SPIN

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

SPIN

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Temo sem odprl z namenom, da malo izmenjamo izkušnje glede izpolnjevanja poročil po intervenciji. Čreprav je zakonodaja in podzakonski akti dokaj jasno napisana pa se dogajajo sila različne, da ne rečem čudne stvari okrog izpolnjevanja teh poročil iz strani gasilcev- vodij intervencij.

Opažam, da ponekod niti ne vedo kdaj se spin odpre in kdaj ne. Opažam, da ponekod pišejo poročila gasilci ki že imajo dostop do SPINA , čeprav niso bili na intervenciji itd... Kaj je z zaostanki pri izpolnjevanju ? Koliko intervencij sploh nikoli ni zaključeno ? itd...

RECO nam je dolžan odpreti spin za skoraj vse kar ni usluga ! Drži ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: SPIN

Odgovor Napisal/-a Franci »

Sicer, ne vem kakšne čudne stvari bi se dogajale okrog tega :? .
Za naše društvo ponavadi, kar jaz izpolnjujem poročila. Seveda če nisem bil vodja intervencije
ali pa me sploh ni bilo na požaru pa to nalogo opraviva skupaj z vodjo intervencije.

Pri nas pa se ponavadi zgodi problemček pri sodelovanju več enot na intervenciji, ko se kakšen od
sodelujočih sploh ne logira v Spinu in izpolni svojih podatkov (sicer minimalnih), sicer je intervencija po sedmih dneh od odprtja
zaključena v Spinu, v Vulkanu pa ostane kljub izpolnitvi samo shranjena ne pa zaključena.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odg: Re: SPIN

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Franci napisal/-a:Sicer, ne vem kakšne čudne stvari bi se dogajale okrog tega :? .
Za naše društvo ponavadi, kar jaz izpolnjujem poročila.
Si že kar sam navedel, v čem je poanta. Ti jih sicer izpolnjuješ skupaj z vodjo intervencije. V redu. Toda, čigav podpis je na koncu. Če je od tistega, ki je dejansko vodil intervencijo, OK. Če pa je tvoj, pa to nikakor ni OK. In na to je hotel Oskar opozoriti (vsaj mislim [-o< ).

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odg: Re: SPIN

Odgovor Napisal/-a Franci »

Podpis na koncu je od vodje intervencije. 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odg: SPIN

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Imam vpogled v poročila SPIN celotne zveze in Oskar ima kar prav, ko pravi, da se dogajajo vse vrste stvari.
Podpis na koncu je od "vodje intervencije", tistega, ki se je prijavil in poročilo izpolnil. Tudi, če ga je izpolnil v sodelovanju z "dejanskim vodjo". Nekatera društva že par let na intervencijah vodi en sam človek.

Poročilo je nek profesionalen izdelek nekoga, ki mu gasilerija ni samo hobi. Tu pa včasih opažam informacije podane slovnično na nivoju 2. razreda OŠ. Tudi slog je ponekod zanimiv, ko v poročilu vodja opisuje kako so se njegovi gasilci počutili (bili presenečeni, ...), ko so počeli kakšno stvar. :) So tudi poročila, ki so do skrajnosti skromna s podatki. Obveščeni, izvozili, in opravili.

Kdaj pa ReCO odpre SPIN je pa stvar centra, operativca, in vremena :)

Nekateri takoj za vsako "malenkost", če jih le obvestiš na korekten način, sodelujejo, nekateri nočejo odpreti uradnega dogodka tudi ko te na pomoč pokliče druga gasilska enota (izven našega območja delovanja).

Kolikor mi je pa znano je naše zaključevanje poročil le del celotnega poročila o intervenciji (manj kot polovica). Kdo pa kasneje sploh bere ta poročila in kje se "uporabljajo"?
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

Kvadratkie, ki jih odklukaš, so za statistiko, ki se generira avtomatsko.
Kar pa se napiše, pa pomoje ne bere nobeden. Morda edino po kaki zahtevnejši intervenciji, kjer sledi še kaka širša analiza.
A. Suban
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Da je pa SPIN "počakal" se mi pa zdi neverjetno... Še ni bilo take obremenitve?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odg: SPIN

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Počepnil je že včeraj ob takem času... :(

Prikaz dogodkov
8.11.2012 14:06
Zaradi optimizacije velikega števila dogodkov, žal prikaz še ni mogoč.
Odgovori