KDO PLAČA ČE .....
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
debela cev
Odg: KDO PLAČA ČE .....
Prvo kot prvo ne vem kaj se spet ti rfireman razburjaš če zadeva s teboj nima veze. Drugo kot drugo če si ti res policaj se malo zamisli nad tvojimi izjavami, da ne vstaviš policaju, ki te ustavlja ta pa je močna. Kaj misliš da policaj ve za kaj se gre lahko misli da si pijan, kriminalec itd..Potem se za teboj zapodi več patrulj in s tem ogrožajo še oni ostale udeležence. Mislim eni pa ste fanatiki drugega za take osebe nimam reči, da kar policaju ne ustaviš. Pa kje ti živiš kaj misliš, ko greš na intervencijo si pa nad vsemi zakoni halooo. Drugič se bom raje izrazil namesto norcev prehitri vozniki, da s tem, ne bom kaksnega užalil, ko pa po drugih temah govorite o norcih na naših cestah tam pa je vse v redu ne sam, da ne gre slučajno za nas gasilčke mi smo pa vedno nedolžni k drugim hitimo pomagati. Če pa resnica boli je pa to tvoj problem.
Debela cev,končno si jim povedal kako bi se naj obnašal na cesti.Najboljše izjave imaš in ne vem zakaj vsi tolčejo po tebi.
Tako se govori,bravo
Lp
Tako se govori,bravo
Lp
- Gasilec Rače
- Kraj: Rače
Halo vidva!? Sedaj pa poslušajta iz prve roke! V Račah je zjutraj deževalo nato se je dež spremenil v južni sneg. Na cestišču ga je bilo komaj za centimeter ali dva ko sta dva fanta( eden celo poveljnik) samo nemočno poskušala v rondoju zvoziti ovinek. zaradi zglajenega snega je to pač bilo nemogoče, pa verjemi da ni šlo za nobeno hitrost. Tretji je pristal v jarku ker se je izognil nasproti vozečemu avtu. Ob tako nastali cestni situaciji verjamem, da je včeraj, preden so cestne službe uspele zadeve ublažiti, kar nekaj vozil "letelo povprek" pa čeprav je vsak vozil po želji pripeljati se cel na cilj. Tukaj pa je bilo postavljeno vprašanje, ki ga je večina znala razbrati razen vaju debela cev in teo, kaj je storiti ob taki situaciji.
lp
ss
lp
ss
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Pozdravljeni!Tomkat napisal/-a:Rfireman, ti si bolj od stroke, daj mi razloži naslednje: Pozivnik zapiska, peljem v GD (nad omejitvijo, vendar po pameti), na poti priletim na radar, patrulja me hoče ustaviti (jaz niti pod razno ne bi ustavil), če hočejo naj pridejo za mano v GD. Ali zapis na pozivniku odvrne može v modrem, da poleg položnice za hitrost ne napišejo še neupoštevanja uradne osebe (pobeg)??? Verjetno je odvisno na kako zagnanega policista naletiš, a ne.
V prvem trenutku obstajata dve možnosti:
-da policistu pokažeš pozivnik in te le-ta spusti naprej brez kazni
-da policist ob informaciji, da si na poti v gasilski dom, še naprej vztraja pri prekršku. V tem primeru ni priporočljivo, da se prepiraš z policistom, ampak mu pustiš da opravi aktivnosti po predpisanem postopku. Na izrečeno kazen se napiše pritožba, kjer se sklicujemo na zakonske predpise ( na tem mestu jih ne bom omenjal, ker bi si jih kdo tolmačil napačno), da v primeru, ko želimo pomagati drugemo (in to pot na intervencijo sigurno je), lahko izvajamo aktivnosti, ki niso čisto v skladu z zakonodajo (vendar pod pogojem, da ni nastala dodatna škoda). Če je potrebno, se svoj prav dokaže tudi na sodišču.
Kar pa se tiče poškodovanih vozil gasilcev na poti v orodišče predlagam, da se poskusite dogovoriti z zavarovalnico, pri kateri imate zavarovana gasilska vozila. Objasnite jim primer in jih prosite za pomoč pri, vsaj delnem pokritju nastale škode. Verjamem, da boste ob primernem pristopu uspeli.
Lep dan še naprej!
Martin.
debela cev, kaj če bi se ti najprej predstavil, namesto da se skrivaš, kdo pa je rekel da ne ustaviš policistu, pa ne se ti nekaj razburjat, siver ti pa je Tomkat vse povedal, js ti pa še enkrat povem, da se zaleti nekam

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
Svetilka
Spoštovani kolegi gasilci..
V danem primeru gre zgolj za materialno škodo. Kdo je kriv, je jasno. Krivi so vozniki sami. Kdorkoli misli drugače, naj svoje iluzije sprošča kje drugje.
Sedaj pa se vprašajmo, kdo bi bil potemktakem kriv, če bi gasilci na poti na intervencijo povzročili prometno nesrečo, s smrtnim izidom?
Kakorkoliže, neglede na razmere na cesti in neglede na pozivnik, ki je napolnil gasilce z adrenalinom, posledice nosi vsak sam. Na intervencijo se je potrebno pripeljati predvsem VARNO in po pameti... Vsak posameznik, bi moral (in v večini primerov to tudi stori) prilagoditi vožnjo razmeram na cesti.
Debela cev: strinjam se s tabo!
Lep pozdrav,
Svetilka
V danem primeru gre zgolj za materialno škodo. Kdo je kriv, je jasno. Krivi so vozniki sami. Kdorkoli misli drugače, naj svoje iluzije sprošča kje drugje.
Sedaj pa se vprašajmo, kdo bi bil potemktakem kriv, če bi gasilci na poti na intervencijo povzročili prometno nesrečo, s smrtnim izidom?
Kakorkoliže, neglede na razmere na cesti in neglede na pozivnik, ki je napolnil gasilce z adrenalinom, posledice nosi vsak sam. Na intervencijo se je potrebno pripeljati predvsem VARNO in po pameti... Vsak posameznik, bi moral (in v večini primerov to tudi stori) prilagoditi vožnjo razmeram na cesti.
Debela cev: strinjam se s tabo!
Lep pozdrav,
Svetilka
Po bitki je najlažje bit general, kot sem že napisal.
p.s. debela cev ne rabiš se predstavit, sem že zvedel kdo si, pa s takimi kot si ti se js ne ukvarjam več tak da izvoli pisat kar ti srce poželi
p.s. debela cev ne rabiš se predstavit, sem že zvedel kdo si, pa s takimi kot si ti se js ne ukvarjam več tak da izvoli pisat kar ti srce poželi
-
debela cev
Rfireman še ena tvojih iluzij pa veliko uspeha pri iskanju ti želim drugače pa je tema tukaj nekaj čisto drugega.
Pomojem bo zelo tezko iztrzit povracilo skode, v nasem drustvu se je intervencijsko vozilo med intervencijo prevrnilo, pa se je celo leto vleklo poveljnika in predsednika po sodiscih, da naj vozilo nebi bilo tehnicno izpravno (a pregled je bil opravljen teden pred nesreco), ker pac nikomur ni bilo v interesu povrniti skodo, potem 2 leti kasneje smo dobili nadomestno vozilo, ki ga ni mogoce niti registrirati
toliko o ureditvi.
Sreca da ni bilo nikomur nic hujsega, pleh je pleh konec koncev, ceprav tezko prisluzen. Upajmo pa da bo v prihodnosti bolje poskrbljeno za taksne nezgode.
Sreca da ni bilo nikomur nic hujsega, pleh je pleh konec koncev, ceprav tezko prisluzen. Upajmo pa da bo v prihodnosti bolje poskrbljeno za taksne nezgode.
Prebiram tole vaše pisanje pa me zanima samo ena stvar. Koliko drugih voznikov, razen teh gasilcev pa je še odletelo iz ceste na tem mestu v tem času. Če je bilo še kaj drugih voznikov udeleženih v nesreči na tem mestu, potem je bilo dejansko nekaj narobe z cesto, če pa so bili samo ti, ki so šli na intervencijo, potem pa e jim je pač preveč mudilo in za to jim ne bo nihče povrnil škode. Mislim pa da če so poklicali policijo, da so dobili še kakšno položnico za neprimerno hitrost glede na stanje vozišča.
Vsi za enega eden za .....
-
comendatore
- Kraj: jesenice
pri nas imamo tudi nekaj takih ki ob pozivu vozijo kot utrgani do gasilskega doma, zato pa potem jaz zmeraj zamudim izvoz(priznam pa, da sem bolj počasne sorte:) )
Ne pozabi, boljše zamudit izvoz kot pa da je še ena intervencija zaradi gasilca, ki hiti v dom 
Ne bom pametoval, ker vsi vemo kako je, ko zapiska pozivnik. Adrenalin naraste, zmožnost presoje se zmanjša in potem so tukaj vsi idealni pogoji, da se zgodi kaj neprijetnega. Bi vas pa vse skupaj vprašal oziroma vam svetoval, da izmerite čas, ki ga navadno potrebujete od kraja bivanja do gasilskega doma, ko hitite na intervencijo. Potem pa ob kaki priložnosti izmerite čas, ko se normalno peljete po isti relaciji (ne bom rekel po omejitvah ampak "normalno" kar pomeni po pameti) in boste presenečeni nad rezultatom. Če živite cca. 3 kilometre ali celo manj od gasilskega doma bo razlika v času zanemarljiva-ne bo omembe vredna. Poizkusite!! Seveda, če imate do gasilskega doma 10 ali več km takrat pa se že pojavi razlika v času. Lep dan vsem pa velik varnosti na cesti in ob intervencijah.
BITI "DOBER PROSTOVOLJNI GASILEC" JE POLNA ZAPOSLITEV!!!
Pozdravljeni!
Kar se tiče same škode in odgovornosti, pač zanjo odgovarja vsak voznik sam! Čeprav nas vse preplavi adrenalin, je treba vseeno razmišlajti z glavo. Saj se tudi v ogenj ne kr zapodiš ko zizni čoli ven iz štale. Je to tudi naloga vodstva da svoje gasilce "vzgaja" kako se je treba obnašati ko zapiska pozivnik, voziti na intervencijo,...
Pa še vedno se lahko kljub vsemu in vsej pazljivosti navkljub pripeti kakšna nesreča (resnici v oči, vsak se pelje vsaj malo hitreje na interv. kot pa bi se v trgovino).
Tudi mi smo že imeli kak tak primer ( celo isti večer kot pa vi (Rače)).
Kot sem že omenil glede materialne škode in odgovornosti je pač voznik kriv sam(na srečo nihče poškodovan), pa da ne bo spet kdo ugibal in pametoval kako in kaj, naj povem da je bil na cesti sam led.
Smo pa bili "soborci" malo solidarni, vsak je malo prispeval in tako smo našemu članu vsaj materialno pomagali pokriti škodo in pa seveda kazen, ki jo je dobil.
Kar se tiče same škode in odgovornosti, pač zanjo odgovarja vsak voznik sam! Čeprav nas vse preplavi adrenalin, je treba vseeno razmišlajti z glavo. Saj se tudi v ogenj ne kr zapodiš ko zizni čoli ven iz štale. Je to tudi naloga vodstva da svoje gasilce "vzgaja" kako se je treba obnašati ko zapiska pozivnik, voziti na intervencijo,...
Pa še vedno se lahko kljub vsemu in vsej pazljivosti navkljub pripeti kakšna nesreča (resnici v oči, vsak se pelje vsaj malo hitreje na interv. kot pa bi se v trgovino).
Tudi mi smo že imeli kak tak primer ( celo isti večer kot pa vi (Rače)).
Kot sem že omenil glede materialne škode in odgovornosti je pač voznik kriv sam(na srečo nihče poškodovan), pa da ne bo spet kdo ugibal in pametoval kako in kaj, naj povem da je bil na cesti sam led.
Smo pa bili "soborci" malo solidarni, vsak je malo prispeval in tako smo našemu članu vsaj materialno pomagali pokriti škodo in pa seveda kazen, ki jo je dobil.
Fantje, po pameti!