Z nami mladimi bi se mogli več okvarjati.
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- hočevar nejc
- Kraj: vižmarje-brod
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Poročiti z ... pametna ideja Oskar, toda kot veš izbiraš, planiraš - usoda obrne po svojeOskar napisal/-a:.
Kako obdržati mladinke v gasilskih vrstah ? preprosto , poročiti jih z gasilci !![]()
![]()
Delo z mladinkami in pionirkami pa je veliko lažje kot z fanti. So veliko bolj resne , pa puberteta jih manj razganja kot fante.
Se strinjam s tabo, da je delo z puncami lažje kot s fanti, to vem tudi iz lastnih izkušenj (tudi pri članicah je verjetno tako). Vseeno pa mislim, da je v veliki meri odvisno od operativnega vodstva, kako pridobit punce za delo v društvu, še bolj pa to kako jih obdržati. Zdi se mi, da je tukaj največji problem. Sicer pa - poročijo se tudi fantje in gredo drugam.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
a se ti ne zdijo mladinke mal premlade za poročat?Oskar napisal/-a: preprosto , poročiti jih z gasilci !![]()
![]()
Pa kljub temu ostane še ena možnost, kaj če žena spravi moža stran od gasilcev, pol zgubimo dva
No to pa ne vem če bo držalo... raje ne sprašujte mojih mentorjev!Delo z mladinkami in pionirkami pa je veliko lažje kot z fanti. So veliko bolj resne , pa puberteta jih manj razganja kot fante.
Pri nas so bile vaje vedno za vse skupaj in nikoli se ni nobena pritoževala da ne bo s fanti.
Kdor se z ognjem igra se opeči kdaj zna
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Pa eden tudi. 
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
A se igrate skrivalnice
Verjetno ima vsak svoje izkušnje - takšne ali drugačne. Se mi pa zdi da je to zelo pomembno področje, ki bi mu morali posvečat veliko pozornost.
Imam občutek, da je lažje pridobit mladino h gasilcem tam, kjer je oče ali tudi mama pri gasilcih. Kajti ti otroci se z gasilstvom seznanjajo že preko staršev in to že ponavadi od malih nog. To vem tudi iz lastnih izkušenj, kajti oba moja sinova sta seveda tudi gasilca. Seveda pa trditev, da jabolko ne pade daleč od drevesa tudi ne drži vedno.
Veliko je pa odvisno od mentorjev, ali imajo pravilen odnos do mladine, ali imajo dovolj vstrajnosti za to delo (kot je omenil Tona - njihovi mentorji že gruntajo
).
Imam občutek, da je lažje pridobit mladino h gasilcem tam, kjer je oče ali tudi mama pri gasilcih. Kajti ti otroci se z gasilstvom seznanjajo že preko staršev in to že ponavadi od malih nog. To vem tudi iz lastnih izkušenj, kajti oba moja sinova sta seveda tudi gasilca. Seveda pa trditev, da jabolko ne pade daleč od drevesa tudi ne drži vedno.
Veliko je pa odvisno od mentorjev, ali imajo pravilen odnos do mladine, ali imajo dovolj vstrajnosti za to delo (kot je omenil Tona - njihovi mentorji že gruntajo
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Delno je to res, po drugi strani pa če več časa posvetite gasilcem kot otrokom lahko vpliva ravno nasprotno.Marjetica napisal/-a:Imam občutek, da je lažje pridobit mladino h gasilcem tam, kjer je oče ali tudi mama pri gasilcih.
Veliko pa lahko naredijo bratje in sestre, sosedje, prijatelji, sošolci...
Spodbujajte mlade da naj pripeljejo še koga, se izplača!
Kdor se z ognjem igra se opeči kdaj zna