Včlanitev v PGD
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Ja kako naj jst motiviram 30-40 let starga človeka? To niso otroci ko jim kupiš čokolado, pa so motivirani! Pri odraslih ljudeh pa ne gre več za motivacijo ki ti jo more nakdo posredovat, ampak gre za samomotivacijo, vsako stvar boš šel delat, če bo prvo tebe motivira in zanimala ne zato ker je sosed reku, da je full fino bit gasilc?!
Zdej si pa prectavljaj da maš 3/4 operative nemotivirane za večino stvari ki pišejo v PGS!
Zdej si pa prectavljaj da maš 3/4 operative nemotivirane za večino stvari ki pišejo v PGS!
Pozdravljeni!hec napisal/-a:Ja kako naj jst motiviram 30-40 let starga človeka? To niso otroci ko jim kupiš čokolado, pa so motivirani! Pri odraslih ljudeh pa ne gre več za motivacijo ki ti jo more nakdo posredovat, ampak gre za samomotivacijo, vsako stvar boš šel delat, če bo prvo tebe motivira in zanimala ne zato ker je sosed reku, da je full fino bit gasilc?!
Kako motivirati človeka, ne bi na te mestu, ker bi bilo preobširno, pa tudi ogromno literature obstaja s tega področja. V praksi je pač potrebno izbrati ustrezno pot in pričeti z delom.
Upoštevajte samo dejstvo, da ima vsak človek področje, kjer ga je mogoče pritegniti oz. s katerim ga je mogoče motivirati. Ljudje smo individualisti. Vsak ima svoje potrebe, svoje poglede na posamezne svari in svojstven način pripravljenosti za sodelovanje. Pri vsakem osamezniku najdite to, pa ne bo problemov.
Lep dan še naprej!
Martin.
Sej ravno individualizem pri posameznikih je največji problem! Že v osnovi je skregan z gasilstvom in timskim duhom ki bi moral vladat v njem.Da ne govorim o učinkovitosti, ki zahteva popolno podrejanje kolektivu!!!
Vse prevečkrat se mi zdi da se ljudje včlanijo v društva zato da bi potešili neke osebne interese, ki največkrat nimajo nobene veze z opravljanjem javne gasilske službe (tako kot se razume v PGS). In potem spet končamo pri individualizmu?! Zame so stvari jasne "kdor je egoist in sebe postavlja v prvi plan, nima kaj iskat v gasilstvu"
Vse prevečkrat se mi zdi da se ljudje včlanijo v društva zato da bi potešili neke osebne interese, ki največkrat nimajo nobene veze z opravljanjem javne gasilske službe (tako kot se razume v PGS). In potem spet končamo pri individualizmu?! Zame so stvari jasne "kdor je egoist in sebe postavlja v prvi plan, nima kaj iskat v gasilstvu"
glede 20ur dela se mi zdi odlična ideja. nekateri so ''gasilci'' tudi samo zato, da imajo status gasilca pri nakupih mobitelov, kar se mi zdi čisti absurd. če si že eni tako želijo poceni mobitela bodo pa še nekaj za to naredili drugače pa nič (samo moj predlog).
Nekaterim srca gorijo močneje kot ogenj
Kolega, oprosti mojim besedam v nadaljevanju, ampak: če si poveljnik, nisi dober poveljnik. Ali pa vsaj nisi tak, da bi te jaz v mojem društvu predlagal na kakšno odgovorno funkcijo.hec napisal/-a:Ja kako naj jst motiviram 30-40 let starga človeka?
Pa sploh ne trdim, da si slab človek, nasprotno: napaka je tem, da si že v začetku vrgel puško v koruzo, da si preveč pesimističen.
Pa brez zamere, R.
Dobro Rafter vsak ma pač svoje mnenje. Jst nisem vrgel puške v koruzo, jst se trudim še naprej, samo napredka ni nobenega, ker člane dejansko gasilstvo sploh ne zanima. Imam situacijo, ko večina društvo iskoriščajo za svoje zasebne interese in ker ta cilj zlahka dosežejo, jih potem nič drugega več ne zanima, še najmanj pa imajo motivacijo za neko skupinsko delo ali skupinsko dobro. In to ni moja krivda, jst sem stanje samo podedoval, ki ga skušam kar najbolje rešit.
- fire fighter
Po večini za take ni zdravila in se jih ne da kej preveč prepričat da naj dajo kej od sebe za društvo.
Take je treba dat na stran in se bl ukvarjat z unimi, ki pa so zainteresirani
Res je pa tut to da se une da pa porabt za ke druzga recimo peko klobas itd
LP.
Take je treba dat na stran in se bl ukvarjat z unimi, ki pa so zainteresirani
Res je pa tut to da se une da pa porabt za ke druzga recimo peko klobas itd
LP.
Ko grejo drugi ven, gremo mi not!!!
CHAOS= Cheif Has Arived On Scene
CHAOS= Cheif Has Arived On Scene
Pozdravljeni!hec napisal/-a:Dobro Rafter vsak ma pač svoje mnenje. Jst nisem vrgel puške v koruzo, jst se trudim še naprej, samo napredka ni nobenega, ker člane dejansko gasilstvo sploh ne zanima. Imam situacijo, ko večina društvo iskoriščajo za svoje zasebne interese in ker ta cilj zlahka dosežejo, jih potem nič drugega več ne zanima, še najmanj pa imajo motivacijo za neko skupinsko delo ali skupinsko dobro. In to ni moja krivda, jst sem stanje samo podedoval, ki ga skušam kar najbolje rešit.
Tvoja krivda bo takrat, če se bo stanje, kot ga imate v društvu, nadaljevalo. Vprašanje: si izkoristil možnost, da vprašaš svoje kolege v društvu, kaj jih moti na področju dela društva, medsebojnih odnosih, obnašanju posameznikov,... in kako bi naj društvo delalo, da bi bili kot člani zadovoljni? Vsak problem (beri: skoraj vsak) je rešljiv, tudi vaš, samo veliko energije boste verjetno morali porabiti.
Obilo užitka pri tem delu in lep dan!
Martin
Ja sej meni bo pa mogoče še več kot 4leta, in sem prav tako prepričan da se bo izplačalo.
Mvr: to kar si ti meni svetoval, v mojem primeru nima nobenega smisla in efekta! Dal ti bom izmišljen primer, da boš razumel zakaj.
Če nekdo hodi k gasilcem zato da bi se najedel klobas in napil piva, je Gasilski dom za njega hladilnik, ki mu služi da ni lačen. In ko se naje in napije je svoje poslanstvo zaključil. Vidi samo tisto kar hoče videt, razen hrane ga v gasilstvu ne zanima nič drugega, zato se v društvo spet vrne ko mu zakruli želodec.
V svojem društvu imam večino članov ki jih zanima samo določena stvar in, ko to dobijo(zadovoljijo svoj ego) jih popolnoma nič več ne interesira in odidejo domov!
Mvr: to kar si ti meni svetoval, v mojem primeru nima nobenega smisla in efekta! Dal ti bom izmišljen primer, da boš razumel zakaj.
Če nekdo hodi k gasilcem zato da bi se najedel klobas in napil piva, je Gasilski dom za njega hladilnik, ki mu služi da ni lačen. In ko se naje in napije je svoje poslanstvo zaključil. Vidi samo tisto kar hoče videt, razen hrane ga v gasilstvu ne zanima nič drugega, zato se v društvo spet vrne ko mu zakruli želodec.
V svojem društvu imam večino članov ki jih zanima samo določena stvar in, ko to dobijo(zadovoljijo svoj ego) jih popolnoma nič več ne interesira in odidejo domov!
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Odvajalo v klobaso pa bo, nič bat preizkušena metoda in delujehec napisal/-a:Če nekdo hodi k gasilcem zato da bi se najedel klobas in napil piva, je Gasilski dom za njega hladilnik, ki mu služi da ni lačen. In ko se naje in napije je svoje poslanstvo zaključil. Vidi samo tisto kar hoče videt, razen hrane ga v gasilstvu ne zanima nič drugega, zato se v društvo spet vrne ko mu zakruli želodec.
No poznam društvo, ki motivira svoj kader po sistemu boš dobil telefon in si boš opral avto in ko je intervencija pridejo le 3-4 (starejši) tisti pravi gasilci o ostalih mladih, vrlih in zagnanih ''gasilcih'' pa ne duha ne sluha
Na sestakih pa se kregajo koga bodo zbrisali in koga ne
Taka je motivacja...
Če SAM veš zakaj si prišel v enoto in si s srcem pri delu ne rabiš ne čokolade in ne malinovca, če pa je toliko bolje
Izobraževanje, nova oprema...dobro delo to je motivacija !!!
-
žulj
Vodenje društva in delo v njem
Mogoče dobro ne razumem namena prostovoljnega gasilskega društva. A vse bolj se mi zdi, da nekateri PGD jemljejo kot svojo last in ne društvo vseh članov, ki se žele prostovoljno v njem družiti in humano pomagati pomoči potrebnim. Vse preveč je v odnosih beseda moraš, vse manj pa je sposobnega vodenja, dogovarjanja in prijateljskega odnosa, bodisi starejših do mlajših in obratno. Moje osebno mnenje je naslednje. najpomembnejše v društvu je, da ga vodi prava oseba, ki ne misli samo nase in da brez njega drušvo ne bo delovalo in ki ne bo zaupal nobene stvari, da bi se naredila brez njega. Pravi vodja mora biti sposoben okrog sebe zbrati vodje posameznih področji, ki jim bo zaupal, sam pa bo samo koordiniral delovanje in upozarjal na nepravilnosti in svetoval z svojimi izkušnjami kako še bolje voditi posamezna področja. Vse preveč se dogaja neenakost, za ene je vse za druge pa nič. Sem mnenja, če je naj bo za vse, če pa ni pa ni za nikogar. Nekje sem prebral ali slišal kakeršen poveljnik takšno društvo, verjetno bo nekaj na tem in se srtinjam z tistim, ki je to napisal ali rekel.
Pozdrav NA POMOČ
Pozdrav NA POMOČ