Možnost pomoči gasilcem na intervenciji??

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
PGD_112

Možnost pomoči gasilcem na intervenciji??

Odgovor Napisal/-a PGD_112 »

Lep pozdrav.

Ker sem nov tukaj ne vem če je bilo o tem že kaj napisanega, nisem pa našel v iskanju nič podobnega.
Zanima me, če je možno kot član PGD nekega društva pomagati nekemu društvu v drugi občini, regiji,... To mislim kot primer: če sem nekje na obisku, ali se nahajam pač v določenem kraju in vidim da imajo gasilci intervencijo - ali lahko ponudim pomoč za sodelovanje na intervnciji (notranji napadi, gašenje,...)?? Če je to možno, kako je potem z zavarovanjem v primeru poškodbe?

Na pomoč!
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odg: Možnost pomoči gasilcem na intervenciji??

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Po moje ni nič narobe oz. v nasprotju z ustavo ( :D ) če sodeluješ na intervenciji ne-domačega društva. Saj da nekomu pomagaš sploh ni važno član katerega društva si. Je pa pri tem druga stvar - ali te vodja intervencije vzame oz. hoče vzeti zraven. Ko bom jaz kdaj vodja intervencije kar tako enega ne bi jemal zraven. Pogoj je, da bi ga vsaj malo poznal "iz kakšnega testa je".

V praksi poznam primer, kjer član društva A občasno prisostvuje (med svojo službo :oops: )na intervencijah društva B. Kolikor mi je znano nima nobenih težav. Kar se tiče zavarovanja je pa moje laično mnenje, da je vseeno pod okriljem katerega društva si na intervenciji. Verjetno v zavarovanju ne piše, da smo zavarovani na intervenciji točno določenega društva :wink:
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

blondi napisal/-a:Kar se tiče zavarovanja je pa moje laično mnenje, da je vseeno pod okriljem katerega društva si na intervenciji. Verjetno v zavarovanju ne piše, da smo zavarovani na intervenciji točno določenega društva :wink:
Mislim, da je na zavarovalnico potrebno poslati poimenski seznam operativcev!
Kar se pa tiče prisotnosti operativca na intervenciji drugega društva me zanima katero zaščitno opremo potem ta operativac uporablja?
Svojo ali od druge enote? Če imaš drugo opremo je ne poznaš in lahko hitro pride do napake!

Sam sem že večkrat predlagal, da namesto značk (za razne specialnosti) na delovni obleki, uporabljamo nalepke na čaladi!
Tako bi imeli pregled katere specialnosti imajo posamezni člani tudi, če ni to naša domača enota!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Uros, mislim da je bilo to mišljeno, če bi se ti nahajal na obisku pri meni in če mi zapiska pozivnik. In tebe kot gasilca bi sigurno zamikalo da greš zraven. Potemtakem bi nosil naše obleke in uporabljal našo opremo in v tem primeru nalepke na tvoji čeladi ne bi bile v pomoč.

Drugače pa....
Ali je to sploh potrebno da bi VI videl iz čelade kakšno specialnost ima kdo? Po moje ne, saj pri idealnem vodenju intervencije poteka komunikacija med VI in vodji enot in ne direktno med VI in gasilci. Vodja enote pa tako pozna svoje ljudi. Jaz bi označil samo bolničarje tako, da bi se na daleč svetli :D , ker če se komu kaj zgodi je vsem v interesu, da takoj vemo kdo je bolničar.
Rok Ušen, GČ I. st.
Odgovori