Kongres GZS Koper

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Re: Kongres GZS Koper

Odgovor Napisal/-a Suban »

Vrjetno bo lahko tako bolje, kot je bilo do zdaj. Vseeno pa dejmo počakat kako dobro leto, preden toliko ploskamo! ;)

lp
A. Suban
s secnik

Odg: Kongres GZS Koper

Odgovor Napisal/-a s secnik »

Suban,
imaš prav.Da ne bo tako kot pri tistem Nobelovem nagrajencu za mir,ki mu je ob izvolitvi ploskal ves svet.

LP Srečo
Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Čestitke Joštu, Franciju mi je bilo dano čestitko izreči osebno že vnaprej :-)...
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

No vse cestitke novemu vodstvu tudi z moje strani. Upam da se bo sedaj obracalo "na bolje".
Racunam tudi na prevetritev zakonodaje na podrocju gasilstva, in odpravo nekaterih anomalij, ki jih je prejsnje vodstvo uspelo vpeljati, seveda z izdatno pomocjo podrepnikov".
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: Kongres GZS Koper

Odgovor Napisal/-a Peter »

Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.

Prvi znak sprememb na bolje je bil kratek govor novega predsednika na zaključku parade. Po govoru predsednika države, je bila parada na splošno zadovoljstvo zaključena. Slabih pet tisoč premočenih gasilk in gasilcev se je lahko posvetilo bolj prijetnim temam.

Sicer sem si pa kongres najbolj zapomnil po ganljivem zaključku govora predsednice države.

Primož je izkoristil njeno prisotnost in predlagal enkrat letno možnost organiziranja veselice brez davkov in raznoraznih (SAZAS, IPF...) prispevkov.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Re: Kongres GZS Koper

Odgovor Napisal/-a gapi »

Peter napisal/-a: predsednice države.
Kdo je že res to??

Drugač pa tudi jaz novemu vodstvu želim, da bi kar najbolje krmarila barko slovenskega gasilstva, ki mora seveda temeljiti na operativnem gasilcu. Čas je že da tudi ta stopi v ospredje.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

gapi napisal/-a:
Peter napisal/-a: predsednice države.
Kdo je že res to??

Drugač pa tudi jaz novemu vodstvu želim, da bi kar najbolje krmarila barko slovenskega gasilstva, ki mora seveda temeljiti na operativnem gasilcu. Čas je že da tudi ta stopi v ospredje.
Petru je beseda ušla. Predsednica vlade. Ja manjkali so le: predsednik Državnega sveta in predsednik Ustavnega sodišča. Vsi ostali so bili danes v Kopru.

Drugi Peter je pa res dobro izkoristil priložnost, ni kaj.
Uporabniški avatar
Primoz

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Peter napisal/-a:Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.

Prvi znak sprememb na bolje je bil kratek govor novega predsednika na zaključku parade. Po govoru predsednika države, je bila parada na splošno zadovoljstvo zaključena. Slabih pet tisoč premočenih gasilk in gasilcev se je lahko posvetilo bolj prijetnim temam.

Sicer sem si pa kongres najbolj zapomnil po ganljivem zaključku govora predsednice države.

Primož je izkoristil njeno prisotnost in predlagal enkrat letno možnost organiziranja veselice brez davkov in raznoraznih (SAZAS, IPF...) prispevkov.
Ponudila nam je 'roko', pa jo je bilo treba izkoristiti, a ne? ;)

Pa da vidimo ta film sedaj... :D
Uporabniški avatar
Primoz

Pa seveda čestitke novemu vodstvu in čestitke nam delegatom za dobro delo na kongresu ;)
Uporabniški avatar
Primoz

evo nas - ena iz Kopra :)

Slika
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

janez napisal/-a:Zanimivo!

Ko sem pogledal sliko in kako koraka PRVA vrsta, sem se zgrozil. Če je to način s katerim bomo prikazali slovensko gasilstvo - bolje da se sktijemo v mišjo luknjo. Ali pa je stanje resnično tako!?!?!

OJOJ !

Janez
Se podpisem. V stari yugi in se v prvih letih po osamosvojitvi je strumno korakanje se bil sestavni del premikanja enot. Žal so novodobniki pozabili na to, da strumno korakanje daje nek čar, poleg tega pa se še uči gibanje v "en korak". Zadeve so pomehkužili in smo tam, kjer smo. Upam, da bo novo vodstvo bolj zagovarjalo sistem reda in discipline tudi na podrocju razvrščanj.
sasolovrenc

Odgovor Napisal/-a sasolovrenc »

Na določene trenutke me je bilo sram, da sm bil del te parade.... ki bi naj bila ponos gasilstva.
Veliko uniformiranih gasilcev je že ob našem (mojem) prihodu posedala za šankom s pivom v roki....nekatere cvetke že tik pred "spancem". Pozabiš in greš naprej...konec koncev bi moral vsak zase vedeti, kaj lahko dela v uniformi in kaj ne....in konec koncev ima vsako društvo svojega poveljnika, ki bi moral poskrbeti za spodobno vedenje svojih gasilcev. Ko smo se postavljali za parado večina še vedno ne ve, kaj pomeni razporejanje po činih in po velikosti. Ko sem mislil da je moj dan pokvarjen me je pa čakalo "presenečenje".

Ko smo korakali v paradi, so ob mojem boku korakali gasilci (korakali smo kot ovce na paši.....), s katerimi smo gasilci zopet dokazali, da s(m)o navadni pijanci (100 dobrih stvari in ena slaba .....pa je nad nami slaba luč). V glavnem....ko smo korakali, je mimo pritekel gasilec/gasilski prijatelj v civilnih oblačilih z nahrbtnikom na ramenih. Iz nahrbtnika je potegnil 1l jagermeistra in začelo se je popivanje v paradi med hojo(popivanje članov enega društva). Kaj takega si nisem niti predstavljal, da smo zmožni narediti, ne pa da bi se to res zgodilo. Sram me je bilo, da stojim s takšnimi ljudmi.... domačini, ki pa so stali ob naši paradi pa so nam s ponosom ploskali, ker verjetno vedo kaj pomeni gasilstvo...in so že bili kdaj deležni pomoči.
Ko smo prispeli na stadion, pa se je v zboru lepo kadilo cigarete (zopet isti ljudje).

Fantje in dekleta....tovariši in tovarišice...če ne zdržite 5 min brez cigaret in alkohola, prostim ostanite doma, ker sramotite sebe, mene in vso gasilstvo v Sloveniji in po svetu.

Novo izvoljenima predsedniku in poveljniku pa želim, da bosta dihala z nami in delala tako, kot je za nas potrebno. Skupaj bomo zmogli!

Lp
Sašo
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Uporabniški avatar
tam5500

Odgovor Napisal/-a tam5500 »

Peter napisal/-a:Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.

ja peterček, ta je pa čist operativna - veselica je najbolj pomembna, če nimaš veselice in če nisi šel na tekmovanje, to sploh ni gasilsko društvo

mogoče pa bi bilo bolje, če bi rekel nakup zaščitno reševalne opreme brez ddv

drgač, pa čestitke novemu vodstvu, ampak počakajmo še malo na kakšen rezultat, da se ne bomo spet v zid metal
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

sasolovrenc napisal/-a:Ko smo korakali v paradi, so ob mojem boku korakali gasilci (korakali smo kot ovce na paši.....), s katerimi smo gasilci zopet dokazali, da s(m)o navadni pijanci (100 dobrih stvari in ena slaba .....pa je nad nami slaba luč). V glavnem....ko smo korakali, je mimo pritekel gasilec/gasilski prijatelj v civilnih oblačilih z nahrbtnikom na ramenih. Iz nahrbtnika je potegnil 1l jagermeistra in začelo se je popivanje v paradi med hojo(popivanje članov enega društva). Kaj takega si nisem niti predstavljal, da smo zmožni narediti, ne pa da bi se to res zgodilo. Sram me je bilo, da stojim s takšnimi ljudmi.... domačini, ki pa so stali ob naši paradi pa so nam s ponosom ploskali, ker verjetno vedo kaj pomeni gasilstvo...in so že bili kdaj deležni pomoči.
Ko smo prispeli na stadion, pa se je v zboru lepo kadilo cigarete (zopet isti ljudje).

Lp
Sašo
Napiši iz katarega društva, mogoče bo zaleglo za drugič.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Odgovori