hobby in hobi -ja [hobi] m (o)
najljubše delo v prostem času; konjiček: zbiranje znamk je njegov hobby; vsak bi moral imeti kak hobby
konjiček -čka m (i)
najljubše delo v prostem času: zbiranje starin je njegov konjiček / skoraj vsak človek ima svojega konjička
Po mojem mnenju je gasilstvo zelo naporen hobi, ki zahteva veliko časa, odrekanja, poguma in vztrajnosti.
Kje je meja pa jaz ne vem določiti. Lahko se nekdo z gasilstvom ukvarja poklicno, pa je še vedno njegov glavni hobi gasilstvo.
Mislim, da je naše delo premalo cenjeno, to pa zato ker smo za javnost zaprti in premalo obveščamo medije o problemih, ki jih imamo.
Kadar zgradimo nov dom ali kupimo nov avto nikdar v medijih ne omenjemo, kako težko smo prišli do denarja, koliko ur dela je bilo vloženega, kakšne borbe smo imeli z lokalno oblastjo, koliko nam je država pobrala, zato da bomo lahko šli pomagat, ko nas bodo rabili... Mi pa se vsem po vrsti zahvaljujemo in jim lezemo v r... (Oprostite izrazu

).
Še plačujemo zato da lahko delamo in gasimo in opravljamo naše poslanstvo...
Dokler se tukaj ne bomo spremenili, bo gasilstvo še vedno premalo cenjen hobi, ki ga bo izkoriščal in se norčeval iz njega vsak ki ima pet minut časa...
Metod G.

Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.