Aplikacija SPIN
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Kot je bilo nam predstavljeno na tečaju za Informatiko na Igu dne 29.01.2005 se naj bi rok za začetek uporabe aplikacije s strani poklicnih enot in enot s koncesijo prestavil na verjetno 15.02.2005 zaradi pripomb na obliko poročila oz. usklajevanja obrazcev, na kar so dali pripombe pri ZPGS.
Je pa res, da je zadeva časovno kar precej navita, vsaj zdaj na začetku in bomo šele konec leta verjetno lahko rekli, da SPIN deluje. Vendar bodimo optimisti, do 01.06.2005, ko naj bi vsi ostali začeli vnašati poročila je še kar nekaj časa, da popravijo aplikacijo, tako da bo večina zadovoljna.
Je pa res, da je zadeva časovno kar precej navita, vsaj zdaj na začetku in bomo šele konec leta verjetno lahko rekli, da SPIN deluje. Vendar bodimo optimisti, do 01.06.2005, ko naj bi vsi ostali začeli vnašati poročila je še kar nekaj časa, da popravijo aplikacijo, tako da bo večina zadovoljna.
LP
Miha
Miha
Darko in Martina. Res je prišel dopis z GZS z datumi, ki jih navaja Martina, vendar je realnost takšna, da so imeli na združenju poklicnih gasilcev pripombe na obliko obrazcev in zaradi uskladitev zahtev z aplikacijo je prišlo do zamika datuma, vsaj tako nam je na Igu pojasnil g. Tepina.
Drugače pa na strani ZPGS piše, da bodo obrazci usklajeni predvidoma do 10.02.2005, potem bomo pa videli kako in kaj.
Drugače pa na strani ZPGS piše, da bodo obrazci usklajeni predvidoma do 10.02.2005, potem bomo pa videli kako in kaj.
LP
Miha
Miha
kljub temu da je bilo kar nekaj vroče krvi in to tudi s strani poklicnih gasilcev, bomo kmalu verjetno v večini hvalili spin. vodja intervencije izpolni le podatke o enoti ali enotah, porabi sredstev ter nekaj drugih podatkov. osnovni podatki o intervenciji so vnešeni in jih ni mogoče popravljat.
ob vstopu je sicer stran za prijavo kjer v okenca vnesete gesla. staro geslo pomeni geslo, ki ste ga dobili, novo pa si izberete.
bo pa za marsikoga nastopil trenutek resnice, ko bo analiziral čase od prijave dalje in bo izdelal gantogram.
printal poročila še nisem, tako da bomo v kratkem videli tudi kakšen bo izpis.
darko
ob vstopu je sicer stran za prijavo kjer v okenca vnesete gesla. staro geslo pomeni geslo, ki ste ga dobili, novo pa si izberete.
bo pa za marsikoga nastopil trenutek resnice, ko bo analiziral čase od prijave dalje in bo izdelal gantogram.
printal poročila še nisem, tako da bomo v kratkem videli tudi kakšen bo izpis.
darko
-
Čudežna svetilka
-
Primožter
Imel sem podoben primer, ko mi ni izpisovalo poročila na papir, nato sem poskusil izklopiti požarni zid in stvar deluje. Sicer uporabjam NIS 2004 in sedaj ko požarni zid izklopim stvar čisto lepo izpiše.
Moram pa reči, da je zelo uporabna stvar, ko napišeš nekaj poročil je stvar čisto preprosta.
lp ternik p.
Moram pa reči, da je zelo uporabna stvar, ko napišeš nekaj poročil je stvar čisto preprosta.
lp ternik p.
-
jankoc
SPIN
Ravno zato sem izpostavil problem, ker nam neka UZR pred nas postavlja vedno nove zahteve, GZS in ostalim pa, ko da to nič nič mar. Gre za odnos.Imam občutek da imamo gasilci vedno posluh za novitete, vendar ali ne bi bilo prav, da bi aplikacijo najprej spoznali, šele potem bi nam UZR lahko zavračala naša požarna poročila. Vsi tile diletanti na tamkajšnji upravi se mi zdijo preponosni, da bi se spustili na našo raven, predvsem pa so zelo veliki birokrati. Dopis, ki smo ga prejeli od njih zveni kot čista grožnja, po drugi strani pa ti dajo vedeti, da če ne veš kaj je SPIN si popolni bedak.