Kviz gasilske mladine
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
no takole,...nekako smo se na silo sprijaznili s temle novim režimom, če že baje tako mora biti. Vsekakor pa ni prav, da otroke dobesedno diskriminiramo po spolu. Zakaj če grejo pionirke ne morjo it pionirji (in obratno). Kar se mene tiče to ni ista kategorija. Kaj pravte?
Druga stvar, ki me pa hudo zanima in kamor se obrnem ne zvem pravega odgovora, je pa tole. Katere starostne skupine pašejo v katero kategorijo? Itak da vemo, da je na razpisu bila napaka, ampak, če pogledamo pravilnik za delo z mladimi, piše mlajši pionirji od 7 do 10 in starejši pionirji od 11 do 14,.... Torej letnik 1995, ki je letos star 11 let, paše kam?
Men je stvar sicer jasna in logična, da pod starejše pionirje, mi je pa bilo rečeno, da so letniki 1995 letos še mlajši pionirji. Res ne razumem, pa nisem blond...
Bi se zahvalila za točn odgovor, da ne bosta še tiste dve ekipe, ki jih imam, pol tekmovale izven konkurence...
Hvala....
LPT
Druga stvar, ki me pa hudo zanima in kamor se obrnem ne zvem pravega odgovora, je pa tole. Katere starostne skupine pašejo v katero kategorijo? Itak da vemo, da je na razpisu bila napaka, ampak, če pogledamo pravilnik za delo z mladimi, piše mlajši pionirji od 7 do 10 in starejši pionirji od 11 do 14,.... Torej letnik 1995, ki je letos star 11 let, paše kam?
Men je stvar sicer jasna in logična, da pod starejše pionirje, mi je pa bilo rečeno, da so letniki 1995 letos še mlajši pionirji. Res ne razumem, pa nisem blond...
Bi se zahvalila za točn odgovor, da ne bosta še tiste dve ekipe, ki jih imam, pol tekmovale izven konkurence...
Hvala....
LPT
Živjo.
http://www.gasilec.net/ul-priloge/razpi ... 06_pop.doc
LP M.
http://www.gasilec.net/ul-priloge/razpi ... 06_pop.doc
Ekipo sestavljajo trije člani:
- mlajše pionirke, pionirji ali mešano (od 7 do11 let; letniki 1995 - 1999)
- starejše pionirke, pionirji ali mešano(od 12 do 15 let; letniki 1991 – 1994)
- mladinke, mladinci ali mešano (od 16 do17 let; letniki 1989 – 1990)
LP M.
Matej Krnc, VGČ I.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Pri vsej situaciji mi nekaj ne gre skupaj. V razpisu za državni kviz na spletni strani GZS so objavljeni taki podatki:
Pravilnik o delu z mladino pa nam podaja malo drugačne podatke:
Pravila o mestu, vlogi in delu mladih v gasilskih organizacijah
6. člen
Mladina v gasilskih organizacijah se glede na starost deli na:
*
mlajše pionirje od 7 do 10 let
*
starejše pionirje od 11 do 14 let
*
mladince od 15 do 18 let
V Pravilih o izvajanju gasilskih kvizov pa sploh ni navedenih kategorij
Zdaj pa res več ne vem kje smo
LP
Suzy
Pravilnik o delu z mladino pa nam podaja malo drugačne podatke:
Pravila o mestu, vlogi in delu mladih v gasilskih organizacijah
6. člen
Mladina v gasilskih organizacijah se glede na starost deli na:
*
mlajše pionirje od 7 do 10 let
*
starejše pionirje od 11 do 14 let
*
mladince od 15 do 18 let
V Pravilih o izvajanju gasilskih kvizov pa sploh ni navedenih kategorij
Zdaj pa res več ne vem kje smo
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
No pa smo spet tam...a bi to lahko kdo razložil, ker meni ni nič več jasnoPeter napisal/-a:Da ne omenjam Navodila o gasilskih tekmovanjih, ki določa samo dve kategoriji:
- pionirji - starost od 7 do 11 let
- mladinci - starost od 12 do 16 let
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
Ej točno to kr si reku Peter,...če se še odrasli ne znamo zment kam kdo paše, pa kako naj to razložimo otrokom,....
Dejmo no mal bolj resno,...
... odgovorni na zvezah in v mladinskih komisijah morjo uskladit zadeve,....
14 dni me že prepričujejo, da je letošnji kviz GZL usklajen z državnim nivojem, Pravilnik za delo z mladimi je pa napisan sam za okras, al kaj? Kviz na državnem nivoju je pa pol po enmu drugmu pravilniku pisan, al kako?
LPT
Dejmo no mal bolj resno,...
... odgovorni na zvezah in v mladinskih komisijah morjo uskladit zadeve,....
14 dni me že prepričujejo, da je letošnji kviz GZL usklajen z državnim nivojem, Pravilnik za delo z mladimi je pa napisan sam za okras, al kaj? Kviz na državnem nivoju je pa pol po enmu drugmu pravilniku pisan, al kako?
LPT
svizec napisal/-a: 14 dni me že prepričujejo, da je letošnji kviz GZL usklajen z državnim nivojem, Pravilnik za delo z mladimi je pa napisan sam za okras, al kaj? Kviz na državnem nivoju je pa pol po enmu drugmu pravilniku pisan, al kako?
LPT
L.P.
Strogi
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
- M*A*T*E*J*A
- Kraj: Lukovek
Še jaz pristavim "skledico"
Letos sem bila kot gostja povabljena na "letno konferenco" MS GZS. Priznam da mi samo delo MS ki sem ga opazila in opazovala ni prav nič všečno. In tukaj so predvsem tekle polemike o teh letnicah in kam kdo spada. Namesto da bi se odločili za enotno razvrščanje starostnih kategorij, za vsako tekmovanje komplicirajo in ustvarjajo nekaj novega...meni je bilo videti da ne delajo kot tim ampak kot skupinice posameznikov... tukaj pa ni ekonomske računice ki bi dala kak konkreten uspeh!
Pa da ne boste mislil da se je kaj rešilo
!!!! Vsak zavzeto trdi svoje, predsednica pa pogleda proti EE ju in saj veste kakoje potlejnaprej... Včasih se sprašujem, škoda denarja za MS če pa je marioneta na trdni vrvici se ve koga!
In na koncu kdo najbolj nastrada... na žalost naši najmlaši gasilčki! Nič krivi
Pa lep dan vsem!
Letos sem bila kot gostja povabljena na "letno konferenco" MS GZS. Priznam da mi samo delo MS ki sem ga opazila in opazovala ni prav nič všečno. In tukaj so predvsem tekle polemike o teh letnicah in kam kdo spada. Namesto da bi se odločili za enotno razvrščanje starostnih kategorij, za vsako tekmovanje komplicirajo in ustvarjajo nekaj novega...meni je bilo videti da ne delajo kot tim ampak kot skupinice posameznikov... tukaj pa ni ekonomske računice ki bi dala kak konkreten uspeh!
Pa da ne boste mislil da se je kaj rešilo
In na koncu kdo najbolj nastrada... na žalost naši najmlaši gasilčki! Nič krivi
Pa lep dan vsem!
starost
Na razpisu katerega nam je poslala naša GZ so bili podatki, da je mladina razdeljena v tri starostne kategorije.
mlajše pionirke, pionirji ali mešano (od 7 do11 let; letniki 1995 - 1999)
starejše pionirke, pionirji ali mešano(od 12 do 15 let; letniki 1991 – 1994)
mladinke, mladinci ali mešano (od 16 do17 let; letniki 1989 – 1990)
Torej upoštevajmo ta razpis in se tolažimo, da se je vsaj nekaj od preteklega leta spremenilo. Mogoče bodo tudi v prihodnjem letu upoštevali naše predloge. Zato jih posredujte vašim predstavnim MK.
LP
lp
mlajše pionirke, pionirji ali mešano (od 7 do11 let; letniki 1995 - 1999)
starejše pionirke, pionirji ali mešano(od 12 do 15 let; letniki 1991 – 1994)
mladinke, mladinci ali mešano (od 16 do17 let; letniki 1989 – 1990)
Torej upoštevajmo ta razpis in se tolažimo, da se je vsaj nekaj od preteklega leta spremenilo. Mogoče bodo tudi v prihodnjem letu upoštevali naše predloge. Zato jih posredujte vašim predstavnim MK.
LP
lp
-
ZJUTRAJ
Začel sem pripravlajti gradivo za gasilski kviz gasilske mladine v naši GZ. Razpis sem dobesedno prekopiral od GZS - tam, kjer je pisalo GZS sedaj piše GZ.
Potem pa požarna preventiva za mlajše !
Sestaviti 10 vprašanj iz bronaste in srebrne značke - mala malica - apmpak, kje so veleumi našli 5 vprašanj opisno. Jaz jih najdem samo tri.
Če dodam oziroma priredim vprašanja z obkrožanjem v opisna se bojim očitkov, da ni po razpisu!
Mogoče se pa motim in gledam vse preveč črno belo.
lp
Potem pa požarna preventiva za mlajše !
Sestaviti 10 vprašanj iz bronaste in srebrne značke - mala malica - apmpak, kje so veleumi našli 5 vprašanj opisno. Jaz jih najdem samo tri.
Če dodam oziroma priredim vprašanja z obkrožanjem v opisna se bojim očitkov, da ni po razpisu!
Mogoče se pa motim in gledam vse preveč črno belo.
lp
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Dragi gost ZJUTRAJ. Kot vidim si pričel aktivno sodelovati na našem forumu, kar me veseli. Kot je videt si gasilec pa še 24 ur imaš ukv vklopljen, kot vidim si iz MB območja ali vsaj blizu.
Zakaj pri vragu se ne registriraš, upam da imaš jajca za to.!
če jih nimaš sem še toliko bolj vesel

Zakaj pri vragu se ne registriraš, upam da imaš jajca za to.!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Cao!
Na temle linku http://www.pgd-ivanjeselo.si/Mladina/igrajmose.html iz naše spletne strani si lahko potegens igrice v stilu prepoznavanja oznak, činov... ter si tako sam narediš fotogalerijo željenih podatkov.
Upam da bo v pomoč!
Nekky
Na temle linku http://www.pgd-ivanjeselo.si/Mladina/igrajmose.html iz naše spletne strani si lahko potegens igrice v stilu prepoznavanja oznak, činov... ter si tako sam narediš fotogalerijo željenih podatkov.
Upam da bo v pomoč!
Nekky
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!
Walt Disney
Walt Disney