Kaditi prepovedano!!!

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

mi pa smo klubske prostore registrirali pri GZS kot učilnico sedaj pa je hudič.
LP
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

Vombat napisal/-a:
trevor napisal/-a:Načeloma pozdravljam zakon, iz razloga da bom manj pokadil. Vendar, to je še ena izmed totalno brezveznih prepovedi. Če nekadilci pravijo da jih v lokalu zastrupljamo, naj se takim lokalom pač izogibajo. Konec koncev ima vsak prosto izbiro kje bo popil kavo/sok/pivo...in kadilci si pač posledično izberemo zakajen prostor. Če se s tem strinja lastnik lokala, ne vidim nobenga omejevanja nekadilcev - naj grejo v lokal kjer je prepovedano kaditi.

Trevor si že bil kdaj v kakem nočnem klubu ali diskoteki? Veš kakšno je notri? Včasih me spominja na tisto dimno hišo, ki jo imajo na Igu... Zato podpiram zakon!

Sicer pa je debata brezpredmetna, saj je zakon že sprejet ;)
A te kdo sili da greš v to dimno hišo? A so ti v šoli rekl da ne boš naredu razreda če ne greš v tisto dimno hišo? Doma ostan če ti kaj ne paše. Sej imaš ti problem, k te moti dim in ne kadilci. Če šef lokala pusti kadit, pač pusti, če pa komu kaj ne paše, naj pa gre kamor hoče. aja, lažji je zatolčt kadilce in radikalno posežt v njihovo svobodo do kajenja.
Zadnjič spremenil trevor, dne 10. Avgust 2007, 14:07, skupaj popravljeno 1 krat.
trevor

uros11 napisal/-a:
trevor napisal/-a:Zdaj so žal vsi taki lokali :D . Pred zakonom, ste nekadilci imeli možnost jit v lokal, kjer je kajenje prepovedno (npr. kakšen fitness center), zdaj pa kadilci nimamo možnosti jit nikamor na kavo pa cigaret.
Če mi pokažete en lokal v drzavi kjer je bilo napisano kaditi prepovedano (Razen tam kjer je bilo z prejšnim zakonom to prepovedano!), lahko zaradi mene zakon ukinete!!!
Takih lokalov je kukr češ. Verjamem pa, da si jih bolj malo opazil, ker ste verjetno lokale izbirali glede na celotno podobo lokala in ne glede na to a se kadi al ne.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

trevor napisal/-a:Doma ostan če ti kaj ne paše. Sej imaš ti problem, k te moti dim in ne kadilci.

Ni nobenega problema več. Zakon sprejet :D

Čez nekaj let pa upam na še strožji zakon (kakor ga nekatere države že imajo).

LP, Andrej
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ico napisal/-a:
hec napisal/-a:praktično nimajo rednih kadilcev.
Ja, imajo norkomane, geta ..... in seveda psihiatre, da jim "pomagajo" v vsakdanjih tegobah sodobnega življenja.

Ja, Hec, ti si pa res za en hec. Še dobro, da imamo mlade radi .... na njih stoji prihodnost !
Ico brcaš v temo, mešaš vse po vrsti.... Narkomani nimajo veze z kadilci, eno je kriminal, drugo zaenkrat še ne!Drugič: V Zda, so imeli geta, že mnogo preden je kajenje sploh postalo družbeni problem. Tretjič: Mi imamo pa največ samomorov na št. prebivalstva v EU , ker psihiatrov očitno sploh ne rabimo, se raje fentamo!

PS: Pa hvala za mladostniški kompliment (ko bi vsaj bilo res tako :oops: )
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Joooj ubogi "kadilčki".
Zakon je namenjen zaščiti zaposlenih v javnih prostorih pred cigaretnim dimom. Toliko v vednost. Upam, da ne boste zdaj komentirali v slogu "pa naj si drugo službo najdejo".
Zakon je sprejet in prav je tako, vendar je premalo strog. Najbolj moti pa me v vseh komentarjih to, da bi se morali nekadilci umikati kadilcem. Lepo vas prosim. Pa nehajte s tem, da vam je z zakonom vzeta pravica, kakšna pravica neki. Pravica, ki ste si jo privzeli KADILCI nikoli pa je niste imeli. Pa diskriminacija pa ne vem kaj še. Nekaj je z vami kadilci res narobe. Po vaših komentarjih sodeč, pa cigareti bistveno bolj škodujejo zdravju in razumu kot je dokazano :D .
In še k temi:
Pri nas v gasilskem domu ne kadimo. Predlog pa sta že pred leti podala poveljnik in podpoveljnik (oba kadilca, eden od njiju celo strasten).
Gasilski dom je "javen prostor".
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
trevor

mito napisal/-a:Zakon je namenjen zaščiti zaposlenih v javnih prostorih pred cigaretnim dimom. Toliko v vednost.

Mito, najprej premisl kakšen je procent nekadilcev natakaric/natakarjev in potem še pomisl na tisoče delavcev v raznih talilnicah, delovnih obratih...,ki vdihavajo še bolj strupene strupe pa se noben ne zmrdne, tko da je to bolj pesek v oči, kot pa nek tehten razlog.
mito napisal/-a:Najbolj moti pa me v vseh komentarjih to, da bi se morali nekadilci umikati kadilcem.

Ja, točno tako! Ker imate vi nekadilci problem z zakajenimi prostori, katerih lastniki nimajo nič proti kajenju in vaš problem je če zahajate v take "dimne hiše" kot je nekdo reku. Najbolj pri vsej stvari moti spet še ena prepoved. Pa sigurno so med zagovorniki zakona tudi osebki, ki so pa bili po drugi strani proti stalnemu odvzemu vozniškega izpita, zaradi alkohola.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Koliko brezvezne debate.

Zakon je sprejet in pika.

DA pa se bo vedelo, v samem začetku so čjudje nekadilci in to VSI brez izjeme.
Kajenje je razvada ki z leti preide v zesvojenost.

In zakaj bi morali biti nekadilci "žrtve" te razvade?
Ni potrebno. Zato ta zakon te zadeve ureja, res na čuden način, bi se dalo bolj demokratično kot sem že napisal.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Icotu vsaka čast! =D> Človek ima hrbtenico....

Tudi sam spadam med tiste "drugorazredne", pravzaprav kadim že pol življenja (16 od 32). Naj pripomnim, da kadim edini v družini, zato je od vekomaj moj prostor na balkonu. Edino tašča me je nekajkrat "oku*cala", zakaj hodim pri njej na balkon kadit, sploh po dobrem nedeljskem kosilu. Pa sem ji povedal, da pač grem ven in basta. Nikoli nisem posiljeval drugih s svojim cigaretnim dimom in tudi v kombiju (pa če vozim ali sem sovoznik) zdržim po dve uri brez, pol pa je tak pavza. :wink:

Me je pa zadnjič skoraj vrglo na rit. Imam tak šiht, da ne hodimo na kavo ven, ampak en od nas stopi do sosednjega kafiča in prinese kavo za vse. Ponavadi grem jaz, da spotoma enega pokurim in zgodilo se mi je, da sem moral kavo naročati s praga. In kot je že omenil Ico, je v tistih petih minutah, kar sem stal zunaj, je bil lokal ČISTO prazen, od sedmih ali osmih miz na vrtu a vsaj pri petih niso kadili, tri skupine gostov (verjetno kadilci) pa so želeli kaj spiti, a se niso imeli kam usesti. Pa so se obrnili in šli. :evil:

Pa še nekaj: vsakokrat, ko sem se oglasil pri poklicnih v MB, smo v dnevnem prostoru udarili kako urco ali dve debate, pa vmes kar nekaj skadili. Saj večina jih tak al tak kadi. Kaj pa zdaj, a tudi oni ne smejo več? :?:
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Rafter napisal/-a: Pa še nekaj: vsakokrat, ko sem se oglasil pri poklicnih v MB, smo v dnevnem prostoru udarili kako urco ali dve debate, pa vmes kar nekaj skadili. Saj večina jih tak al tak kadi. Kaj pa zdaj, a tudi oni ne smejo več? :?:

Če je zakon, je zakon za vse...
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Vombat, pretiravaš. Malo pomisli, če se vsak dan držiš vseh zakonov. Pa naj bo to CPP ali karkoli drugega. Sam sem nekadilec, vendar zakona ne podpiram- vsaj ne tako kot je zastavljen. 8)
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

hec napisal/-a:Pa hvala za mladostniški kompliment (ko bi vsaj bilo res tako :oops: )
Zdaj boš pa rekel, da pri svojih 22 nisi več mlad. Jaz imam enega sina enake starosti kot ti, eden je pa še starejši za 3 leta.
In zame si mlad - bodo zadovoljen, dokler je tako. Ko boš v mojih letih, bodo mladi tolkli po tebi......
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Strastnim uživalcem tobačnih izdelkov še vedno ostajata njuhanje in čikanje, s katerima bodo lahko popolnoma legalno zadovoljili svoje potrebe, ne da bi s tem posegali v pravice drugih.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Peter napisal/-a:Strastnim uživalcem tobačnih izdelkov še vedno ostajata njuhanje in čikanje
Za čikanje pridite v Zasavje, vam bodo rudarji pokazali, kako to gre...fuj :shock:
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Moderatorju svetujem, da temo zaklene, ali še bolje izbriše, saj je v njej napisanih toliko bedarij, ki vsekakor niso ponos našemu forumu. Sploh pa se bojim, da se ne bo našel kakšen Trevor in njemu podobni, ki bo jutri začel zbirati podpise za legalizacijo "trave", čez en teden pa še droge, ker je to pač njihova temeljna pravica.
Lahko pa, da se bo ob branju našel kakšen Jelinćić, ki bo v parlament podal pobudo, da se sprejme zakon o preganjanju nekadilcev.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Odgovori