Tečaj za informatike na Igu

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Tudi pri nas je evidenca bolj ali manj že končana! :D

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Pri nas je tudi kadrovska evidenca že končana intervencije pa se vpisuje sproti.
Zanima me , če kdo že vnaša ali je že vnesel osnovna sredstva in drobni inventar, ter ali ima kaj problemov?
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Zanima me če je kdo od vas bil na tečaju za informatika, ki je potekal 10 in 11 januarja na Igu. Če je kdo bil naj pove svoje vtise kako je bilo. Zanima me predvsem ker sem tudi jazprijavljen na ta tečaj. :wink:
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
Igy
Kraj: Šmartno

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pozdravljeni

Jaz sem bil na prvem tečaju za informatika (marec 2002). Vse lepo in prav - naučili smo se nekaj o zgodovini računalništva :? , nekaj o internetu, u glavnem kr neki. No pol po kosilu pa smo se posvetili GASu. ker sem kadrovske podatke za naše društvo že vnesel zame ni bilo veliko novega. Drugi dan: GAS2000 za zveze. Podobno kot za društva - cel dan za računalnikom in malenkost novih informacij. Potem pa čez devet mesecev pride informacija o VULKANu :shock: . A bom moral zdej vse na novo vnest, a se bom moral spet vse sam učit :?: Kaj pa moj tečaj ki je temeljil na GAS2000. Ja lepo vas prosm a ma GZS res tok dnarja, pa mi tok cajta da si lohk take stvari prvošmo
Primož
Kraj: Markovo

Ni nam lahko

Odgovor Napisal/-a Primož »

Zdravo Igy,si mal uletu na forum? :P

Ja zgleda da bo spet totalna zmeda glede VULKANA :?
Kar se pa tiče GASA,jez sm že maja na GZ oddal disketo z vsemi podatki GZ pa na GZS.Pa še zdej ni nič :x
A mi lahko iz GZS,kdo pove kaj je zdej stem.A ni blo rerčen da bomo do kongresa 2003 vsi mogl met že nove gas.izkaznice :?: Dajte mal resnosti pokazat sej do tistih ki so stvar že uredil :idea:
Igy
Kraj: Šmartno

Odgovor Napisal/-a Igy »

Živjo

Primož to sam ni tvoj problem, jaz sem podatke oddal takrat kot ti, pol sem mogu neki popravt, no k je blo pa vse vredu so mi pa rekl naj povem kok kartonov rabmo za gasilske izkaznice ker da brez njih ne bomo mogl več sodelovat na gasilskih tekmovanjih (to so mi na tečaju rekl). Kartonov še zdej nisem vidu na tekmovanju pa se bomo probal prešvercat s starimi zdravstvenimi izkaznicami :D :lol:
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan

Odgovor Napisal/-a SUXic »

A ve kdo kako se kaj ovijajo tečaji za informatika. Kot kaže je kar veliko povpraševanja za ta tečaj, ker sem jaz že eno leto prijavljen na ta tečaj, pa še vedno čakam na povabilo iz Iga :?
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
tomazrak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Ups to sem pa kr pod bratovim uporabniškim imenom napisal :oops:
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Kolikor vem sedaj potekajo usposabljanja za vodilne po GZ-jih. V petek ima usposabljanje Gorenjska regija. Mislim, pa da je zadeva bolj spoznavanje s sistemom in praktično delo, ker na nivoju zveze niti nimaš veliko dela z vpisovanjem podatkov. Predvsem gre za sprejem prijav in kasneje za vnos podatkov, za katere je lokalna GZ pristojna. Predvsem napredovanja, tečaji, čini... Ko bo sistem enkrat v celoti zaživel, bo veliko manj paprinega dela in bolj ažurirane in kavlitetne evidence članstva.

S tajnikom GZ greva na ta seminar. Najbolj me zanima vpisovanje opreme, ker tega še nimamo "pošlihtanega". No imamo v nekem drugem programu, samo me zanima kaj omogoča Vulkan na tem področju, pol se bomo pa odločili ali ostanemo na obstoječema ali gremo v Vulkana tudi z opremo...

Kakšne izkušnje imate pri vnosu opreme???
Zanima me še kje je meja med Osnovnim Sredstvom in Drobnim Inventarjem??? :?:

Metod G. :D
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

metodg napisal/-a:Kolikor vem sedaj potekajo usposabljanja za vodilne po GZ-jih. V petek ima usposabljanje Gorenjska regija. Mislim, pa da je zadeva bolj spoznavanje s sistemom in praktično delo, ker na nivoju zveze niti nimaš veliko dela z vpisovanjem podatkov. Predvsem gre za sprejem prijav in kasneje za vnos podatkov, za katere je lokalna GZ pristojna. Predvsem napredovanja, tečaji, čini... Ko bo sistem enkrat v celoti zaživel, bo veliko manj paprinega dela in bolj ažurirane in kavlitetne evidence članstva.

S tajnikom GZ greva na ta seminar. Najbolj me zanima vpisovanje opreme, ker tega še nimamo "pošlihtanega". No imamo v nekem drugem programu, samo me zanima kaj omogoča Vulkan na tem področju, pol se bomo pa odločili ali ostanemo na obstoječema ali gremo v Vulkana tudi z opremo...

Kakšne izkušnje imate pri vnosu opreme???
Zanima me še kje je meja med Osnovnim Sredstvom in Drobnim Inventarjem??? :?:

No Metod, upam da boš kaj dobrega odnesel od tečaja, ker tudi mene zanima ravno ta tema, ki se ji reče Osnovna sredstva. Pa nevem, ali imam samo jaz težave tu, ali pa jih ima še kdo drug. Poiskušal sem že z vnosom, pa mi noče prevzeti podatkov iz šifranta za razvrstitev sredstev. Tako da če ima kdo kaj izkušenj, na dan z besedo!
LP
Miha
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

No jaz sem bil na posvetu glede vnašanja v Vulkan, ko je bilo to na Ptuju kar je bilo sicer že objavleno. Sem se pa srečal z eno čudno zanimivostjo. Ko sem hotel v Vulkan vstavit naše vozilo GVV1 nikakor nisem mogel vozila tudi zares vstaviti, kljub prizadevanju na ta način da sem se odjavil in na novo prijavil nikakor nisem mogel vstaviti vozila. No ker sta predavala o Vulkanu predvsem Darja in g.Tepina iz Logosa, sem najprej poklical na pomoč Darjo kateri pa kljub vloženim naporom ni uspela vstavitev. No Darja je končala, jaz pa sem poklical k računalniku g.Tepino, kateri pa tudi ni nič dosegel ter pač rekel, da ne ve zakaj program tega ne sprejme. No kljub rahlemu razočaranju nad vnosom sem bil na posvetu še ene pol ure potem pa sem odšel ker sem moral na sestanek.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

A ve kdo kako se kaj ovijajo tečaji za informatika. Kot kaže je kar veliko povpraševanja za ta tečaj, ker sem jaz že eno leto prijavljen na ta tečaj, pa še vedno čakam na povabilo iz Iga :?
Tudi jaz sem prijavljen že eno leto pa kar ni pošte, s katero bi bil vabljen na Ig! :oops:
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

En lep pozdrav s posveta za GZ o Vulkanu na Igu.

Je zelo zanimivo!!!

Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

metodg napisal/-a:En lep pozdrav s posveta za GZ o Vulkanu na Igu.

Je zelo zanimivo!!!

Metod: :P Pozdravljen nazaj :o, samo to ne vem, :? kako si lahko iz PC-ja na IG-u prispel na forum :twisted: pa tolko glejte, da ne boste čisto vseh forumovcev "napredovali" v kakšne VkGČ :shock: :twisted:

lp DC :wink: :lol:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Metodu delava družbo še midva z Jakom in še eden malopisni član foruma. Tako smo skoraj v večini in ni da ne bi mogli.
Odgovori