Pager Swipssphone DE506

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
b4d

Re: Pager Swipssphone DE506

Odgovor Napisal/-a b4d »

Lado: direkt iz zvočnika postaje, vsaj kar sem prebral po internetu ni mogoče, ker je signal potem že spremenjen, pravijo da je potrebno zacinit direkt na izhod sprejemnika, pred kondenzatorji in demodulatorjem (FM na navadni postaji). Sprejema pa signal vsaka, pac prepricati se moramo, da ga le-ta ne spreminja na poti do racunalnika/dekoderja.

LP
polo98

Odg: Re: Pager Swipssphone DE506

Odgovor Napisal/-a polo98 »

b4d napisal/-a:Lado: direkt iz zvočnika postaje, vsaj kar sem prebral po internetu ni mogoče, ker je signal potem že spremenjen, pravijo da je potrebno zacinit direkt na izhod sprejemnika, pred kondenzatorji in demodulatorjem (FM na navadni postaji). Sprejema pa signal vsaka, pac prepricati se moramo, da ga le-ta ne spreminja na poti do racunalnika/dekoderja.

LP
Ja pa je mogoče, vsaj iz moje ročne postaje Kenwood Th 28E. Je pa res, da z drugimi postajami pa tega še nisem sprobal. Eh pa bi lahko, bom ob priliki ko bom imel več časa.
Za sprejem teh sporočil so pa še potrebne nastavitve samega programa in malo igranja z zvočno kartico.

L.p
Uporabniški avatar
scorpz
GE: Slovenske Konjice
Kraj: Slovenske Konjice
Kontakt:

Odg: Pager Swipssphone DE506

Odgovor Napisal/-a scorpz »

Za branje sporočil iz pozivnika najprej potrebuješ adapter ter pozivnik, ki pošilja sporočila na serijski vhod v računalnik (COM-1) ter potem še program, ki ti bere sporočila in dela z njimi kar si pač želiš.
Ne igraj se z ognjem,
če nočeš, da se on igra s teboj.
polo98

scorpz napisal/-a:Za branje sporočil iz pozivnika najprej potrebuješ adapter ter pozivnik, ki pošilja sporočila na serijski vhod v računalnik (COM-1) ter potem še program, ki ti bere sporočila in dela z njimi kar si pač želiš.
Ti si me pa sedaj nasmejal :lol:
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

polo98 napisal/-a:
scorpz napisal/-a:Za branje sporočil iz pozivnika najprej potrebuješ adapter ter pozivnik, ki pošilja sporočila na serijski vhod v računalnik (COM-1) ter potem še program, ki ti bere sporočila in dela z njimi kar si pač želiš.
Ti si me pa sedaj nasmejal :lol:
Če se smeješ besedi adapter, potem te nekako razumem. Ostalo je pa tudi nekako res :)

LP
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
scorpz
Kontakt:

Ne vem no lih kaj je smešno, nam deluje brez težav na DE925...
Ne igraj se z ognjem,
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Pozdarv!

Scorpz: A lahko malo bolj podrobno napišeš kako to vse skupaj deluje. Če prav razumem imate sprejemnik DE 925 (kakšen sprejemnik je to - pozivnik ali scanner???) potem neki adapter, ki je priklopljen na DE925, ter potem iz adapterja priključeno na osebni računalnik.
Zanima me kakšen je ta adapter (lahko prilepiš kakšno sliko) in kateri program potem uporabljate za branje in obdelavo sporočil.

Hvala in lep pozdrav!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Tukaj se bom tudi jaz priključil - k branju, ker me zanima... ;)
Uporabniški avatar
scorpz
Kontakt:

DE925 pozivnik (ki, ga lahko tudi operativec nosi, pač malo novejši) ter vmesnik za pozivnik, da ga priključiš na pc (serijska povezava RS232 aka COM-1 deluje tudi če maš slučajno pretvornik USB->COM-1 povezava še vedno brez problema deluje) in potem izdelan program, da nam bere sporočila iz pozivnika ter jih sporoča na računalnik, kjer jih obdelamo pač tak kot želimo v društvu.
Ne igraj se z ognjem,
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Ali ima kdo navodila za pozivnik DE 925?
Malo izven teme.
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Pozdrav!

Scorpz: Hvala za obrazložitev. Sedaj razumem kako to deluje. Me pa zanima malo bolj konkretno kak kakšen vmesnik uporabljate, se da dobiti kakšen link ali slikco tega vmesnika (pozivnik - računalnik). Še vprašanje glede programa za branje sporočil - uporabljate mogoče Hyper Terminal, ki je že ištaliran v Windowsih ali kakšnega drugega?

LP
polo98

scorpz napisal/-a:Ne vem no lih kaj je smešno, nam deluje brez težav na DE925...
A potem lahko spremljate tudi pozive, ki jih RCO pošilja tudi drugim PGD društvom(čeprav vas ni nihče aktiviral), recimo v celotni ali pa še mogoče v sosednji regiji? Recimo (LJ, CE)?
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

polo98 napisal/-a:A potem lahko spremljate tudi pozive, ki jih RCO pošilja tudi drugim PGD društvom(čeprav vas ni nihče aktiviral), recimo v celotni ali pa še mogoče v sosednji regiji? Recimo (LJ, CE)?
Spremljajo lahko samo tista sporočila, ki prispejo na pozivnik. Katera sporočila prispejo na pozivnik, pa je določil tisti, ki jih je programiral. Predvidevam da je to storil pristojni na ReCo. Vsaj tako je v naših koncih.

LP
NA POMOČ!!!
polo98

Godec A. napisal/-a:
polo98 napisal/-a:A potem lahko spremljate tudi pozive, ki jih RCO pošilja tudi drugim PGD društvom(čeprav vas ni nihče aktiviral), recimo v celotni ali pa še mogoče v sosednji regiji? Recimo (LJ, CE)?
Spremljajo lahko samo tista sporočila, ki prispejo na pozivnik. Katera sporočila prispejo na pozivnik, pa je določil tisti, ki jih je programiral. Predvidevam da je to storil pristojni na ReCo. Vsaj tako je v naših koncih.

LP
No, saj sem vedel, da se nismo prav razumeli.

Če pa radijsko postajo povežete z računalnikom, pa sprejemaš vsa ta sporočila, tudi od drugih društev :D Če ste na dobri lokaciji, lahko sprejemate sporočila tudi iz več regij (RCO-jev)
Zdaj razumete?

L.p
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

več regij ? računaj da v vsaki regiji se uporablja več različnih ZARE kanalov, zej bi pa ti še mel več regij skup. Hm ja , kamot , sam kupi ti 10 kanalno (vse moreš poslušat simultano) radijsko postajo, ki se da računalniško sprogramirat , potem pa jo namontiraj na 200m stolp da bo to vse lovilo :lol: :wink:

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odgovori