostalim, je bilo res lepo!

Drugo leto se nam obeta tabor v Celju, upam, da se ga boste mladi gasilci udeležili v čim večjem številu, in da se bomo tudi v Celju izkazali.
Odgovori