Ja to so fenomeni!
Sicer imamo tudi (vsaj) enega člana foruma, ki je v službi dimnikarja; no z njim sem kot gasilec odšel, na dežursvo, ker je moral zažgati saje, saj je bil dimnik že tako zabit, da ni mogel priti s krtačo noter. Lastnica in hčerka sta bili vidno prestrašeni, lastnica je padla v jok, ko je v hiši vidla še gasilca. Med tem, ko so saje gorele, sem delal obhode gor in dol ob dimniku. Pridem v spodnjo kuhinjo in je starejša gospa vratca zalepila s lepilnim trakom, odstranil sem ga....potem pridem drugič--gospa suho krpo tlači v špranjo, tako da ji ni bilo treba gledati svetlobe, ki se je sproščala ob gorenju...Postanem slabe volje, ker ji pač nisem mogel dopovedati, da naj sedi in naju pusti, da opraviva svoje delo. Med pogovorom mi je dejala, da že 30 let ni bilo dimnikarja, da je dimnik že dogorel enkrat, ampak niso klicali gasilcev itd. itd.
Najbolj neumno vprašanje se mi je zdelo: "Pa zakaj se to dogaja ravno nam, jojojojojoj..........."
LP pa srečno
PS:no za nekaj časa sva potem zapustila objekt, da bi se saje ohladile, ko so padle na dno dimnika, ko se vrneva in hočeva izprazniti notranjost dimnika, vidiva, da še vedno gori in oddaja hudo temperaturo, gospa pa reče "Sem malo požokala, ker je ugasnilo!"