Zahtevane stopnje izobrazbe
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Zahtevane stopnje izobrazbe
Lepo piše od katerega leta naprej.Veliko je tukaj bilo prenove na bolonjski smeri, tudi to da ni več diplomske naloge ampak samo projektna naloga.
garač....jaz sem na bolonjskem diplomiral leta 2011 in zaključnemu delu se reče "diplomski seminar", kar je v bistvu diplomska naloga..vsaj na naši fakulteti je bilo tako... kar se pa tiče stopenj pa imaš prav.... podiplomski (bolonjski) študij (torej magisterski naziv-ki se piše ZA imenom) je VII stopnja...dodiplomski pa 6/2 ali 6/3 odvisno če si VS ali UNI...
LP!
Simon Bernard
LP!
Simon Bernard
Simon B.
Mi mogoče lahko podaš kakšne izkušnje kako si morda prišel do GČ oz. če ga imaš morda? Zanima me predvsem ali si delal direktno preko VI. do vodja enot ali si delal vse po prsti?
Mi mogoče lahko podaš kakšne izkušnje kako si morda prišel do GČ oz. če ga imaš morda? Zanima me predvsem ali si delal direktno preko VI. do vodja enot ali si delal vse po prsti?
moram ti reči, da sem najverjetneje vse skupaj "zamudil" in bom šel po novih pravilih...torej najprej NGČ, potem GČ...čeprav je bilo v planu direkt na GČ... ampak tisto leto ko sem imel pogoje in je pri nas potekal tečaj nisem imel toliko časa, sedaj pa so itak tečaj za GČ "zamrznili" kolikor mi je znano...
je pa res,da ima vse skupaj precej pozitivnih in precej negativnih stvari...pa nič zato, bom pa še NGČ-ja prej nardil, saj izobraževanje nikoli ne škodi
Simon Bernard
je pa res,da ima vse skupaj precej pozitivnih in precej negativnih stvari...pa nič zato, bom pa še NGČ-ja prej nardil, saj izobraževanje nikoli ne škodi
Simon Bernard
Torej si dokaz tega da imaš neko zanje splošne izobrazbe VI/x., vendar ti čas zaradi šolanja oz. službe zaradi katerega si na višjem delovnem položaju ne dopušča še sprotno izobraževanje v gasilstvu?
pa tudi tak bi se lahko reklo ja...čeprav nisem neki veliki pristaš "preskakovanja"...je pa res, da bi kdaj poenostavilo kakšno stvar, pa pri tem gasilska znanja nebi trpela...
LP
Simon
LP
Simon
Odg: Re: Zahtevane stopnje izobrazbe
Že dvakrat si napisal,da višja izobrazba pomeni,da ni časa za izobraževanje v gasilstvu.Kaj misliš,kaj pa nižja izobrazba?Fantje delajo pri zasebnikih,od jutra do večera,tudi čez vikende,pa ravno tako najdejo čas za izobraževanje.garač napisal/-a:Torej si dokaz tega da imaš neko zanje splošne izobrazbe VI/x., vendar ti čas zaradi šolanja oz. službe zaradi katerega si na višjem delovnem položaju ne dopušča še sprotno izobraževanje v gasilstvu?
Če že ravno govoriš o primeri: Kaj pa študent, ki je oddaljen od PGD 40 km in čez teden živi v študentu, čas študija za mag. 5 let? Kaj boš pa no to reko? sam si je kriv, ker študira? Vem da so tudi primeri ko nekateri delajo za preživetje in nimajo časa za izobraževanje.
Odg: Zahtevane stopnje izobrazbe
Garač po tvoje potem tisti, ki nima časa za izobraževanje naj preskoči NGČ. Potem tukaj ni več vprašanje izobrazbe ampak, da nima nekdo časa.
Kam pa bomo prišli,potem lahko kar NGČ ukinemo, saj dandanes itak vsak drugi nima časa. Če si pravi gasilec boš našel čas za gasilsko izobraževanje.
Če ne letos, potem drugo leto, če študiraš pač po koncu študija. Zakaj bi bilo potrebno že pri 25 letih imeti čin GČ?
Lp
Kam pa bomo prišli,potem lahko kar NGČ ukinemo, saj dandanes itak vsak drugi nima časa. Če si pravi gasilec boš našel čas za gasilsko izobraževanje.
Če ne letos, potem drugo leto, če študiraš pač po koncu študija. Zakaj bi bilo potrebno že pri 25 letih imeti čin GČ?
Lp
Odg: Re: Zahtevane stopnje izobrazbe
Na to ti rečem,da so tečaji večinoma čez vikend,samo,takrat je treba žurat,a ne.Glej,čist brez veze zagovarjaš neke (morda)bodoče magistre,za katere sem že napisal,kako so se pri nas obnesli,kdor hoče biti gasilec,naj naredi tečaje.Še nikomur niso škodili,če pa bi rad protekcije,pa pojdi med politike.garač napisal/-a:Če že ravno govoriš o primeri: Kaj pa študent, ki je oddaljen od PGD 40 km in čez teden živi v študentu, čas študija za mag. 5 let? Kaj boš pa no to reko? sam si je kriv, ker študira? Vem da so tudi primeri ko nekateri delajo za preživetje in nimajo časa za izobraževanje.
leon90 napisal/-a:Garač po tvoje potem tisti, ki nima časa za izobraževanje naj preskoči NGČ. Potem tukaj ni več vprašanje izobrazbe ampak, da nima nekdo časa.
Lp
Ima kdo kakšne informacije, kdaj naj bi nova pravila začela veljati oziroma kako daleč je glede tega??
Mogoče narobe razlagate pojem čas. Morda bi bila boljša beseda obveznosti!
Avstrijci so ta problem reševali leta 2004, končni sklep je bil da imajo premalo strokovno izobraženih gasilcev, kot so razni ing. (gradbeništva, strojništva, elektrotehnike) ravno z tem namenom so začeli uveljavljat preskakovanje. Dokler boste nekateri imeli o tem takšno osko mišljenje glede ljudi ki so več kot vi, in boste zviška gledali na njih, bodo pač poveljniki samo še gasilci od 40 leta naprej in to z IV stopnjo!
Avstrijci so ta problem reševali leta 2004, končni sklep je bil da imajo premalo strokovno izobraženih gasilcev, kot so razni ing. (gradbeništva, strojništva, elektrotehnike) ravno z tem namenom so začeli uveljavljat preskakovanje. Dokler boste nekateri imeli o tem takšno osko mišljenje glede ljudi ki so več kot vi, in boste zviška gledali na njih, bodo pač poveljniki samo še gasilci od 40 leta naprej in to z IV stopnjo!
In kaj je s tem narobe?Če se gasilec izobražuje,je delaven in,predvsem,vreden zaupanja,zakaj pa ne bi bil poveljnik?Ja,kdo pa bo?
Inženir,star 25 let,ki je doštudiral v daljnem mestu,brez prakse tako gasilske kot delavne?Potem ti pa pride v domačo vas,preskoči dva tečaja in poveljuje?Pa kaj še,že videno in preizkušeno.Ne gre.
"tem takšno osko mišljenje glede ljudi ki so več kot vi, in boste zviška gledali na njih"
-daj povej,izobraženec,zakaj so ti ljudje več kot tisti z nižjo izobrazbo
-ozko se piše z "Z",tudi to je del izobrazbe
Inženir,star 25 let,ki je doštudiral v daljnem mestu,brez prakse tako gasilske kot delavne?Potem ti pa pride v domačo vas,preskoči dva tečaja in poveljuje?Pa kaj še,že videno in preizkušeno.Ne gre.
"tem takšno osko mišljenje glede ljudi ki so več kot vi, in boste zviška gledali na njih"
-daj povej,izobraženec,zakaj so ti ljudje več kot tisti z nižjo izobrazbo
-ozko se piše z "Z",tudi to je del izobrazbe
garač, to da imaš visoko izobrazbo ne pomeni, da ti je sedaj vse na pladnju prinešeno. Nekateri mislijo, da če bo šola potem bo služba, denar... Ja pa ja. Tako tudi ne pomeni nič tisti GČ če nimaš praktičnih izkušenj v gasilstvu. To ne govorim samo o praktičnih vajah ampak o intervencijah. Tisti, ki se šola in nima časa za izobraževanje, ali pa ima toliko ''obveznosti'' (po tvoje jih imajo samo visoko izobraženi ljudje) tudi potem nimajo časa za izobraževanje, nimajo časa za društvene obveznosti, kot so vaje izobraževanja in nenazadnje INTERVENCIJE. Potem mi povej kaj naj s takim članom?
Je pa kar nekaj poveljnikov mlajših v Slo, ki so mlajši od 40 let in z visoko izobrazbo. Za gasilstvo pa velja, da mu moraš biti predan in imeti čas.
Pa prosim razloži kdo so tisti, ki so nekaj več???
Je to tisti član, ki ima VGČ,GČ in 7 stopnjo izobrazbe?
Za mene ni ljudi, ki so nekaj več ali manj. Vsi smo ljudje, ki drug brez drugega ne zmoremo, ne znamo.
Je pa kar nekaj poveljnikov mlajših v Slo, ki so mlajši od 40 let in z visoko izobrazbo. Za gasilstvo pa velja, da mu moraš biti predan in imeti čas.
Pa prosim razloži kdo so tisti, ki so nekaj več???
Je to tisti član, ki ima VGČ,GČ in 7 stopnjo izobrazbe?
Za mene ni ljudi, ki so nekaj več ali manj. Vsi smo ljudje, ki drug brez drugega ne zmoremo, ne znamo.