Predlogi za izboljšanje Vulkana

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Matej 9

Predlogi za izboljšanje Vulkana

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Živjo,

Temo sem odprl, ker opažam, da smo velikokrat naleteli na kašen problem pri npr. vnašanju opreme v Vulkan. Velikokrat je tudi padel kakšen primeren predlog ali je nekdo opazil pomanjklivost in podobno. Predlagam, da bi tukaj zbrane predloge posredovali naprej na Logos ali GZS.

LP Matej
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabniški avatar
Matej 9

No, da kar začnem...

Mislim, da bi bilo zelo koristno, če bi Vulkan omogočal poizvedbe za opremo po vseh vezanih sredstvih (tako OS, kot tudi DI). Enako bi bilo tudi za pregled člana in opreme vezane nanj.

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

medo

Odgovor Napisal/-a medo »

-EMŠO je še vedno aktualen, kdor dela z vulkanom itak mora podpisati izjavo o varovanju osebnih podatkov!
-Naslov delodajalca.
-Za pionirje in mladino bi lahko bil posebaj obrazec. Npr. namesto vozniškega izpita bi lahko vnašali mobi številko staršev.
Jaz vse to sedaj pišem pod opombe, čeprav EMŠO naj ne bi smel.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pa še tiste EMŠO-je naj nam vrnejo, ki so že bili vpisani. :x Za izpolnjevanje obrazcev za zavarovanje gasilcev je namreč EMŠO potreben in zdaj spet vsi pisano gledajo, ko je treba od vseh članov še enkrat dobiti podatke, ki so že bili vpisani v Vulkan in za katere so tudi dali soglasje za hrambo.
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

Pa v izpisu kartice osnovnega sredstva so tipkarske napake.
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Tudi jazt imam par predlogov:

- tudi mene zelo moti, da pri opremi ni pregledov po DI

- testiranja za nekatere tečeje še vedno niso pravilno postavljene, tu imam v mislih tečaj za vodjo enot (ni pogoja za "preskakovanje") in tečaj za člane višjih pov. (manjka pogoj za oprvaljen tečaj za pov. društva izmed enih od pogojev)

- lepo bi bilo, če bi bila poleg vsakega člana tudi slikca, glede na to da smo morali naše slike posredovati pri izdaji kartice (jazt imam to interno narejeno v Acessu)

- pri prijavljanu na tečaj, bi bilo dobro, če bi obstajala možnost, če bi lahko več članov hkrati prijavil na isti tečaj (npr. stestiraš, pokljukaš, prijaviš)

- na višjem nivoju (na nivoju GZ), bi bilo dobro če bi se dalo prijave na tečaj filtrirtati tudi glede na društvo ne samo na tečaj

Toliko sem se jih spomnil na hitro, če se spomnim še kakšnega predloga, ga napišem.

Sicer sem pa večino zgornjih predlogov ža podal ga. Pirševi in g. Tepini na tečaju za informatika, vendar od takrat še vedno nič, pa je že več kot leto od tega!!!

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: Predlogi za izboljšanje Vulkana

Odgovor Napisal/-a Franci »

Zanima me zakaj na GZS tako komplicirajo s problemom kaj so osnovna sredstva in kaj drobni inventar?
Sedaj odpreš eno ali drugo ti ponudi program obakrat iste stvari za vnos, zakaj pane bi kovnašaš osnovna sredstva imel ponujenih samo OS, ko pa vpisuješ DI pa samo drobni inventar pa basta zadeva rešena :roll:
Uporabniški avatar
Matej 9

Re: Predlogi za izboljšanje Vulkana

Franci napisal/-a:Zanima me zakaj na GZS tako komplicirajo s problemom kaj so osnovna sredstva in kaj drobni inventar?
Sedaj odpreš eno ali drugo ti ponudi program obakrat iste stvari za vnos, zakaj pane bi kovnašaš osnovna sredstva imel ponujenih samo OS, ko pa vpisuješ DI pa samo drobni inventar pa basta zadeva rešena :roll:
hmmm... Tudi sam sem se velikokrat vprašal to... Preprosto ločiti šifrant osnovnih sredstev in drobnega inventarja. Mislim, da je razlog v tem, ker tudi sami ne znaj(m)o potegniti meje med OS in DI. Po računovodskem vidiku obstaja ena delitev, po tehnični plati spet druga, nekdo si to razlaga spet po svoje....

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :)

če bi želeli, bi lahko to že zdavnaj uredili... tako jim pa očitno ni v interesu... napake se pojavljajo že od nekdaj ne od včeraj... problema zaradi financ tukaj ni...

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabniški avatar
Matej 9

Aja, še ena stvar, ki me je zmotila...

Naša GZ je praznovala obletnico, in ko smo hoteli predlagati člane za odlikovanja, smo ugotovili, da ne gre...

Nivo GZ nima pravic predlagati člane za odlikovanja niti jih prijaviti na tečaj.

Mislim, da bi bilo to nujno potrebno, saj so nekateri člani bolj aktivni na GZ in manj v svojem društvu, poleg tega pa lahko tudi zveza izrazi potrebo po izobraževanju članov.

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Matej 9 napisal/-a:Aja, še ena stvar, ki me je zmotila...

Naša GZ je praznovala obletnico, in ko smo hoteli predlagati člane za odlikovanja, smo ugotovili, da ne gre...

Nivo GZ nima pravic predlagati člane za odlikovanja niti jih prijaviti na tečaj.

Mislim, da bi bilo to nujno potrebno, saj so nekateri člani bolj aktivni na GZ in manj v svojem društvu, poleg tega pa lahko tudi zveza izrazi potrebo po izobraževanju članov.

LP M.
Po moje je pa prav, da je tako kot je, saj če hoče npr. GZ podeliti določeno prizanje članu, ki je bolj prizadeven na nivoju GZ se to pač sporoči mat. društvu in ta sporovede prijavo. Saj koliko pa je priznanj , ki jih podeljuje društvo, bore malo (razne zahvale itd)!

Kar se pa tiče izobraževanje, je pa tako, da mi moral biti nejvečji interes za izobraževanje ravno v društvu, če iz tega kaj potegne še zveza pa toliko bolje!!!

Pa še to, takšna rešitev je zato, ker na nivoju GZ ni članov, saj so "člani" GZ društva :idea: :idea:

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Matej 9

gapi napisal/-a:Po moje je pa prav, da je tako kot je, saj če hoče npr. GZ podeliti določeno prizanje članu, ki je bolj prizadeven na nivoju GZ se to pač sporoči mat. društvu in ta sporovede prijavo. Saj koliko pa je priznanj , ki jih podeljuje društvo, bore malo (razne zahvale itd)!
Ja, v redu, tudi ena rešitev, ampak sam ne vidim razloga, zakaj pa zveza ne bi mogla biti predlagatelj za odlikovanje. Sam poznam kar nekaj ljudi, ki so zelo aktivni v zvezi in manj v društvu. Poleg tega pa ima GZ svojo komisijo za odlikovanja, ki na osnovi preteklega dela člana na zvezi. Torej je predlagatelj GZ in mislim, da bi bilo prav, da ima ta tudi pravico predlagati. S tem bi se tudi izognili komunikacijskim oviram med GZ in PGD.
gapi napisal/-a:Kar se pa tiče izobraževanje, je pa tako, da mi moral biti nejvečji interes za izobraževanje ravno v društvu, če iz tega kaj potegne še zveza pa toliko bolje!!!
Se strinjam s tabo! In to je v Vulkanu sistemsko podprto. Ima pa tudi zveza potrebe za izobraževanja. Potreba po tečaju za člana višjih poveljstev, višjega strokovnega svetovalca, predavatelja... itd izhaja ravno iz zveze. Na nivoju društva mislim, da je to bolj samoiniciativno.

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Matej 9 napisal/-a:Aja, še ena stvar, ki me je zmotila...

LP M.
Do tega pa ne sme priti, ker pol bodo spet sami sebe predlagali in potem bi bilo brezveze da sploh imamo kake omejitve. Sem mnenja naj kar tako ostane kot je.
rudi
Kraj: Lj. - Črnuče

Izboljsati Vulkan?

Odgovor Napisal/-a rudi »

Mission imposible.

Najbolje bi bilo vse stran vržt in na novo napisat. Pa ne Logos s katerim imamo težave pri obeh programih ampak en sistematični programer. Še bolje bi bilo če bi bil tist programer Gasilec.

Trenutno stanje Vulkana je na psu, uporabniški vmesnik je USER UN-Friendly, zahtevnost vnosa podatkov prezakomplicirana.

Ker pa je GZS za obstoješe stanje plačala nekaj mio SIT ne bomo mogli veliko narediti.

GZS se je zadeve lotila po kmečko na horuk in posledično zelo površno. Najprej bi morali narediti celoten šifrant, ga do potankosti pregledati in definirati in vsekakor zraven dati tudi opis, znamko najbolje pa celo sliko.

Kako naj vnašalec ve kaj in kako če nima pojma kaj si je pisalec šifranta zamislil. Vso opremo v šifrantu pa bi bilo treba tipizirati, da se ve kaj je ustrezno in kaj ne.

Naj ne tarnajo, da pišejo zadeve neoperativci, ki najbolje ne poznajo opreme. Pri nas delajo to operativci z večletnimi izkušnjami in poznajo vso opremo v detajle se pa tudi sam sprašujem kaj spada pod kaj, saj so definicije v šifrantu kar nekaj.
Lep pozdrav

Rudi
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Kolikor denarja toliko muzike. Ne gre vse valiti na Logos. Lahko jim očitamo sistemske napake, npr. da aplikacija ne uporablja standardov in je prirejena za IE, za kakšno drugo stvar je pa treba najprej pogledati, kdo je bil za kaj odgovoren. Na GZS je ustanovljena komisija za Informatiko, ki pa deluje tako tako. Čeprav ne morem soditi dela posameznih članov, pa lahko rezultate, s katerimi se komisija ne more pohvaliti.
Odgovori