zaparkiranje
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
zaparkiranje
Najbrž ste temo že kje predebatirali, nisem preverjal. Ampak tole sem v prejšnjem tednu doživel v Ljubljani pri Vodovodni ulici... pa ne morem, da ne bi objavil. (pod znakom lepo piše, da je dovoljeno za intervencijska vozila).
Kaj sploh lahko naredimo v takih primerih?
LP M.
Kaj sploh lahko naredimo v takih primerih?
LP M.
Matej Krnc, VGČ I.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Matej 9 , nekaj na podobno temo je na forumu že napisano na temu postu: viewtopic.php?t=4236
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Odbijač na odbijač potem pa nastanejo problemi, ki jim ni ne konca ne kraja. Bodimo gasilci kulturni in poiščimo rešitve, ki bodo hitre, strokovne in dvignile kulturo gasilsta.
Verjamem, da je najlažje na horuk, pa na silo. Ampak časi delovnih brigad - mladinci - so minili
( ni več ).
Verjamem, da je najlažje na horuk, pa na silo. Ampak časi delovnih brigad - mladinci - so minili
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Ta mi je všeč. Sam tudi zagovarjam takšne rešitve, samo ne vem koliko so uporabne v praksi... Predvsem sem imel v mislih kakšne pristojne službe (redarji, policaji), ki bi morale takšne primere hudo sankcionirati. Ampak mislim, da je to malo iluzorno pričakovati..pbb napisal/-a: Bodimo gasilci kulturni in poiščimo rešitve, ki bodo hitre, strokovne in dvignile kulturo gasilstva.![]()
LP M.
Matej Krnc, VGČ I.
Sam sem v službi, kjer večkrat oz. kar vsakodnevno uporabljamo intervencijske dovoze in moram reči da se velikokrat vprašam oz. si rečem:"Dobro naš avto gre že nekako, a ko pridejo gasilci z kakim GVCjem..."
Tudi avtomobili, ki so parkirani na kaki travi ob int.dovozu pogosto ovirajo nas in druge int.službe, ker se naprimer enostavno ne da izvoziti ovinka ne da bi "rikvercali..."
No tole zgoraj sem objavil že v tisti povezavi zgoraj. Absolutno sem za tak pristop, da se ne dela škode na avtomobilih, hja ampak če se res mudi in je dostop 100% onemogočen, potem pač moramo ukrepati hitro...
No še enkrat pogledam primerjavo s svojo službo--vsak MB oz. avto pri nas ima rollbare, spredaj obstrani in zadaj poličko, ampak še nisem doživel, da bi ga kdaj bilo potrebno uporabiti-so pa jih na žalost že morali sodelavci...Avto se z Sprinterjem npr., še nekako da obvoziti nekje--čez kak robnik, travo ali kako drugače, če pa se ga nebi dalo potem pa pomoje trssssk; GVC ali kaka večja zadeva pa ne pride skozi.......
LP pa srečno[/quote]
Tudi avtomobili, ki so parkirani na kaki travi ob int.dovozu pogosto ovirajo nas in druge int.službe, ker se naprimer enostavno ne da izvoziti ovinka ne da bi "rikvercali..."
No tole zgoraj sem objavil že v tisti povezavi zgoraj. Absolutno sem za tak pristop, da se ne dela škode na avtomobilih, hja ampak če se res mudi in je dostop 100% onemogočen, potem pač moramo ukrepati hitro...
No še enkrat pogledam primerjavo s svojo službo--vsak MB oz. avto pri nas ima rollbare, spredaj obstrani in zadaj poličko, ampak še nisem doživel, da bi ga kdaj bilo potrebno uporabiti-so pa jih na žalost že morali sodelavci...Avto se z Sprinterjem npr., še nekako da obvoziti nekje--čez kak robnik, travo ali kako drugače, če pa se ga nebi dalo potem pa pomoje trssssk; GVC ali kaka večja zadeva pa ne pride skozi.......
LP pa srečno[/quote]
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Tona, kaj pa v primeru, da gre lastnik avta tožit gasilce, kdo potem plača škodo? šofer - društvo - občina - zavarovalnicaTona napisal/-a:Še zmeraj zagovarjam odbijač na odbijač .
Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?
A mogoče kdo pozna kakšen podoben primer ?
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
-
XY
Mi smo imeli tak primer!Tona, kaj pa v primeru, da gre lastnik avta tožit gasilce, kdo potem plača škodo? šofer - društvo - občina - zavarovalnica
Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?
A mogoče kdo pozna kakšen podoben primer ?
Med intervencijo se je poškodovalo (ne nenamerno!) napačno parkirano vozilo. Kljub policijskim zapisnikom, ki so govorili v našo korist, je zavarovalnica pričela z tožbo proti našemu društvu za odškodnino, a so v nadaljevanju sojenja pogoreli (verjetno po zaslugi pritiska s strani naše OGZ). Mi smo sami plačali škodo na svojem GVC-ju, zavarovalnica pa tisto, ki smo jo mi storili na drugem vozilu, a jo je verjetno kasneje z tožbo proti lastniku dobila nazaj. Odvetnika smo pa tudi morali plačati sami.
-
XY
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Torej, če mene vprašate, jaz bi mu avto obrnil na streho, ampak tega žal ne smem, ker me bol lastnik tožilMarjetica napisal/-a:Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?
Gre pa lahko tudi drugače, namreč tako, da se avto prestavi ročno. To sem videl na lastne oči na gasilki vaji, kjer so gasilci iz ljubljanske brigade poskakali iz vozila, poklicali še nekaj prostovoljcev in avto prestavili za par metrov. Nobene škode, lastnik je sicer verjetno malo neumno gledal, ker je imel avto namesto na pločniku na cesti, vendar ga med vajo niti slučajno ni bilo blizu da bi protestiral, ker bi verjetno dobil kakšno okoli ušes.
Res pa je, da je tedaj še vladal komunizem in je bil red, se je vedelo kako in kaj, če se je kdo afnal z napačnim parkiranjem na intervencijskih dovozih.
Danes je pa demokracija, te pa vsak ku...c lahko toži če mu travo povoziš.
Tako je to
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
En primer je bil na Jesenicah, ko gasilec zaradi tovornjakovega nosa pri izvozu iz garaže ni videl neposredno pred vrati gasilskega doma parkiranega avtomobila. Bila je intervencija. Voznica je tožila in tožbo dobila.
Za stolčkarje na GZS takšni primeri verjetno niso dosti pomembni, da bi se jih lotili reševat. Torej ko boste uporabili odbijač, lahko računate tudi na to, da boste morali škodo plačati iz svojega žepa.
Za stolčkarje na GZS takšni primeri verjetno niso dosti pomembni, da bi se jih lotili reševat. Torej ko boste uporabili odbijač, lahko računate tudi na to, da boste morali škodo plačati iz svojega žepa.