Vprašanje je bilo na mestu, vendar nadaljevati debato nima smisla
Razlog temu je ta kot je navedel že Janez, da podvozja katera ustrezajo tipizaciji GZS za vozila GVC-16/25 ne presegajo magičnih 280KS.
Vsa ostala podvozja katera nam ponujajo več KS so večjih dimenzij in močnejše zasnovanih podvozji kot tudi pogonskih sklopov, kar posledično temu prinese višjo težo samega podvozja kot takega za kar je že tudi Jani navedel ustrezno primerjavo!
In, če na takšno - večje podvozje namestimo še gasilsko nadgradnjo z vso predpisano opremo presegamo dovoljeno najvišjo težo za ta vozila po tipizaciji GZS.
Da ne bo pomote, ne presegamo teže vozila po predpisih proizvajalca, ampak presegamo težo po veljavni tipizaciji za gasilska vozila

Kar pomeni, da ima lahko podvozje nosilnost tudi 18t, vendar nič ne rabi, če je v tipizaciji določena maksimalna teža 14t!
Takšno je dejstvo, čeprav je moje osebno mnenje, da od viška ne boli glava le voznik mora pri upravljanju z vozilom uporabljati poleg nog in rok tudi in predvsem glavo
Dobro si oglejte, primerjajte in se informirajte glede menjalnika, kajti ta in edino ta vam lahko prispeva k moči in hitrosti. Kajti hitrost na ravnini bo dosegelo vsako vozilo pa naj ima 230 ali pa 300 KS, pomembno je to, da vozilo ne izgubiva moči in hitrosti v klancu. Tu pa so zelo pomebni prenosi, in moje mnenje je, če je le mogoče obvezno polovičke
Z Janezom se skoraj vedno strinjava, le v malenkostih sva si včasih rahlo navzkriž kot je to tudi v tem primeru, da sem jaz pristaš ročnih menjalnikov in avtomatiko iz gasilskih vozil takšno ali drugačno najraje brišem. O tem mislim, da sem že enkrat navajal razloge, pa tudi gasilska vozila kupujemo za ca. 25 let, pa nisem čisto prepričan, da bodo takšne zadeve takrat še delovale BP
Janez z vsem spoštovanjem in brez zamere, le osebno mnenje