Arbitraža GZS

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Rok Ušen
GE: Savinjska

Arbitraža GZS

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Spoštovani - prosim za pomoč.

Vprašanje sem naslovil na predsednika GZS in tajništvo GZS (obema po e-pošti) in do danes še nisem prejel odgovora.

Zanima me, kakšen je postopek tožbe na Arbitraži GZS? Kakšni so roki za začetek postopka, na kakšen način se sploh arbitražni postopek sproži?

Očitno so na Tržaški precej zaposleni in nihče ni našel časa, da mi odgovori. Se opravičujem, ampak meni se pa malo mudi.

Pozna kdo situacijo? Prosim za zanesljive odgovore - ne v smislu "mislim da...", "pomoje..." ipd...
Rok Ušen, GČ I. st.
MartinV

Odg: Arbitraža GZS

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Pozdravljeni!

Poglej si Pravilnik o stalni arbitraži pri GZS, sprejet 30.5.2009. Najdeš ga lahko na internetni strani Gasilske zveze Slovenije. Upam, da boš tam našel vse odgovore.

Lep dan še naprej!

Martin
041327040
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Sem bral ta pravilnik. Samo v njem ni definirano kar sem vprašal tukaj - roki in začetek postopka....
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Pred nekaj leti smo ob raznih akrobacijah prejšnjega vrlega vodstva GZS izgubili častno razsodišče, zakaj sicer ne vem, sumim pa, da zaradi tega, ker je bilo vedno več primerov, ko bi morali člani takratnega ožjega vodstva GZS sami pristati na častnem razsodišču in so ga frajerji lepo ukinili.
Arbitraža je v osnovi samo posredovanje o sporih med članicami GZS ne pa razsojanje v primeru kršenja pravil.
Tako so se bolj fajn imeli, sej prostovoljne gasilce na terenu so itak imeli samo za to da so ohranjali svoj status.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Rok Ušen napisal/-a:Spoštovani - prosim za pomoč.

Vprašanje sem naslovil na predsednika GZS in tajništvo GZS (obema po e-pošti) in do danes še nisem prejel odgovora.

Zanima me, kakšen je postopek tožbe na Arbitraži GZS? Kakšni so roki za začetek postopka, na kakšen način se sploh arbitražni postopek sproži?

Očitno so na Tržaški precej zaposleni in nihče ni našel časa, da mi odgovori. Se opravičujem, ampak meni se pa malo mudi.

Pozna kdo situacijo? Prosim za zanesljive odgovore - ne v smislu "mislim da...", "pomoje..." ipd...
Kar se tiče odgovorov iz strani GZS sva na istem tudi sam sem, že večkrat kaj napisal tako predsedniku ,kot poveljniku pa nič kar se tiče odgovora ,očitno sva prenizka in sva zato deležna ignorance kaj moreš ....
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Moje mnenje okrog častnega rzsodišča v PGD je tako ,da jet imeti to razsodišče popolnoma brez veze-zakaj ? Zato ker prijavitelji ne vedo kaj prijaviti in kako prijaviti in drugič ker je v večini PGD to razsodišče sestavljeno iz članov ,ki nimajo niti osnovnega pojma kako se postopek vodi in so bili imenovani ali izvoljeni le samo zarado ljubega reda in zadoščenja da PGD to razsodiše ima. Dovolj bi bilo tako razsodišče na nivoju Regije in stopnja više na nivoju GZS ,predsednik pa bi moral bit vsaj pravnik ali pa imeti znanje iz področja ,ki ga omenjam vse ostalo pa je le metanje peska v oči.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Odgovori