Matej Z. napisal/-a:Pred seboj imam dva pozivnika.
Pozivnik DE 506
Pozivnik DE 900 Zanima me kateri bolje lovi signal?Na modelu DE 900 (novejši) je izrisana antena ki nakazuje da pozivnik nima signala, medtem ko na pozivniku DE 506 (starejši) ta antena ni izrisana, kar pomeni da pozivnik ima signal. Oba pozivnika sta eden zrave drugega.
Povejte vaše izkušnje.
Morda še to
Če imaš pozivnik za pasom telo deluje kod antena boljši sprejem
Je pa odvisen sprejem tudi od polnosti baterije
Tine Žen hvala za informacije. Sem pa med tem časom že uspel "sfrizirati" baterije, ki so za polnjenje. Baterije so GP 2700 mAh, vendar je bila v začetku kriza zato ker so zdržale malo časa glede na njihovo kapaciteto potem pa, ko sem jih nekajkrat napolnil in izpraznil, zgleda, da so prišle v svojo "formo". Sedaj mi v pozivniku baterija drži že skoraj dva meseca pa še nič ne kaže, da bi se spraznila.
Bom pa preveril še praktično tvoja opozorila na pozivniku tako, da bo vse po PS-su.
Mene pa zanima, če kdo ve, kje se servisirajo pozivniki Swissphone DE506. Nekje sem slišal, da naj bi bila firma nekje v Stegnah (LJ).
Pozivnik mi je namreč po nesreči padel na tla in mi je počla vrhnja plastična šipca in se mi ne da sedaj prijavljat v društvu kot poškodbo pozivnika itd. Bi kar sam skočil po tisto šipco pa verjetno tudi astronomsko draga ni, ampak ne vem kej bi jo dobil
Ladek napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve, kje se servisirajo pozivniki Swissphone DE506. Nekje sem slišal, da naj bi bila firma nekje v Stegnah (LJ).
Pozivnik mi je namreč po nesreči padel na tla in mi je počla vrhnja plastična šipca in se mi ne da sedaj prijavljat v društvu kot poškodbo pozivnika itd. Bi kar sam skočil po tisto šipco pa verjetno tudi astronomsko draga ni, ampak ne vem kej bi jo dobil
Ne, ni hiba, ampak je namenoma tako. Strežnik najbolj obremenjujejo prav iskanja in če se že on trudi, se lahko tudi uporabnik toliko potrudi, da se registrira. Lahko pa uporabiš tudi Najdi.si ali pa Google in boš tudi tam našel rezultate z našega foruma.
Pozivnik DE 506
Pozivnik DE 900 Zanima me kateri bolje lovi signal?Na modelu DE 900 (novejši) je izrisana antena ki nakazuje da pozivnik nima signala, medtem ko na pozivniku DE 506 (starejši) ta antena ni izrisana, kar pomeni da pozivnik ima signal. Oba pozivnika sta eden zrave drugega.
Povejte vaše izkušnje.
Če boš imel dva pozivnika eden zraven drugega, se bo po vsej verjetnosti zgodilo, da bo piskal oz. sprejel poziv samo eden.
Smo testirali enkrat in sta oba sprejela poziv šele, ko sta bila vsaj pol metra narazen.
( Vem , malo je čudno, ampak tudi mi nismo razumeli )
Pri starih pozivnikih je prikazana antena na desni strani ekrana pomenila, da ni signala! Pri novem pozivniku pa je ta antena narisana takoj desno od indikatorja kapacitivnosti baterije. Ali mogoče kdo ve ali anteni na obeh pozivnikih pomenita isto? Torej, da pozivnik nima signala?
Ali ima mogoče kdo navodila za DE900, na forumu oz med prenosi je samo za DE506?
Pozivnik DE 506
Povejte vaše izkušnje.
Če boš imel dva pozivnika eden zraven drugega, se bo po vsej verjetnosti zgodilo, da bo piskal oz. sprejel poziv samo eden.
Smo testirali enkrat in sta oba sprejela poziv šele, ko sta bila vsaj pol metra narazen.
( Vem , malo je čudno, ampak tudi mi nismo razumeli )
Skoraj nikoli se mi ni zgodilo, da ne bi svetila ta antena! PA v 99,99% primerov sem takoj dobil poziv. Cca 30-40 pozivov letno v 5 letih za pozivnik de506.
Pozivnik de900 je tudi podoben, vendar se mi zdi da bolj občutljiv na slabo baterijo (2x mi ni piskal ampak se mi je ugasnil ob pozivu). Tudi sedaj mi sveti znak za anteno pa na tem mestu vedno dobim signal ob pozivu takoj.
Ne mučite se z znakom antene na pozivnikov, saj nima nobenega vpliva na sprejem signala oz.sporočila.
Pozivnik namreč ne sprejema stalnega signala - kot npr. GSM, dobi samo signal, ko se odda sporočilo zanj.