Grafični prikaz trenutnih dogodkov
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Grafični prikaz trenutnih dogodkov
0,7 hektarja 
02.03.2012 13:32
Požari v naravi oziroma na prostem - požari na travniških površinah
Ob 13.32 je zagorelo ob železniški progi Divača-Dolnje Ležeče v občini Divača. Požar, ki je zajel približno 45-55 ha suhe travnate površine ob progi, so gasili gasilci PGD Senožeče, ZGRS Sežana, PGD Divača, PGD Sežana, PGD Povir, PGD Lokev in PGD Materija.
--------
seko: koliko pa je to kvadratov?
lp
Požari v naravi oziroma na prostem - požari na travniških površinah
Ob 13.32 je zagorelo ob železniški progi Divača-Dolnje Ležeče v občini Divača. Požar, ki je zajel približno 45-55 ha suhe travnate površine ob progi, so gasili gasilci PGD Senožeče, ZGRS Sežana, PGD Divača, PGD Sežana, PGD Povir, PGD Lokev in PGD Materija.
--------
seko: koliko pa je to kvadratov?
lp
A. Suban
pi*** ... malo sem se vštel, nevem kak sem jaz razmišlo da je 7000m2 - 7km krat 7 km hehe
, se opravičujem!
Odg: Grafični prikaz trenutnih dogodkov
Tudi meni ne prikaže. 
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
sedaj kaže čisto normalno. Še malo preveč je vsega!
Lp
Lp
-
gasilec666
kako RECO KR odpira pa zaključuje dogodke je pač njihova stvar pa oni že vejo zakaj je tako kot je. Zmotil me je tist tvoj "baje je počasen". Ja, sem gasilec iz tega območja in ti lahko povem iz prve roke da je sodelovanje med RECO in ostalimi enotami v sistemu čist BP,tko ko mora bit.robson napisal/-a:Evo Gasilec 666 - pogledam na grafični prikaz - RECO Kranj spet vodi po številu dogodkov ampak nezaključenih že več kot dva dni - nimajo časa. Ustvarjajo pa vtis da so najbolj pomembni po številu v SLO. Da ne bi človek sploh omenjal reševanja iz raznih dvigal idr nepomembnih zadev. 666 je pa sigurn gasilec iz tega območja...
-
robson
Nisem nič govoru o sodelovanju med ReCO Kranj in gasilci je pač tako kakršno je.
Slišu sem pa, da operativci ne smejo zaključevati dogodkov ampak je to v pristojnosti vodje - zgleda da so neki zelenci?!
Slišu sem pa, da operativci ne smejo zaključevati dogodkov ampak je to v pristojnosti vodje - zgleda da so neki zelenci?!
saj dogodkov nikjer ne zaklučujejo operativci
Vijolčno sveti se nebo !
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Aja?mali_tona napisal/-a:saj dogodkov nikjer ne zaklučujejo operativci
Fantje dajte se raje za svoje delo in obveznosti brigat, pa vam bo zelo dobro šlo in brez odvečnih skrbi boste...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Morda bi bilo bolje napisat na ta forum kako poteka delo okrog izpolnjevan poročil ?
Mladi gasilsci tega namreč ne morejo izvedet na osnoven in nadaljevalnem tečaju ker jim tega v večini ne povedo.
1. prijava na 112 da gori vrtna lopa: Ko operativec v 112 opravi vse potrebno z aktiviranjem in obveščanjem in na terenu poteka intervencija odpre Poročilo - SPIN
2. ko je intervencija zaključena, poda vodja intervencije vse potrebne podatke na RECO (seveda je dolžan tudi med intervencijo sporočat potrebne podatke- izvoz, prihod , konec itd..RECO zbere vse potrebne podatke in zaključi svoj del poročila.
3. Vodja intervencije je sedaj na potezi, da izpolni svoj del poročila (mislim da v 5 dneh)
Da pa delo okrog Spina ne poteka vedno gladko, pa tudi drži. Največja napaka, vsaj po moje je, da vsa poročila za enoto piše samo ena oseba, naprimer poveljnik, čeprav ni prisoten na intervenciji. Dogaja se tudi, da nekateri vodje intervencije ne želijo da se odpre SPIN, ker se jim ne da pisat !
O tem kdaj se odpre poročilo Spin in kdaj ne, pa mora biti posebna tema. Veliko stvari pa lahko sproti rešuje vodja RECO in poveljniki enot.
Mladi gasilsci tega namreč ne morejo izvedet na osnoven in nadaljevalnem tečaju ker jim tega v večini ne povedo.
1. prijava na 112 da gori vrtna lopa: Ko operativec v 112 opravi vse potrebno z aktiviranjem in obveščanjem in na terenu poteka intervencija odpre Poročilo - SPIN
2. ko je intervencija zaključena, poda vodja intervencije vse potrebne podatke na RECO (seveda je dolžan tudi med intervencijo sporočat potrebne podatke- izvoz, prihod , konec itd..RECO zbere vse potrebne podatke in zaključi svoj del poročila.
3. Vodja intervencije je sedaj na potezi, da izpolni svoj del poročila (mislim da v 5 dneh)
Da pa delo okrog Spina ne poteka vedno gladko, pa tudi drži. Največja napaka, vsaj po moje je, da vsa poročila za enoto piše samo ena oseba, naprimer poveljnik, čeprav ni prisoten na intervenciji. Dogaja se tudi, da nekateri vodje intervencije ne želijo da se odpre SPIN, ker se jim ne da pisat !
O tem kdaj se odpre poročilo Spin in kdaj ne, pa mora biti posebna tema. Veliko stvari pa lahko sproti rešuje vodja RECO in poveljniki enot.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Za tiste gasilce, ki se jim ne da pisat poročila SPIN bom prilepil člen iz Pravilnika o obveščanju in....
11. člen
(poročanje o posameznih vrstah intervencij)
(1) Gasilski poveljniki v skladu s tem pravilnikom v SPIN poročajo le o tistih intervencijah, ki jih izvajajo kot del javne gasilske službe. Gasilski poveljniki regijskemu centru za obveščanje ne poročajo o gasilskih vajah, o opravljanju požarne straže, požarnemu varovanju premoženja oziroma varovanju javnih prireditev, ki jih opravljajo na podlagi posebnih pogodb oziroma o opravljanju pridobitnih dejavnosti v gasilski enoti kot je vzdrževanje gasilnih aparatov in druge dejavnosti, za katere je enota registrirana.
Drži pa, da je včasih tanka meja med intervencijo in uslugo. Če smo stari gospe rešili muco, ki čepi že tri dni na drevesu je to intervencija. Gospe pa smo naredili uslugo !

11. člen
(poročanje o posameznih vrstah intervencij)
(1) Gasilski poveljniki v skladu s tem pravilnikom v SPIN poročajo le o tistih intervencijah, ki jih izvajajo kot del javne gasilske službe. Gasilski poveljniki regijskemu centru za obveščanje ne poročajo o gasilskih vajah, o opravljanju požarne straže, požarnemu varovanju premoženja oziroma varovanju javnih prireditev, ki jih opravljajo na podlagi posebnih pogodb oziroma o opravljanju pridobitnih dejavnosti v gasilski enoti kot je vzdrževanje gasilnih aparatov in druge dejavnosti, za katere je enota registrirana.
Drži pa, da je včasih tanka meja med intervencijo in uslugo. Če smo stari gospe rešili muco, ki čepi že tri dni na drevesu je to intervencija. Gospe pa smo naredili uslugo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
mislim da je prišlo do nesporazuma operativca jaz smatram kot gasilca ki posreduje na požaru nisem pa vedel da se tako imenuje tudi operater na 112
Vijolčno sveti se nebo !
-
robson
Mali_Tona - bo še kar nekaj časa da boš ratal Veliki_Tona - SPINE pa po tvojem zaključuje direktor URSZR ???!!!
robson še enkrat si preberi kaj sem napisal !
Vijolčno sveti se nebo !