lp
Kongres GZS Koper
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Kongres GZS Koper
Vrjetno bo lahko tako bolje, kot je bilo do zdaj. Vseeno pa dejmo počakat kako dobro leto, preden toliko ploskamo! 
lp
lp
A. Suban
-
s secnik
Odg: Kongres GZS Koper
Suban,
imaš prav.Da ne bo tako kot pri tistem Nobelovem nagrajencu za mir,ki mu je ob izvolitvi ploskal ves svet.
LP Srečo
imaš prav.Da ne bo tako kot pri tistem Nobelovem nagrajencu za mir,ki mu je ob izvolitvi ploskal ves svet.
LP Srečo
Čestitke Joštu, Franciju mi je bilo dano čestitko izreči osebno že vnaprej
...
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
No vse cestitke novemu vodstvu tudi z moje strani. Upam da se bo sedaj obracalo "na bolje".
Racunam tudi na prevetritev zakonodaje na podrocju gasilstva, in odpravo nekaterih anomalij, ki jih je prejsnje vodstvo uspelo vpeljati, seveda z izdatno pomocjo podrepnikov".
Racunam tudi na prevetritev zakonodaje na podrocju gasilstva, in odpravo nekaterih anomalij, ki jih je prejsnje vodstvo uspelo vpeljati, seveda z izdatno pomocjo podrepnikov".
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Kongres GZS Koper
Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.
Prvi znak sprememb na bolje je bil kratek govor novega predsednika na zaključku parade. Po govoru predsednika države, je bila parada na splošno zadovoljstvo zaključena. Slabih pet tisoč premočenih gasilk in gasilcev se je lahko posvetilo bolj prijetnim temam.
Sicer sem si pa kongres najbolj zapomnil po ganljivem zaključku govora predsednice države.
Primož je izkoristil njeno prisotnost in predlagal enkrat letno možnost organiziranja veselice brez davkov in raznoraznih (SAZAS, IPF...) prispevkov.
Prvi znak sprememb na bolje je bil kratek govor novega predsednika na zaključku parade. Po govoru predsednika države, je bila parada na splošno zadovoljstvo zaključena. Slabih pet tisoč premočenih gasilk in gasilcev se je lahko posvetilo bolj prijetnim temam.
Sicer sem si pa kongres najbolj zapomnil po ganljivem zaključku govora predsednice države.
Primož je izkoristil njeno prisotnost in predlagal enkrat letno možnost organiziranja veselice brez davkov in raznoraznih (SAZAS, IPF...) prispevkov.
Odg: Re: Kongres GZS Koper
Kdo je že res to??Peter napisal/-a: predsednice države.
Drugač pa tudi jaz novemu vodstvu želim, da bi kar najbolje krmarila barko slovenskega gasilstva, ki mora seveda temeljiti na operativnem gasilcu. Čas je že da tudi ta stopi v ospredje.
Petru je beseda ušla. Predsednica vlade. Ja manjkali so le: predsednik Državnega sveta in predsednik Ustavnega sodišča. Vsi ostali so bili danes v Kopru.gapi napisal/-a:Kdo je že res to??Peter napisal/-a: predsednice države.
Drugač pa tudi jaz novemu vodstvu želim, da bi kar najbolje krmarila barko slovenskega gasilstva, ki mora seveda temeljiti na operativnem gasilcu. Čas je že da tudi ta stopi v ospredje.
Drugi Peter je pa res dobro izkoristil priložnost, ni kaj.
Ponudila nam je 'roko', pa jo je bilo treba izkoristiti, a ne?Peter napisal/-a:Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.
Pa da vidimo ta film sedaj...
Pa seveda čestitke novemu vodstvu in čestitke nam delegatom za dobro delo na kongresu 
evo nas - ena iz Kopra 

Se podpisem. V stari yugi in se v prvih letih po osamosvojitvi je strumno korakanje se bil sestavni del premikanja enot. Žal so novodobniki pozabili na to, da strumno korakanje daje nek čar, poleg tega pa se še uči gibanje v "en korak". Zadeve so pomehkužili in smo tam, kjer smo. Upam, da bo novo vodstvo bolj zagovarjalo sistem reda in discipline tudi na podrocju razvrščanj.janez napisal/-a:Zanimivo!
Ko sem pogledal sliko in kako koraka PRVA vrsta, sem se zgrozil. Če je to način s katerim bomo prikazali slovensko gasilstvo - bolje da se sktijemo v mišjo luknjo. Ali pa je stanje resnično tako!?!?!
OJOJ !
Janez
-
sasolovrenc
Na določene trenutke me je bilo sram, da sm bil del te parade.... ki bi naj bila ponos gasilstva.
Veliko uniformiranih gasilcev je že ob našem (mojem) prihodu posedala za šankom s pivom v roki....nekatere cvetke že tik pred "spancem". Pozabiš in greš naprej...konec koncev bi moral vsak zase vedeti, kaj lahko dela v uniformi in kaj ne....in konec koncev ima vsako društvo svojega poveljnika, ki bi moral poskrbeti za spodobno vedenje svojih gasilcev. Ko smo se postavljali za parado večina še vedno ne ve, kaj pomeni razporejanje po činih in po velikosti. Ko sem mislil da je moj dan pokvarjen me je pa čakalo "presenečenje".
Ko smo korakali v paradi, so ob mojem boku korakali gasilci (korakali smo kot ovce na paši.....), s katerimi smo gasilci zopet dokazali, da s(m)o navadni pijanci (100 dobrih stvari in ena slaba .....pa je nad nami slaba luč). V glavnem....ko smo korakali, je mimo pritekel gasilec/gasilski prijatelj v civilnih oblačilih z nahrbtnikom na ramenih. Iz nahrbtnika je potegnil 1l jagermeistra in začelo se je popivanje v paradi med hojo(popivanje članov enega društva). Kaj takega si nisem niti predstavljal, da smo zmožni narediti, ne pa da bi se to res zgodilo. Sram me je bilo, da stojim s takšnimi ljudmi.... domačini, ki pa so stali ob naši paradi pa so nam s ponosom ploskali, ker verjetno vedo kaj pomeni gasilstvo...in so že bili kdaj deležni pomoči.
Ko smo prispeli na stadion, pa se je v zboru lepo kadilo cigarete (zopet isti ljudje).
Fantje in dekleta....tovariši in tovarišice...če ne zdržite 5 min brez cigaret in alkohola, prostim ostanite doma, ker sramotite sebe, mene in vso gasilstvo v Sloveniji in po svetu.
Novo izvoljenima predsedniku in poveljniku pa želim, da bosta dihala z nami in delala tako, kot je za nas potrebno. Skupaj bomo zmogli!
Lp
Sašo
Veliko uniformiranih gasilcev je že ob našem (mojem) prihodu posedala za šankom s pivom v roki....nekatere cvetke že tik pred "spancem". Pozabiš in greš naprej...konec koncev bi moral vsak zase vedeti, kaj lahko dela v uniformi in kaj ne....in konec koncev ima vsako društvo svojega poveljnika, ki bi moral poskrbeti za spodobno vedenje svojih gasilcev. Ko smo se postavljali za parado večina še vedno ne ve, kaj pomeni razporejanje po činih in po velikosti. Ko sem mislil da je moj dan pokvarjen me je pa čakalo "presenečenje".
Ko smo korakali v paradi, so ob mojem boku korakali gasilci (korakali smo kot ovce na paši.....), s katerimi smo gasilci zopet dokazali, da s(m)o navadni pijanci (100 dobrih stvari in ena slaba .....pa je nad nami slaba luč). V glavnem....ko smo korakali, je mimo pritekel gasilec/gasilski prijatelj v civilnih oblačilih z nahrbtnikom na ramenih. Iz nahrbtnika je potegnil 1l jagermeistra in začelo se je popivanje v paradi med hojo(popivanje članov enega društva). Kaj takega si nisem niti predstavljal, da smo zmožni narediti, ne pa da bi se to res zgodilo. Sram me je bilo, da stojim s takšnimi ljudmi.... domačini, ki pa so stali ob naši paradi pa so nam s ponosom ploskali, ker verjetno vedo kaj pomeni gasilstvo...in so že bili kdaj deležni pomoči.
Ko smo prispeli na stadion, pa se je v zboru lepo kadilo cigarete (zopet isti ljudje).
Fantje in dekleta....tovariši in tovarišice...če ne zdržite 5 min brez cigaret in alkohola, prostim ostanite doma, ker sramotite sebe, mene in vso gasilstvo v Sloveniji in po svetu.
Novo izvoljenima predsedniku in poveljniku pa želim, da bosta dihala z nami in delala tako, kot je za nas potrebno. Skupaj bomo zmogli!
Lp
Sašo
Krajši včerajšnji utrinek
http://tvslo.si/predvajaj/kongres-in-pa ... 167388698/
http://tvslo.si/predvajaj/kongres-in-pa ... 167388698/
ja peterček, ta je pa čist operativna - veselica je najbolj pomembna, če nimaš veselice in če nisi šel na tekmovanje, to sploh ni gasilsko društvoPeter napisal/-a:Lahko bi rekli, da sta bila pri kandidatih za predsednika dva zmagovalca in en poraženec. Moram priznati, da sam do zadnjega nisem verjel, da jima bo taktika uspela.
mogoče pa bi bilo bolje, če bi rekel nakup zaščitno reševalne opreme brez ddv
drgač, pa čestitke novemu vodstvu, ampak počakajmo še malo na kakšen rezultat, da se ne bomo spet v zid metal
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Napiši iz katarega društva, mogoče bo zaleglo za drugič.sasolovrenc napisal/-a:Ko smo korakali v paradi, so ob mojem boku korakali gasilci (korakali smo kot ovce na paši.....), s katerimi smo gasilci zopet dokazali, da s(m)o navadni pijanci (100 dobrih stvari in ena slaba .....pa je nad nami slaba luč). V glavnem....ko smo korakali, je mimo pritekel gasilec/gasilski prijatelj v civilnih oblačilih z nahrbtnikom na ramenih. Iz nahrbtnika je potegnil 1l jagermeistra in začelo se je popivanje v paradi med hojo(popivanje članov enega društva). Kaj takega si nisem niti predstavljal, da smo zmožni narediti, ne pa da bi se to res zgodilo. Sram me je bilo, da stojim s takšnimi ljudmi.... domačini, ki pa so stali ob naši paradi pa so nam s ponosom ploskali, ker verjetno vedo kaj pomeni gasilstvo...in so že bili kdaj deležni pomoči.
Lp
Sašo
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!