Program za risanje vaj?
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Program za risanje vaj?
Ali mogoče kdo ve za kakšen program, ki bi bil namenjen risanju gasilskih taktičnih map? Ki bi se ga dalo uporabiti za načrtovanje vaj ali pa za skice po intervenciji. In ali ima kdo stencil za Visio z takimi ali podobnimi simboli?
Hvala.
LP, Blaž
Hvala.
LP, Blaž
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Za enkrat je se vedno zakon ACAD. Ce ga obvladas, ti daje veliko moznosti za izris raznih situacij in postavitev na intervencijah in takticnih vajah.
Jaz ga uporabljam v sluzbi in za 2D projrktiranje, kar pride prav nam gasilcem je zadeva narisana v ACAD-u dobra in funkcionalna.
L.P.
Jaz ga uporabljam v sluzbi in za 2D projrktiranje, kar pride prav nam gasilcem je zadeva narisana v ACAD-u dobra in funkcionalna.
L.P.
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Skice je možno ristati z različnimi programi. Sam uporabljam ACAD in včasih VISIO.
Pri obeh programih je možno dodajati simbole, vozila in podobno.
Verjetno vsak riše s programom, ki ga vsaj delno obvlada ter je težko pričeti z novim. Bolj problematično pa se mi zdi to, da ni na razpolago simbolov s področja zaščite in reševanja, ki se uporabljajo pri nas. Tukaj ne mislim tistih simbolov, ki so namenjeni samo gasilcem (gasilnik, zidni hidrant itd) ampak tudi tiste, ki so pri nas predpisani za izdelavo taktičnih načrtov na področju zaščite in reševanja. Pred leti sem sicer težil za te simbole na usposabljanju članov štaba CZ, pa so bili dostopni samo v Wordu. Za resen program takšnih ne moreš uporabiti,
Pri obeh programih je možno dodajati simbole, vozila in podobno.
Verjetno vsak riše s programom, ki ga vsaj delno obvlada ter je težko pričeti z novim. Bolj problematično pa se mi zdi to, da ni na razpolago simbolov s področja zaščite in reševanja, ki se uporabljajo pri nas. Tukaj ne mislim tistih simbolov, ki so namenjeni samo gasilcem (gasilnik, zidni hidrant itd) ampak tudi tiste, ki so pri nas predpisani za izdelavo taktičnih načrtov na področju zaščite in reševanja. Pred leti sem sicer težil za te simbole na usposabljanju članov štaba CZ, pa so bili dostopni samo v Wordu. Za resen program takšnih ne moreš uporabiti,
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt: