Delno povračilo stroškov
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Delno povračilo stroškov
Pozdravljeni,
pred kratkim sem oddal pristopno izjavo za PGD.
Pred selitvijo sem bil operativni član drugega PGD (nižji gas. častnik), potem na novi lokaciji par let nič, zdaj sem pa spet opogumil (ko sem spoznal par fajn ljudi). Istočasno z oddajo izjave sem se tudi odločil, da bom opravil vozniški izpit C kategorije.
Zanima me, ali GZS kaj delno sofinancira stroške opravljanja izpita oz. a bi moral mogoče že pred pričetkom dat kako vlogo?
Iskal sem kako info pa nisem nič najdu.
lp
blaž
pred kratkim sem oddal pristopno izjavo za PGD.
Pred selitvijo sem bil operativni član drugega PGD (nižji gas. častnik), potem na novi lokaciji par let nič, zdaj sem pa spet opogumil (ko sem spoznal par fajn ljudi). Istočasno z oddajo izjave sem se tudi odločil, da bom opravil vozniški izpit C kategorije.
Zanima me, ali GZS kaj delno sofinancira stroške opravljanja izpita oz. a bi moral mogoče že pred pričetkom dat kako vlogo?
Iskal sem kako info pa nisem nič najdu.
lp
blaž
Odg: Delno povračilo stroškov
Kot je meni znano GZS nima sredstev za te namene. No lahko da bo pod novim vodstvom kad drugače. Pozanimaj pa se pri tvojem novem poveljniku, lahko pa da ima društvo ali pa lokalna gasilska zveza kakšno sofinanciranje za te namene. Zato ni neke zakonsko določene obveze.blazz napisal/-a:Istočasno z oddajo izjave sem se tudi odločil, da bom opravil vozniški izpit C kategorije.
Zanima me, ali GZS kaj delno sofinancira stroške opravljanja izpita
Kot pa poznam primere, torej tam kjer je društvo krilo del stroškov izpita, se je moral dotično z pogodbo obvezati, da bo vestno opravljal naloge šoferja.
GZS skupaj z GEŠP komisijo oz. v skladu z delovnim planom GEŠP komisije, že (oz. naj bi jih v kratki prihodnosti) izvaja dogovore z Slovensko vojsko, glede cenejšega opravljanja C izpitov.
malo bo še za počakati,
drugače boste pa presenečeni, kaj bo vsem enotam prinesla GEŠP komisija na GZS, ne samo GEŠP enotam ampak vsem ostalim PGD v Sloveniji, misija nemogoče je mogoče, samo pravi ljudje morajo biti zraven
malo bo še za počakati,
drugače boste pa presenečeni, kaj bo vsem enotam prinesla GEŠP komisija na GZS, ne samo GEŠP enotam ampak vsem ostalim PGD v Sloveniji, misija nemogoče je mogoče, samo pravi ljudje morajo biti zraven
Kaj pa?tam5500 napisal/-a:drugače boste pa presenečeni, kaj bo vsem enotam prinesla GEŠP komisija na GZS, ne samo GEŠP enotam ampak vsem ostalim PGD v Sloveniji, misija nemogoče je mogoče, samo pravi ljudje morajo biti zraven
Moti me predvsem to, da so GEŠP enote vedno nekoliko privilegirane.tam5500 napisal/-a:GZS skupaj z GEŠP komisijo oz. v skladu z delovnim planom GEŠP komisije, že (oz. naj bi jih v kratki prihodnosti) izvaja dogovore z Slovensko vojsko, glede cenejšega opravljanja C izpitov.
No me ja pa ta odstavek nekoliko pomeril. Mislim pa da vem kaj naj bi komisija prinesla tudi ostalim enotam v SLO. No pa naj Gaber pove če je že načel to diskusijo.tam5500 napisal/-a:drugače boste pa presenečeni, kaj bo vsem enotam prinesla GEŠP komisija na GZS, ne samo GEŠP enotam ampak vsem ostalim PGD v Sloveniji, misija nemogoče je mogoče, samo pravi ljudje morajo biti zraven
gapi
ko bo prišlo do realizacije in konkretne rešitve določenih zadev, boš takoj izvedel, do takrat pa ....
ko bo prišlo do realizacije in konkretne rešitve določenih zadev, boš takoj izvedel, do takrat pa ....
Saj pravim da se mi približno zdi kaj imaš v mislih. Lahko pa debato nadaljujeva po ZS če še ni z v javnost.tam5500 napisal/-a:ko bo prišlo do realizacije in konkretne rešitve določenih zadev, boš takoj izvedel, do takrat pa ....
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
v komisiji GEŠP smo si zadali mnogo nalog. Nalog, ki ob realizaciji ne bodo samo pomagale GEŠP enotam, ampak vsem!
Komisija, ki jo vodi Jože Oblak, ima močno podporo iz strani vodstva GZS. Prepričan sem, da bomo v komisiji delali v dobrobit vseh društev v SLO in ne samo GEŠP enot.
Komisija, ki jo vodi Jože Oblak, ima močno podporo iz strani vodstva GZS. Prepričan sem, da bomo v komisiji delali v dobrobit vseh društev v SLO in ne samo GEŠP enot.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
predsednik društva
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
gapi priznaj pa, da so te enote tudi vedno nekoliko bolj aktivne in nikoli ne stagnirajoMoti me predvsem to, da so GEŠP enote vedno nekoliko privilegirane.
Tega nisem nikoli tajil. Je pa tudi treba priznati, da obstajajo poleg GEŠP še ostale gasilske enote, ki so ravno tako pomembne, vsaj tiste ki kaj dajo na operativo.VladoP napisal/-a:gapi priznaj pa, da so te enote tudi vedno nekoliko bolj aktivne in nikoli ne stagnirajoMoti me predvsem to, da so GEŠP enote vedno nekoliko privilegirane.
-
GEŠP
Jože Oblak in dobrobit vseh društev mi nekako ne gre skupaj v istem stavku...mundat napisal/-a:v komisiji GEŠP smo si zadali mnogo nalog. Nalog, ki ob realizaciji ne bodo samo pomagale GEŠP enotam, ampak vsem!
LP
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Komisija je sestavljena iz več članov in ne samo dotična oseba. Jaz z Jožetom sodelujem že kar lep čas in morem rečti, da ga PODPIRAM!
Jože je imel med vsemi GEŠP enotami največjo podporo in tako je tudi bil imenovan na mesto predsednika komisije.
Ampak bom povedal samo tako - pustite nam čas in REZULTATI BODO.
Saj veste kak se pravi: "ne šinfat hrane, preden je postrežena"…

Jože je imel med vsemi GEŠP enotami največjo podporo in tako je tudi bil imenovan na mesto predsednika komisije.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
predsednik društva
predsednik društva
-
GEŠP
Dragi Tomaž, glede tov Oblak Jožeta imam svoje mnenje. Samo kot ilustracijo naj povem, da je iz naslova portalnih gasilcev za predora Trojane in Podmilj dobil oz. je PGD Kamnik prejela termo kamero. Čeprav so enote, ki so zelo bližje in bi tako kamero krvavo potrebovali za posredovanjev predorih . Tisti, ki vejo kje je Kamnik in kje so Trojane se bodo strinjali z mano....Pa vendar bog je najprej sebi ustvaril brado...mundat napisal/-a:Komisija je sestavljena iz več članov in ne samo dotična oseba. Jaz z Jožetom sodelujem že kar lep čas in morem rečti, da ga PODPIRAM!
Ampak, ker odgovorni ki so delili opremo za portalne gasilce( glej ga zlomka, kdo je sedel v tej komisiji), niso vedeli kako naj rešijo to zadevo, ker so ugotovili( no, ne vem kdo, predidevam da komisija za portalne gasilce ) jo je moral vrniti, tako da je sedaj v predorskem vozilu na Vranskem, kjer imajo fantje nalogo, če gori v predoru, da jo pustijo na portalu za portalne gasilce
Ja, takle mamo na teh naših koncih. Samo ne mi govoriti, kako bo on uredil zadeve v GEŠP ter da bomo ostali tudi imeli koristi od tega.....
Moderatorju se opravičujem za ta skok iz teme, pa vendar nisem mogel biti tiho...
Pa lep pozdrav
Portalni gasilec
Hvala za odgovor.
Itak sem imel namen sam financirat, bo že.
lp
Itak sem imel namen sam financirat, bo že.
lp
Meni je izpit sofinancirala občina in pa PGD nekaj pa seveda tudi sam. Malo povprašaj na kakšni seji UO PGD. 
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!