Ali bi si upali....(nadaljevanje)

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
PARAMEDIC
Kraj: Radovljica

Ali bi si upali....(nadaljevanje)

Odgovor Napisal/-a PARAMEDIC »

Gasilska dejavnost je v vseh pogledih dodobra zavarovana. Škodo, ki jo povzročiš z vozilom, pokrije zavarovalnica. Lahko pa se zgodi, da zaradi namerno povzročene škode ( v primeru intervencije, ne iz objestnosti) zavarovalnica naknadno uveljavlja regresni zahtevek neposredno od povzročitelja. Vendar bi v tem primeru sodišče, vkolikor je bilo dejanje upravičeno, vsekakor odločilo v korist povzročitelja.
Zavedati se moramo, da je zadeva res delikatna in da je taka dejanja potrebno dobro premisliti. Zagotovo bi nastale sitnosti in neprijetnosti. Vendar osebno raje preživljam take sitnosti, kot pa da bi zaradi moje neodločnosti nekdo izgubil življenje. Tudi v tem primeru bi zadeva dobila sodni epilog, in sicer ne le v premoženjskem, temveč tudi kazenskem delu, da ne govorimo o lastni vesti.
Zadevo lahko prenesemo tudi na drug primer. Ko je potrebno vstopiti v objekt, ki gori, pa nimamo ključa, bomo verjetno tudi razsuli vrata ali peljali z vozilom čez sosedovo zelenico in plot. Tudi v tem primeru bi povzročili škodo, a ne?
Vodja intervencije te pristojnosti odločanja ima, in pametno je, da se o tem razmisli sedaj, v miru, in določi postopke.
Vse skupaj pa je še vedno le moje mnenje in ne želim nikomur soliti pamet, vsak naj se odloči po svoje, lepo bi pa bilo, če bi na ta vprašanja odgovorila oziroma podala mnenje tudi Gasilska zveza.
Niko
PARAMEDIC
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a PARAMEDIC »

Pardon, nekaj sem zabrkal...tema bi morala biti v osnovni temi, ne pa nova.
Niko
Odgovori