Zdravo,
A ve mogoče kdo za kakšna tekmovanja v prekmurju, mislim na vajo z vedrovko in prenos vode? A je pri pionirjih tudi regijsko in državno tekmovanje vsako drugo leto kot to velja za člane. Ker če to velja ga potem letos verjetno ne bo. Zanima me še kdaj bo kviz in če so teme več ali manj iste kot v preteklih letih ali pa se teme spreminjajo.
Hvala za odgovore.
Gasilska tekmovanja - pionirji
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
prekmurec19
Odg: Gasilska tekmovanja - pionirji
Pionirji imajo vsako drugo leto državno prvenstvo tako kot člani.
Za kvize se teme iz leta v leto spreminjajo samo ne čisto vse, nekaj jih ostane istih, nekaj zamenjajo. Počakaj na razpise pa boš vse videl.
Za kvize se teme iz leta v leto spreminjajo samo ne čisto vse, nekaj jih ostane istih, nekaj zamenjajo. Počakaj na razpise pa boš vse videl.
-
prekmurec19
Zdravo,
evo razpis je zunaj. Zdaj pa me zanima, a lahko recimo pionir l.97 dela na regijskem in državnem tekmovanju v ekipi z starejšimi pionirji se pravi letniki 1993-1996. Pa če je mogoče kdo iz prekmurja gor, mi lahko prosim javi kdaj bo razpis, pa če se lahko prijavimo ker mi nimamo izbirnega tekmovanja na nivoju zveze. Hvala za odgovor!
evo razpis je zunaj. Zdaj pa me zanima, a lahko recimo pionir l.97 dela na regijskem in državnem tekmovanju v ekipi z starejšimi pionirji se pravi letniki 1993-1996. Pa če je mogoče kdo iz prekmurja gor, mi lahko prosim javi kdaj bo razpis, pa če se lahko prijavimo ker mi nimamo izbirnega tekmovanja na nivoju zveze. Hvala za odgovor!
Na državnem tekmovanju sta za mladino samo dve kategoriji: MLADINCI IN PIONIRJI. Pri pionirjih se na teh tekmovanjih šteje starost od 7-11 let, pri katerirh se upošteva leto rojstva (GASILSKE IN GASILSKOŠPORTNE TEKMOVALNE DISCIPLINE, ČETRTA IZDAJA, STR.3).
Če je gasilsko tekmovanje v tem letu seveda pionir oz. pionirka lahko tekmuje, če je letnik/ca 1997.
Tako je to na tekmovanjih.
V splošnem se pa gasilska mladina v gasilskih organizacijah glede na starost deli na :
-mlajše pionirje (7-10let)
-starejše pionirje (11-14let)
-mladince(15-18let)
(5.ČLEN PRAVILA O MESTU, VLOGI IN DELU MLADIH V GASILSKIH ORGANIZACIJAH)
Če kaj nisem prav napisal naj me popravi kdo, ki je bolj strokovno podkovan:)
LP, SANDI
Če je gasilsko tekmovanje v tem letu seveda pionir oz. pionirka lahko tekmuje, če je letnik/ca 1997.
Tako je to na tekmovanjih.
V splošnem se pa gasilska mladina v gasilskih organizacijah glede na starost deli na :
-mlajše pionirje (7-10let)
-starejše pionirje (11-14let)
-mladince(15-18let)
(5.ČLEN PRAVILA O MESTU, VLOGI IN DELU MLADIH V GASILSKIH ORGANIZACIJAH)
Če kaj nisem prav napisal naj me popravi kdo, ki je bolj strokovno podkovan:)
LP, SANDI
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!