V Moravčah je bilo danes 7. srečanje DMG regije Ljubljana III, kjer je v mlajši kategoriji nastopilo 21 ekip, v starejši pa 16.
Uvrstitv e prvih treh ekip:
Mlajši:
1. Šmartno v Tuhinju
2. Sava
3. Jurij Vega 1
Starejši:
1. Venclja Perka 1
2. Vače
3. Dole pri Litiji
Ekipe so bile zelo dobro pripravljene, tako, da so bile razlike med posameznimi ekipami izredno majhne.
Srečanje je res izzvenelo kot pravo srečanje mladih in ne kot tekmovanje. Že na začetku so nas v avli šole pričakale glasba, pesmi, recitacije, pozdravili so nas predsednik Sveta mladine regije Ljubljana III Florjan Zabret, predsednik GZ Moravče Ivan Vidic in ravnateljica Osnovne šole Moravče (naj mi oprosti, ampak imena si nisem zapomnil
Po uvodnem delu so ekipe odšle na izvajanje nalog in lahko rečem skozi moje vedno kritične oči, da tokrat nisem zasledil nobene napake. Sodniki so bili izredno prijazni, lepo so sprejemali otroke, tako, da tudi mlajši niso imeli nikakršne treme. Tudi redarska služba je bila na mestu, prehodi čez cesto varovani, lahko smo dobili še kakšno dodatno informacijo, skratka, res lep sprehod po Moravčah in čeprav nisem tako daleč doma, sem izvedel marsikaj novega ob obisku različnih spominskih obeležij, ki so v ponos kraju. Najbolj seveda Jurij Vega, pa Fran Detela, pa lepa cerkev sv. Martina in še bi lahko našteval.
Seveda je bilo poskrbljeno tudi za malico, tako, da ni nihče ostal lačen in zadovoljni smo se pripravili na razglasitev, saj je tudi komisija B hitro opravila svoje delo in ni bilo nepotrebnega čakanja.
No, ob razglasitvi mislim da ni bil nihče preveč žalosten, seveda pa so bili najglasnejši tisti, ki so prejeli pokale. No, poskrbljeno je bilo tudi za vse ostale, saj so vsi prejeli lične medalje.
In še želja organizatorja za srečno vrnitev in že smo se odpravili prosti domu.
Zares prijetno dopoldne, hvala organizatorjem, zares so se potrudili
LP
Janez