Podkapa ali kako drugače
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Podkapa ali kako drugače
Poimenovanje, ki ga uporabljamo za podkape je napačno. Podkape so dejansko večinoma namenjene za zaščito pred mrazom. Gasilske podkape služijo samo za zaščito pred vročino in plameni in jih pod kapami ne uporabljamo. Naše podkape bi morali poimenovati oglavnice ali pa na primer kaj novega podčeladnice. Kaj menite o spremembi poimenovanja?
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Zgleda da gre zares.
Mislim, da naj kar ostane podkapa. Gasilska podkapa, te tako kot pred vročino obvaruje tudi pred mrazom. Prav tako je gasilska zaščitna obleka odlična, če je zunaj mraz. "PREVERJENO".
Pa tudi vojska uporablja podkape in jo prav tako nosijo pod čelado.
Torej, jaz sem zato, da ostane PODKAPA, sprijaznil bi se še z GASILSKA ali ZAŠČITNA PODKAPA.
Metod G.
Mislim, da naj kar ostane podkapa. Gasilska podkapa, te tako kot pred vročino obvaruje tudi pred mrazom. Prav tako je gasilska zaščitna obleka odlična, če je zunaj mraz. "PREVERJENO".
Pa tudi vojska uporablja podkape in jo prav tako nosijo pod čelado.
Torej, jaz sem zato, da ostane PODKAPA, sprijaznil bi se še z GASILSKA ali ZAŠČITNA PODKAPA.
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
- Marko Zibelnik
- Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
- Kontakt:
Podkapa
V sedanjem veljavnem izrazoslovju s področja varnosti in zdravja pri delu se je namesto termina osebno zaščitno sredstvo začelo uveljavljati ime osebna varovalna oprema. Če izhajam iz tega bi jo kvečjemu poimenoval varovalna podkapa. Je pa tako, da je njen namen uporabe jasen, zato ni potrebno pred njo dodajati pridevnika varovalna podkapa, sploh če se med seboj pogovarjajo samo gasilci, ki tako ali tako vedo za kaj se gre.
Se pa sliši sigurno zaščitna podkapa bolje kot varovalna podkapa.
Marko ZIBELNIK
Se pa sliši sigurno zaščitna podkapa bolje kot varovalna podkapa.
Marko ZIBELNIK