Člani

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odg: Re: Člani

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

sašo123 napisal/-a:Nekaj me še zanima. Po zakonu o gasilstvu. Član, ki ima opravljen nadaljevali tečaj za gasilca (torej čin gasilec) nima pa opravljenega zdravniškega pregleda ni gasilec operativec (prostovoljni gasilec)? Pod kaj se ga potem vpiše v vulkan?
Ko pripravnik opravi tečaj: osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca si pridobi čin gasilec in če je že star 18 let ga organizator tečaja vpiše v Vulkan pod kategorijo prostovoljni gasilec-operativec. Seveda je pa sedaj na poveljniku, da ga čim prej pošlje na zdravniški pregled, da bo lahko tudi dejansko opravljal funkcijo operativca.
Pod rubriko prostovoljni gasilec se vpisujejo člani, ki nimajo opravljenega nobenega tečaja - torej nimajo čina.

Glede vabil pa takole:
- vabilo na občni zbor in vabilo na člansko sejo se pošlje vsem članom prostovoljnega gasilskega društva
- vabilo za sejo UO se pošlje članom UO
- vabilo na sejo operative se pošlje vsem operativnim članom
- itd
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
sašo123

Re: Člani

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Hmmm, ne vem če bi se lahko strinjal z zgoraj navedenimi trditvami. Ker za operativnega gasilca moraraš imeti izpolnjene vse pogoje, ne samo da narediš tečaj za gasilca (pridobiš čin), moraš biti prav tako psihofizično sposoben in pregledan pri pooblaščenem zdravniku, prav tako moraš imeti podpisano izjavo o vstopu v gasilsko enoto. Torej če nimaš vseh pogojev izpolnjenih ne moreš bit vpisan v Vulkan kot operativec. Vsaj tak mi je logično, kaj bo v gasilski enoti član ki ima tečaj za gasilca, ni pa zdravstveno sposoben? Lahko opravlja ostale naloge, ne more pa bit operativni gasilec. Prav tako tisti, ki dalj časa (par let) ne pridejo v gasilski dom, ter se ne udeležujejo vaj in izobraževanj, ne morejo bit operativci, logično mar ne?

lp
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odg: Člani

Odgovor Napisal/-a Dave D »

In imeti mora gasilsko kartico!! Kot to velevajo nova PPGS! :roll:
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Re: Člani

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Daš pa službeno :P
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator

Dave D napisal/-a:In imeti mora gasilsko kartico!! Kot to velevajo nova PPGS! :roll:
A mi lahko poveš, kje razen na tekmovanju rabiš gasilsko izkaznico. To je tako kakor povsod, pravila so eno - resnično stanje v društvih pa čisto nekaj drugega.
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator

Glede vpisa v Vulkan takole. Pri nas je organizator tečaja osnovnega in nadaljevalnega za gasilca gasilska zveza. torej po končanem tečaju organizator vpiše tečajnike, ki so uspešno končali usposabljanje v Vulkan. In še enkrat poudarjam, na poveljniku je, da te novo pečene gasilce takoj pošlje na zdravniški pregled. Lahko jih pošlje na pregled že med usposabljanjem.
Pravico vpisa nadaljevalnega tečaja v Vulkan ima samo orgnizator - torej gasilska zveza.

To je samo vpis v program, poveljnik, ki je odgovoren za operativno sposobnost svojih članov, pa mora poskrbeti, da bodo res vsi operativno sposobni (opravljen zdravniški pregled).

Mar to ni logično??
Uporabniški avatar
Dave D
Kontakt:

Marjetica napisal/-a:
Dave D napisal/-a:In imeti mora gasilsko kartico!! Kot to velevajo nova PPGS! :roll:
A mi lahko poveš, kje razen na tekmovanju rabiš gasilsko izkaznico. To je tako kakor povsod, pravila so eno - resnično stanje v društvih pa čisto nekaj drugega.
Hja, tako so spisali naši nadrejeni, pa amen...! Rabiš, seveda rabiš, zadaj lahko kupiš nalepke v ekonomatu za opravljene specialnosti in čine, potem pa to lahko kažeš naokoli na kakšni veselici kot FBI, da se vse svetlika in sija :wink: Hja, včasih mi je gasilska izkaznica dosti pomagala, npr., če me je ustavil policist, sem ga dal noter v izpit in še vedno je bilo tako, da me je vprašal, če sem gasilec in me je nato po krajšem rutinskem postopku spustil, oz. pogledal skozi prste... Sedaj, ko so pa te šoferske kartice, pa ne gre več. Škoda... [-o<
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Dave D napisal/-a:Sedaj, ko so pa te šoferske kartice, pa ne gre več. Škoda... [-o<
Oh tole se še da imeti skupaj, ampak je takih dobrih kolegov policistov že zelo malo.
Uporabniški avatar
Dave D
Kontakt:

RomanB napisal/-a:
Dave D napisal/-a:Sedaj, ko so pa te šoferske kartice, pa ne gre več. Škoda... [-o<
Oh tole se še da imeti skupaj, ampak je takih dobrih kolegov policistov že zelo malo.
Jaz imam kar dobre izkušnje z njimi, te ki te ustavijo... tiste mehanske, avtomatske, pa ne maram preveč... So preveč neosebni ;)
Odgovori