Vulkan II

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odg: Vulkan II

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Drago napisal/-a:
Primoz napisal/-a:tudi tistim gasilcem ki opravijo šolanje za gasilca na Igu priznajo nekaj specialnosti (IDA, teh. reševalec, nev. snovi, delo z mot. žago)
Primož, ti vedno (malo) prehitevaš, največkrat po desni... :oops: Eno so (gasilske) specialnosti, ki so zaslužene na osnovi gasilskih izobraževanj ter usposabljanja, nekaj čisto drugega pa "specialnosti", ki jih (še vedno) "priznavamo" kot gasilske specialnosti, čeprav imajo z gasilerijo zelo malo (ali pa popolnoma nič) skupnega. Bil sem udeleženec delavnice na Pekrah in sem (na začetku) tudi razmišljal o taistem kontekstu "priznavanja" specialnosti, vendar sem (po obrazložitvi) dojel. :roll:

lp DC :smoke:
aha...no, sam se zaradi stiske z časom nisem udeležil naše delavnice, sem pa predvideval, da so z novim menujem hoteli ločit specialnosti, katere si opravljal pri gasilcih od tistih katere si opravljal nekje drugje in so po programu vsaj iste programu GZSja. Pa sem se očitno zmotil.

ne smatram pa Godbenika za gasilsko specialnost. #-o
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Danes sem v Vulkanu vnašal zaščitne obleke in prišel do zanimive ugotovitve, da sedaj ko vnašaš opremo pod OS in ko napišeš število kosov naprimer pet(5) se ti po pritisku na gumb "shrani", izpiše pet id zapisov. Super =D>
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Pozdravljeni
V Vulkanu sem opazil da ne dela pravilno filter za odlikovanja. Konkretno sem filtriral odlikovanje GZ II.st, in ti filter zraven v možne dobitnike tega odlikovanja vključuje tudi osebe, ki so odlikovanje že dobile in jim je bilo podeljeno, tako tisti iz leta 2007, 2006, naprej nisem preverjal.

Ista napako je opazil še en član foruma na filtru za plaketo veterana.

V vednost, da v kolikor že kdo pripravlja odlikovanja da ve kaj se mu lahko zgodi.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

pes napisal/-a:Pozdravljeni
V Vulkanu sem opazil da ne dela pravilno filter za odlikovanja. Konkretno sem filtriral odlikovanje GZ II.st, in ti filter zraven v možne dobitnike tega odlikovanja vključuje tudi osebe, ki so odlikovanje že dobile in jim je bilo podeljeno, tako tisti iz leta 2007, 2006, naprej nisem preverjal.

Ista napako je opazil še en član foruma na filtru za plaketo veterana.

V vednost, da v kolikor že kdo pripravlja odlikovanja da ve kaj se mu lahko zgodi.

No očitno se bo zadeva nadaljevala tako kot je zgoraj napisano do nadaljnega ker v Pravilniku o odlikovanjih ni posebej napisano, da lahko nekdo dobi isto odlikovanje samo enkrat, so ti filtri odprti za tiste ki to odlikovanje že imajo.

Kaj sledi:

Izvedeš filter za odlikovanje, potem pa greš ljudi iz filtra ročno pregledovat po Vulkanu, če je ta član to odlikovanje že dobil, da lahko na koncu prideš do končnega seznama kandidatov za določeno odlikovanje. NEUMNOST In zato imamo mi Vulkan. Pa da se razumemo, taka je direktiva iz GZS.

Vse tone, tudi že deluječe stvari drvijo nazaj v brezno, prehajamo iz informatike nazaj na ročno delo. :evil: :evil:

Ta zadeva je direktno za temo Saj ni res, pa je!!
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Sem jaz že lani pisal, da če so resni da moreš 3/4 stvari še na roko preverjat , sploh pri kakem večjem članstvu ..
Informatizacija pa taka.
Da ne omenjam da smo letos pripravili tečaj za radijske zveze. Jaz nevem zakaj imamo vulkan, če moreš vso dokumentacijo v pisni obliki še vedno poslat na gzs... brezvezno pdovajanje...

:x
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
badzo

Odgovor Napisal/-a badzo »

pozdravljeni, sem nov uporabnik vulkana in me zanima, kako označujete preminule člane ... do sedaj še nisem našel primerne oznake?
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Pri osnovnih podatkih pri članu izbereš gumb "izstop". Napišeš razlog in se član premakne pod rubriko bivši člani.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

A še komu trenutno ne dela Vulkan?
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ne dela že kake 2 ure.
Hanzi
Kraj: Ihan

Odgovor Napisal/-a Hanzi »

VladoP napisal/-a:Pri osnovnih podatkih pri članu izbereš gumb "izstop". Napišeš razlog in se član premakne pod rubriko bivši člani.
To imam narejeno, zdaj mi naj pa nekdo pove, kako iz med teh članov poberem lanske "bivše"člane. Pač ni prijetno iskat med skoraj 100 bivšimi člani nekaj tistih ki s(m)o jih lani izpisali.
Saj nekaj se jih spomniš, samo hitro pa kakšnega spregledaš in vsako leto bo težje (vedno večje sštevilo bivših članov)
Sonce naj sveti vsak dan!

Janez

http://users.volja.net/pgdihan/
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Na žalost boš moral v tem primeru pregledati datume izstopov vseh bivših članov, zaenkrat aplikacija mislm da ne dopušča hitrejše variante.

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Fantje, kako se v vulkanu pogleda in sprinta stanje sredstev na določen dan? Za bilanco nucam.
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Menu organizacija -> usposob. in opremlj.
Najdeš tvojo organizacijo (društvo) na desni ti izpiše stanje usposobljenost in opremljenosti.
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Gost napisal/-a:Fantje, kako se v vulkanu pogleda in sprinta stanje sredstev na določen dan? Za bilanco nucam.

Veliko truda oziroma iznajdlivosti v polja pregledi moraš vložit pa dobiš neko formo.
Mislim da sem jo kar dobro napisal!

No to bi moralo biti delo nekoga na GZS da nam določene forme napiše in mi samo poberemo potem rezultate!

bilance....inventure......opremljenost.......

če te zanima pa na ZS

Zanima me pa zakaj pri drobnem inventarju, ki smo ga recimo v celoti odpisali da je stanje 0 še vedno izpiše status aktivno? ali moramo Di v celoti pobrisat? kaj pa če naslednje leto spet kupimo isto sredstvo ?
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
alky
Kraj: PGD Planina

Odgovor Napisal/-a alky »

Mah ta Vulkan je tako zgodba zase. Sam sem hotel uporabiti za inventuro, pa sem si premislil. Mi ni uspel popis opreme po vozilih. Seznam opreme je še bil vredu, število pa :? . Pa če koga zanima kako se vdre v spin mu lahko povem. :twisted: Ko smo imeli tečaj za informatika sem po dvajsetih minutah jo vprašal zakaj nimajo zadostne zaščite proti vdoru. Je gospa ...... odgovorila da se ne da vdreti, nakar sem ji razložil postopek kako in je odgovorila sledeče: Saj gasilci ste tako prepošteni da bi to počeli. [-X Kaj hočemo, pač bo šele Vulkan 5 ali 6 dodelan tako kot je treba. :twisted:

Lp
Odgovori