saj nisemsixkiller napisal/-a:Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...
imam višji čin
saj nisemsixkiller napisal/-a:Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...
kakšna izobrazba preskoči leta v činu?zagii napisal/-a:lahko da si po starem naredu tečaj za vodjo skupine in si zej dubil ta čin.
sicer pa izobrazba preskoči leta v činu
čist resno vprašanje; si prebral (in jih razumel) posebna pravila gasilske službesixkiller napisal/-a:Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...

Najmanj 7 let v činu VG, oziroma najmanj 3 leta v činu VG in opravljen eden izmed tečajev za orodjarja, vodjo čolna, mentorja mladine I.
Minimalna doba je 7 let, da ne bo pomote, 3 leta je ob pogoju, da iamš oprevljeno določeno specialnost.RomanB napisal/-a:Kako ste tako hitro dobili I. stopnjo, če je minimalna doba 3 leta plus tečaj, v višjem gasilcu?
Sej ravno to sem želel povedat s prejšnjo objavo, takšna priloga bi morala biti narejena že v fazi sprejemenja dokumenta. Tako da je tudi na te segmente možno v razpravi vplivat, sicer ni mogoče. Vse se dela post festum.Primoz napisal/-a:kakšna priloga z izgledom činov

Ne. Napreduje lahko vsak, ki ima tečaj za vodjo skupine, nima pa še čina višji gasilec. Pogoj za pridobitev čina je namreč samo opravljen tečaj, ne glede na to, kdaj je bil opravljen. Edino datum na odločbi za čin bo novejši kot je datum opravljenega tečaja.gapi napisal/-a:Ko se tu toliko prerekate o činu višji gasilec. Če jaz pravilno prebiram zadevo, potem vsekakor v prehodnih določbah pogrešam člen, ki bi vsem, ki so že opravili tečaj za vodjo skupine in ne tudi kakšnega višjega tečaja (vodja enote, enot), avtomatično pripadel čin višji gasilec. še enkrat, če prebiram prav, bo sedaj tako, da bodo čin višjega gasilca dobili samo tisti, ki bodo tečaj za vodjo skupine opravili po datumu veljavnosti novih PPGS.
mogoče bo to sprejel upravni odbor GZS. Al pa redni Plenum konec pomladi.gapi napisal/-a:Sej ravno to sem želel povedat s prejšnjo objavo, takšna priloga bi morala biti narejena že v fazi sprejemenja dokumenta. Tako da je tudi na te segmente možno v razpravi vplivat, sicer ni mogoče. Vse se dela post festum.Primoz napisal/-a:kakšna priloga z izgledom činov
Bom vprašal bolj retorično vprašanje. V veljavnih PPGS ni definiranih izgledov činov, pravila pa je sprejemel Plenum. Kaj a bomo sedaj samo zato, da se bo sprejela neka priloga k veljavnemu dokumentu, sklicevali Plenum ???
To bi moralo biti že zdavnaj vse narejeno.
saj tako delajo...gapi napisal/-a:Še enkrat, to je vse skupaj prepozno.
To je tako kot če bi na kateremkoli ministrstvu sprejeli nek Pravilnik ali pa če bi vlada sprejela neko Uredbo, potem pa bi čez nekaj mesecev sprejemala že dopolnitve samo zaradi ene priloge, mislim halo...
Nisi mi še razložil kako si prišel do čina višji gasilec 1. stopnje. Tudi ti si lahko prebereš PGS in še bol natančno pogoje. Če si pravila razlagaš po svoje je to tvoj problem. Zahtevam razlago...Primoz napisal/-a:čist resno vprašanje; si prebral (in jih razumel) posebna pravila gasilske službesixkiller napisal/-a:Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...
ma saj sem napisal, da nisem prišel...imam višji činsixkiller napisal/-a:Nisi mi še razložil kako si prišel do čina višji gasilec 1. stopnje. Tudi ti si lahko prebereš PGS in še bol natančno pogoje. Če si pravila razlagaš po svoje je to tvoj problem. Zahtevam razlago...