Ogled vojašnice v Mariboru

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
tinček
Kraj: Maribor

Ogled vojašnice v Mariboru

Odgovor Napisal/-a tinček »

21.11.2006 smo si z mladino ogledali vojašnico v Mariboru, ki jo je organiziral sektor 2 v Mariboru, kjer so imeli dan odprtih vrat. Žal pa je na ogled prišlo le dvoje društev Brezje in Pobrežje. Že pri vhodu v vojašnico so nas vojaki prisrčno sprejeli in eden od prijaznih vojakov nam je razkazal vse od A do Ž. Videli smo mnogo orožja in opreme, ki jo potrebuje Slovenska vojska in je po standardih Nata. Ogled je trajal 2 uri in 30 minut otroci pa so bili prav zanimivi pri vprašanjih vojakov, ki so se od srca nasmejali in z veseljem odgovarjali. Vrhunec ogleda je bil vojaški helikopter, ki je tudi vzletel in naredil dva kroga nad vojašnico in odletel. Za ogled vojašnice bi se rad zahvalil Urgl Viliju, ki je bil pobudnik in povelnjiku sektorja 2 MB Kek Milanu.
DREVO BREZ KORENINE JE KOT GASILCI BREZ

MLADINE
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Sem vesel da se kaj takega pokaže tudi v Mariboru. Sem pa žalosten da ta informacija o ODPRTIH VRATIH vojašnice ni prišla do mene, saj potem Tinček nebi napisal da se je ogleda udeležilo samo 2 GD-ja, kajti med njimi bi bilo zagotovo tudi pgd Rače.
Tinček, upam da so mladi preživeli lep popoldan saj mi je znano da so v mariboru VOJAKI vedno dobri gostitelji
Upam da se vidimo drugo leto...
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
tinček

Imeli smo se lepo pa še videt smo imeli kaj.Naslednje leto pa zagotovo gremo skupaj.
Da pa je bila udeležba slaba zato, ker so otroci imeli pouk.

MLADINE
Uporabniški avatar
luka.leiler
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a luka.leiler »

zelo dobra ideja.Res škoda ker tudi mi nismo v bližini.
Po mojem mnenju bi si tudi "starejši" otroci radi to ogledali.Kar pa u končni fazi lahko uporabite tudi kot reklamo za mladino-da se poleg gasilstva dogaja tudi kaj manj gasilskega.
Ne pišem romana pišem roman v verzih.Hudičeva razlika.
tinček

Če se ne motim imajo vse vojašnice po SLO.1Xletno dan odprtih vrat.

MLADINE
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Vse vojašnice v Sloveniji imajo vsaj 1x na leto dan odprtih vrat. V Celju je npr. dan odprtih vrat v juniju, v SL. Bistrici septembra, v Mariboru pa je 23.11. dan Generala Maistra in temu primerno se vojska tudi predstavi.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Odgovori