z GVM v tujino
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
ssečnik
z GVM v tujino
Z n
Z našim moštvenim vozilom nameravamo v Nemčijo na ekskurzijo.Zanima me kako je glede vinjet(avstrija)in predornin,kako je glede modrih luči?
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Srečo
Z našim moštvenim vozilom nameravamo v Nemčijo na ekskurzijo.Zanima me kako je glede vinjet(avstrija)in predornin,kako je glede modrih luči?
Srečo
-
medo
Odg: z GVM v tujino
Luči moraš odmontirati oz. jih pokriti. Prav tako moraš kupiti vinjeto ter plačati tunele, kot vsa ostala civilna vozila.
Nemčija ni (več) tujinassečnik napisal/-a:Z n
Srečo
v Avstriji ne rabiš vinjete, plačuješ pa tunele - če greš pod karavankami boš plačal le na severni strani, ko se boš vračal v Slo. Glede modrih luči mi nismo imeli nobenih težav
si bil tam z GVM ali to pišeš tko čez palec, na pamet?medo napisal/-a:Luči moraš odmontirati oz. jih pokriti. Prav tako moraš kupiti vinjeto ter plačati tunele, kot vsa ostala civilna vozila.
-
medo
No ja, naši člani so kupili vinjeto, pa tudi luči imeli pokrite. Zgleda, da je to pri nas ostalo samoumevno kljub padcu meja 
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Če imaš luči pokrite, potem moraš kupiti vinjeto.
Na našem področju že desetletja sodelujemo z italijanskimi in avstrijskimi gasilci, vendar nismo pri čezmejnih vožnjah nikoli pokrivali modrih luči.
Na našem področju že desetletja sodelujemo z italijanskimi in avstrijskimi gasilci, vendar nismo pri čezmejnih vožnjah nikoli pokrivali modrih luči.
samo na poti po Italjanskih AC plačaš cestnino..žal...Peter napisal/-a:Če imaš luči pokrite, potem moraš kupiti vinjeto.![]()
Kakšna pa je situacija za Hrvaško?
lp
Bine
lp
Bine
dosedaj: luči nobenih težavbinep napisal/-a:Kakšna pa je situacija za Hrvaško?
lp
Bine
cestnina: plačana, razen 1x na AC Zagreb - Slavonski brod brez plačila
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Mi nimamo sreče s Hrvaško, saj vedno ko gremo iz stažnih potopov z gasilskimi vozili plačamo cestnino! Samo enkrat se mi je zgodilo, da ni trebalo!binep napisal/-a:Kakšna pa je situacija za Hrvaško?
lp
Bine
So pa nas tudi pred nekaj leti konkretno zajebavali, da smo morali pokrivati modre luči. Sedaj vsaj to ni več problem.
Glede Avstrije - NE RABIŠ VINJETE!!!
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
No mi smo pa vrsto let na Hrvaško peljali z GVM-jem pustno skupino in nikoli ni bilo težav glede modrih luči, morda je dejstvu kljubovalo to, da smo ponavadi na meji vsi ven poskakali in zaplesali s policajkami
Salo na stran, nikoli tezav za na jug, mejni prehod Starod/Pasjak, velikokrat GVM, 2x celo GVC s celotno opremo, niso niti pogledali.
Tudi mi kar dostikrat potujemo z GV-1 in/ali čolnom na jug. Ali so to vaje na morju ali obisk našega pobratenega društva v Lipovljanih. Nikoli težav na meji, nikoli niso zahtevali prekrivanja luči. Ko smo šli z GvC k njim na skupno vajo smo edino imeli popisano vso opremo v vozilu, pa tudi to so naši in njihovi mejni organi samo na hitro pregledali.
Glede cestnine, dostikrat smo na Bregani dobili skonto, drugje ne. No letos pa nam je prijazno povedal da za tujo tablico en more več pisat skonta
.
Z prehodom meje pa tudi naši kolegi nimajo težav, kadar koli pridejo do nas vedno je vse brez težav. So pa jim na Bregani povedali da kot tujci morajo kupiti našo vinjeto.
Glede cestnine, dostikrat smo na Bregani dobili skonto, drugje ne. No letos pa nam je prijazno povedal da za tujo tablico en more več pisat skonta
Z prehodom meje pa tudi naši kolegi nimajo težav, kadar koli pridejo do nas vedno je vse brez težav. So pa jim na Bregani povedali da kot tujci morajo kupiti našo vinjeto.
Divje pleme na JV robu Ljubljane, vas se imenuje Bizovik / Valvasor/
Jaz imam izkušnje samo s tem ko Hrvaški gasilci pridejo k nam. Od njih še nikoli nismo zahtevali, da pokrijejo modre luči prav tako niso potrebovali vinjete, za slednje pa nisem prepričan če je po pravilih

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
gost 1234
pozdravljeni!
Naše društvo tudi namerava letos na ekskurzijo v Nemčijo z GVV1 ( nosilnost nad 3,5t ). Zanima me ali moramo potem kupiti t.i. GO-BOX ( tako kot za tovorna vozila ), oz. ali so tudi v Avstriji vsa intervencijska vozila opravičena do neplačevanja cestnin?
hvala!
lp igor
Naše društvo tudi namerava letos na ekskurzijo v Nemčijo z GVV1 ( nosilnost nad 3,5t ). Zanima me ali moramo potem kupiti t.i. GO-BOX ( tako kot za tovorna vozila ), oz. ali so tudi v Avstriji vsa intervencijska vozila opravičena do neplačevanja cestnin?
hvala!
lp igor