Pozdravljeni,
v našem društvu se že vrsto let ukvarjamo z mladimi gasilci. Vsako leto za prvi razred OŠ organiziramo tehniški dan, kjer predstavimo naša vozila in opremo ter delo prostovoljnega gasilca. Po koncu predstavitve pa še razdelimo prijavnice. Te prakse nismo prekinili tudi z uvedbo devetletke. Problem pa se pojavi, ker so otroci stari 6 let in jih tako ne moremo vpisati v vulkan ali pa poslati na tekmovanja. Glede na to, da je devetletka že kar nekaj časa v veljavi bi se mi zdelo smiselno, da bi se tudi v gasilstvu prilagodili nanjo.
Glede tekmovanj bi bilo po moje tudi bolje, da bi se namesto let (od 7 let do 10 let) gledalo na razred, ki ga učenec obiskuje (od 2. r do 5. r), saj so vsi programi za delo z mladino navadno sestavljeni glede na šolsko leto in ne na starost otrok.
devetletka v gasilstvu
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Re: devetletka v gasilstvu
Sicer res da še nisem vpisoval člana mlajšega od 7 let, ampak kakor so mi govorili to sploh ni problem. Edina drugačna stvar je, da jim doba v gasilstvu začne lavfat šele ob dopolnjenemu 7 letu.
Drugače pa to glede razreda pomoje ni v redu, tudi v OŠ se zgodi da kakšnemu otroku spodleti. Zakaj enostavne ne organizirate tehniški dan za otroke drugega razreda?
Drugače pa to glede razreda pomoje ni v redu, tudi v OŠ se zgodi da kakšnemu otroku spodleti. Zakaj enostavne ne organizirate tehniški dan za otroke drugega razreda?
- Ninja
- GE: Dole pri Litiji
- Kraj: Dole pri Litiji
- Kontakt:
Odg: devetletka v gasilstvu
Pozdravljeni,
pri nas s prvošolčki nimamo težav, vpišemo jih v Vulkan, sicer nas opozori, da je starost člana premajhna, vendar mu vseeno dodeli ID in tako lahko mladi član tekmuje. So pa razpisi že prilagojeni, saj letos lahko tekmujejo v kategoriji mlajših pionirjev/pionirk člani z letnikom rojstva 2004, kar so v šol. letu 2010/2011, prvošolci.
Lp
pri nas s prvošolčki nimamo težav, vpišemo jih v Vulkan, sicer nas opozori, da je starost člana premajhna, vendar mu vseeno dodeli ID in tako lahko mladi član tekmuje. So pa razpisi že prilagojeni, saj letos lahko tekmujejo v kategoriji mlajših pionirjev/pionirk člani z letnikom rojstva 2004, kar so v šol. letu 2010/2011, prvošolci.
Lp
To je naše poslanstvo, naše življenje. To smo mi, gasilci!
Za vse ekipe razen člane-ce A veljajo t.i. "vojaška" leta, torej letos lahko nastopajo letniki 2005. To je bilo povedano na posvetu za sodnike!?
L.p. Miro
L.p. Miro
-
T_R
Sem se pozanimal, glede vpisa v vulkan res napiše da je starost člana premajhna.
Glede tekmovanjpa v razpisu recimo za letošnjo orientacijo piše:
MLAJŠI PIONIRJI:
pionirke - od 7 do 11 let; (letniki 2000 - 2004)
pionirji ali mešano - od 7 do 11 let; (letniki 2000 - 2004)
Glede tekmovanjpa v razpisu recimo za letošnjo orientacijo piše:
MLAJŠI PIONIRJI:
pionirke - od 7 do 11 let; (letniki 2000 - 2004)
pionirji ali mešano - od 7 do 11 let; (letniki 2000 - 2004)
- Ninja
- GE: Dole pri Litiji
- Kraj: Dole pri Litiji
- Kontakt:
Na posvetu za sodnike pri nas je bilo povedano, da lahko na gasilskih tekmovanjih, tekmujejo tudi 6-letniki (lahko celotna ekipa), vendar se jim šteje starost enote kot 7 let.
To je naše poslanstvo, naše življenje. To smo mi, gasilci!
Kot je Ninja napisal je bilo tudi nam predstavljeno in sicer s 6 leti vendar se šteje da je star 7 let !!
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Jani Grat
PGD RADOMLJE